Ráúszás - Valaki nem mond igazat az OSC névadó szponzora távozásának sztorijában
Valaki nem mond igazat az OSC névadó szponzora távozásának sztorijában
Fotó: Madar Dávid/OSC Facebook

Valaki nem mond igazat az OSC névadó szponzora távozásának sztorijában

Takács MártonTakács Márton
2020/04/15 10:35

"Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot"
(Esterházy Péter: Harmonia cælestis)

Múlt csütörtökön a Nemzeti Sport Online-on megírt cikk alapján mi is megírtuk, hogy  a felfüggesztett férfi vízilabda OB I-es bajnokságban és a Bajnokok Ligája-csoportjában egyaránt élen álló OSC névadó szponzora bejelentette a férfi vízilabdacsapat játékosainak és stábjának, hogy a továbbiakban már nem tudja támogatni a klubot, így gyakorlatilag vége a jelenlegi gárda történetének. Az A-Híd azóta közleményben jelezte, hogy nem így történt a dolog.

Múlt csütörtökön délután robbant a bomba, az NSO-n "Vízilabda: bajban az OSC, szélnek eresztették a csapatot" címmel jelent meg Lakner Gábor kollégánk cikke, miszerint "a  csapat névadó szponzora, az A-Híd Zrt. bejelentette a stábtagoknak és a játékosoknak, hogy a kialakult gazdasági helyzetre való tekintettel nem tudja tovább támogatni a klubot, ezzel a legnagyobb szponzor esett ki az együttes mögül."

Manhercz-Krisztián-OSC-min.jpg Nem tudni, mi lesz Manhercz Krisztiánékkal - Fotó: Czagány Balázs/MVLSZ

Az OSC Európa-bajnok játékosa, Manhercz Krisztián akkori telefonos megkeresésünkre elmondta, hogy Becsey Péter sportigazgató közölte velük, a csapattal a fentieket. Manhercz ezt nyilatkozta a változásról:

Nehéz mit mondani, el vagyok keseredve, mert jó társaság gyűlt össze az OSC-nél. Úgy búcsúztunk el egymástól, hogy elmondhatjuk magunkról, 2020-ban a Bajnokok Ligájában idegenben legyőztük a címvédő Ferencvárost és a Reccót is. Furcsa ez a búcsú, de ez van."

Manherczen kívül múlt csütörtökön elértük a csapat vezetőedzőjét, Vad Lajost is, aki hosszabban kifejtette gondolatait, ezekből idézzük fel ismét a legfontosabbakat.

"Ma délelőtt Becsey Peti jelentette be, hogy vége. Bár március 13. óta nem játszottunk meccset, de elmondhatjuk magunkról, hogy idén még nem kaptunk ki, pedig játszottunk a Ferencvárossal és a Reccóval is. Amit lehetett, megtettünk a vízben. Lehet nyávogni, de ez van. Úgy érzem, nem kell szégyenkeznünk, amit lehetett, megcsináltunk. A legnehezebb részén, a csapatépítésen túl vagyunk, ez sikerült, de még csak most arathattuk volna le a babérokat. Ezek a játékosok büszkék lehetnek magukra, egymás szemébe nézhetünk. Az év meglepetéscsapata az OSC lett. Az élet viszont megy tovább.  Nagyon nehéz, de ez a helyzet. Ma a magyar sportban ilyen előfordulhat. Remélem, minden játékosom megtalálja a számítását, és azt az utat, amit bejárhat."

Kiszállt a névadó szponzor, vége lehet az újkori története legígéretesebb pólós szezonját produkáló OSC-nek | Hosszabbítás

Fotó: Derencsényi István/MVLSZ A felfüggesztett OB I-es bajnokságban és a Bajnokok Ligája-csoportjában egyaránt élen álló OSC névadó szponzora csütörtökön délelőtt bejelentette a férfi vízilabdacsapat játékosainak és stábjának, hogy a továbbiakban már nem tudja támogatni a klubot, így gyakorlatilag vége a jelenlegi gárda történetének. Cikkünkben az OSC Európa-bajnok pólósa, Manhercz Krisztián és vezetőedzője, Vad Lajos is megszólal.

Apáthy Endrea főszponzor A-Híd képviselője még aznap azt mondta a VLV-nek, hogy egyedül neki van lehetősége ilyen nyilatkozatot tenni a távozásról, de sem csütörtökön, sem korábban nem tett ilyen kijelentést a klub vezetőinek, stábjának, játékosainak. Ugyanakkor kiderült szavaiból, hogy számos "körülmény" hatására valóban szó van arról, hogy a lejáró szponzori szerződést nem hosszabbítják meg. Becsey Pétert sem a VLV, sem a Nemzeti Sport nem érte el.

Az OSC egy három mondatból álló közleményt tett közzé aznap este a Facebook-oldalán, azóta nincs ott semmilyen új poszt.


Kedden az A-Híd az MTI-hez juttatott el közleményt, amely szerint "a névadó főszponzor A-Híd Zrt. a megkötött támogatási megállapodást teljesítette, de a következő szezonra azt nem hosszabbította meg az OSC Újbuda vízilabdacsapatával.

A közlemény szerint a hazai sajtóban múlt csütörtökön megjelent információkkal ellentétben az A-Híd Zrt. sem a stábtagokkal, sem pedig a játékosokkal nem közölte azt, hogy a kialakult gazdasági helyzetre való tekintettel nem tudja tovább támogatni a klubot.

"Ilyen bejelentés nem történt, az A-Híd vezetése nem állt közvetlen szerződéses viszonyban sem a stábtagokkal, sem pedig a játékosokkal, csak a klubbal" - írta a cég, hozzátéve, az egyesület vezetését március elején tájékoztatták arról, hogy a következő bajnoki évadra nem hosszabbítanak.

"A csapattal kapcsolatos további, erre az idényre vonatkozó döntéseket a klub vezetői hozták meg, ebben a folyamatban az A-Híd vezetői és tulajdonosai nem vettek részt, ebbe beleszólásuk nem volt" - emelte ki a vállalat, amely jelezte, hogy a jövőben is támogatni kívánja a vízilabdát Magyarországon: "a menedzsment és a tulajdonosok felmérik és értékelik a jelenlegi helyzetet, arra törekednek, hogy a következő években felajánlott támogatás a legjobban szolgálja a sportág fejlődését".

Ez utóbbival kapcsolatban a zuhanyhíradóból már lehetett értesülni arról, hogy a Vasas lehet a Szeged és az OSC után a harmadik vízilabdaklub, amelyet támogatna az A-Híd. A VLV érdeklődésére Markovits László, a Vasas SC elnöke kedden annyit mondott, hogy van alapja a pletykának, de döntés még nem született. Az alsóházas Vasas lehet az új OSC - ahogy hat éve a kiesőzónához közel álló OSC-ből lett élcsapat -, a pletykák szerint az újbudaiak jelenlegi kulcsjátékosai egy az egyben átkerülnének a piros-kékekhez. Azt, hogy ebben az esetben mi lenne a Vasas jelenlegi játékoskeretével, nem tudni, de azt már megszokhattuk, hogy a magyar vízilabdában bármi megtörténhet. 

OSC-csapat-min.jpg Mi lesz veled, OSC? - Fotó: Madar Dávid/OSC Facebook


Hozzászólások