Ráúszás - Szivós Márton az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert edzője is lesz a Honvédnál
Szivós Márton az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert edzője is lesz a Honvédnál
Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Szivós Márton az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert edzője is lesz a Honvédnál

Takács MártonTakács Márton
2020/06/11 15:02
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Hosnyánszky Norbert, valamint a világbajnok Decker Ádám is a Budapesti Honvéd SE férfi vízilabdacsapatában folytatja pályafutását, jelentették be a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján. A vezetőedző Szivós Márton lesz, ahogy az már az év elején kiderült. 

A Budapesti Honvéd férfi vízilabdacsapatának eddigi vezetőedzője, Merész András még februárban egy élő televíziós adásban jelentette be, hogy a következő szezonban már nem ő, hanem a csapatkapitány, Szivós Márton lesz a gárda trénere, vagyis az ő utódja.

"Két évvel ezelőtt, amikor szerződést kötöttem a Honvéddal az OB I-re, már akkor az volt a megállapodásunk, hogy két-három évig leszek, közben pedig Szivós Marcit kineveljük elsőosztályú edzővé. Az eredeti elképzelés úgy hangzott, hogy az első évben játszik, a második évben játszik és kispadozik, a harmadik évben pedig átveszi, és akkor én segítek neki.  Ez a második év, még mindig játszik Marci, de igazából közösen arra az elhatározásra jutottunk ezt az évet illetően, hogy nincs létjogosultsága ennek, hogy hol játszik, hol a kispadon van. Ezt most végig fogja játszani, de már megállapodtunk abban, hogy jövőre ő lesz a vezetőedző, Derekas Szilárd megmarad másodedzőnek, én pedig szakmai igazgató leszek, főleg az utánpótlásnál, de segítek Marcinak is bármiben, amiben szüksége van rá. Abszolút úgy gondolom, hogy Szivós Marci teljesen alkalmas arra, hogy elsőosztályú edző legyen. Nagyon sok edzésen inkább mint edző vesz részt, a Komjádi-kupán szereplő csapatnak ő volt az edzője, igyekszünk fölépíteni őt."

A Honvéd pólócsapatának vezetőedzője jelentette be, hogy Szivós Márton lesz az utódja a kispadon | Eurosport

A Budapesti Honvéd férfi vízilabdacsapatának jelenlegi vezetőedzője, Merész András egy csütörtök reggeli élő televíziós adásban jelentette be, hogy a következő szezonban már nem ő, hanem a jelenlegi csapatkapitány, Szivós Márton lesz a gárda trénere, vagyis az ő utódja.


Mivel az elmúlt évekhez hasonlóan a Honvéd erre a sajtótákékozatóra sem küldött meghívót sem a szerkesztőségünknek, sem e sorok írójának, és a sajttáj élő Facebook-közvetítésének hangminősége hagy némi kívánnivalót maga után - a lényegből, Szivós Mártonból például egy hangot nem lehet érteni -, kénytelenek vagyunk az MTI beszámolójára támaszkodni.

Ez alapján Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke elmondta, egy hosszú folyamat végén újra összeállhat egy csapat, amely olyan célok közelébe kerülhet, amelyek büszkévé tehetik az egyesületet. Hozzátette, az új vezetőedző, Szivós Márton személyében egy fiatal honvédos ül a kispadon, nagy ambíciókkal, remek "kémiával" a csapattal való kapcsolatban.

Szivós Mártonnak a koronavírus-járvány miatt hozzá méltatlan módon, egy félbeszakított idénnyel kellett elbúcsúznia játékospályafutásától, az utolsó emléke az lesz róla az embernek a medencéből, hogy a Honvéd 8-asa a Szolnok elleni idegenbeli 10-10-es döntetlennel záruló mérkőzésen hét (7!) gólt lőtt.

Steinmetz Barnabás szakosztály-igazgató megjegyezte, nem változott az a koncepció, miszerint rutinos játékosok segítségével próbálják meg felépíteni a fiatal tehetségeket. "Jó csapat voltunk, de annyira nem, hogy bármilyen mérkőzést akár alacsony fokozatban, úgymond rutinból hozzunk. Viszont jó formában a legerősebb csapatokat is megszorítottuk" - fűzte hozzá a játékosként olimpiai bajnok szakember. Hosnyánszky Norberttel kapcsolatban megjegyezte, bízik benne, hogy a rutinos játékos lesz majd az, aki a klubot képviseli a magyar válogatottban az egy évvel elhalasztott tokiói olimpián.

A két "sztárigazolás", a széteső Egerből érkező Hosnyánszky és Decker Ádám - akikkel Szivós Marci 2013-ban együtt lett világbajnok - mellett a csapathoz érkezik Szombathelyről a junior vb-bronzérmes Ekler Bendegúz, Pécsről Chilkó Márton és egyéves vasasos kitérő után visszatér a saját nevelésű Kiss Bálint. Távozott az egyesülettől Lukács Ábel, Tóth Gyula, Fülöp Bence, Kardos Alexander; dr. Kiss Gergely, Szivós Márton és Juhász Zsolt pedig befejezte pályafutását.

Szivós Márton vezetőedző elmondta, kisebb-nagyobb megszakításokkal húsz éve szolgálja a Honvédot. Hozzátette, bízik benne, hogy a rutinos klasszisokkal megerősített csapat újra a legjobbak közé tudja beverekedni magát. "Szeretném a csapatot minél sikeresebben vezetni, jó szerkezetű társaság, amely képes lehet elérni a nemzetközi kupaszereplést is, ezen kívül célom, hogy a játékosok magukhoz mérten a lehető legtöbbet fejlődjenek. Hosnyánszky Norbertet pedig a lehető legjobb állapotban szeretném átadni a tokiói olimpiára Märcz Tamásnak" - nyilatkozta Szivós Márton, aki külön köszönetet mondott Merész Andrásnak, aki "kinevelte" őt a nagycsapat számára.

Hosszabbítás + MTI

Hozzászólások