Ráúszás - Remek hajrával győzték le a magyar pólósok Japánt, Ausztrália jön a VL-negyeddöntőben
Remek hajrával győzték le a magyar pólósok Japánt, Ausztrália jön a VL-negyeddöntőben
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Remek hajrával győzték le a magyar pólósok Japánt, Ausztrália jön a VL-negyeddöntőben

Takács MártonTakács Márton
2019/06/20 18:39
A magyar férfi vízilabda-válogatott 13-9-re legyőzte Japánt a Világliga Belgrádban zajló Szuperdöntőjében csütörtökön, ezzel az A-csoport második helyén végzett és pénteken az ausztrálokkal negyeddöntőzik.

A nemzetközi helyzet fokozódik A tanúban Belgrádban. Azzal a japán együttessel mérkőzött csütörtökön a magyar legénység, amely gárda szerdán tíz góllal kiütötte azt a kanadai csapatot, amely a nyitófordulóban kellemetlen meglepetésre 10-9-re legyőzte a magyar válogatottat. Ezek után Märcz Tamás csapata 13-9-re diadalmaskodott Japán ellen. Gór-Nagy Miklós és Dőry Farkas maradt ki ezúttal a 15-ös keretből, érdekesség, hogy az újonc Dőry még egy percet nem játszott a tornán. Gór-Nagy távollétében ezúttal Erdélyi Balázs lett a csapatkapitány, ahogy eddig, úgy most is Kardos Gergely kezdett a kapuban.

Jól kezdték a partit a mieink, 2-0-ra vezettek, de egészen a harmadik negyed közepéig fej-fej mellett haladtak a felek. A japánok nagyon éltek a lefordulásaikból, idő kellett, hogy sikerüljön leszakítani őket és a senki mástól nem látott játékstílusukkal szemben is meglegyen az ellenszer. Sok volt az ítélet, Gyárfás Tamás már a második negyedben, Kovács Gergő pedig a harmadik nyolc percben kipontozódott. 

magyar_japán.jpg Fotó: Madar Dávid/MVLSZ


4-5-nél még a japánoknál volt az előny, de utána már egyszer sem tudott vezetni a Honvéd centerét, Yusuke Shimizut is soraiban tudó rivális. 7-7-ig még jól tartották magukat, de utána alaposan feljavult a magyar védekezés. Így is több helyzetet kihagytak Bátori Bencéék, de 9-8 után csináltak egy 4-0-s sorozatot, és ezzel eldőlt a meccs. Kardos Gergely jól védett, a záró felvonásban már Bisztritsányi Dávid is lehetőséget kapott a kapuban. Pásztor Mátyás jól mozgott elöl, Német Toni pedig nagyon élt, mind az öt lövését gólra váltotta, és több szép átlövést is eredményesen fejezett be. A Märcz-csapat a 13-9-es sikerével másodikként zárta az A-csoportot, így a pénteki negyeddöntőben a B jelű négyes harmadik helyezettjével, Ausztráliával találkozik.

Férfi vízilabda Világliga Szuperdöntő, Belgrád 
A-csoport, 3. forduló

Magyarország-Japán 13-9
(3-3, 3-3, 3-2, 4-0)
vezette: Peris, Putnikovic
Magyarország: Kardos - Várnai 1, Kállay 1, Gyárfás, Pásztor 2, Német 5, Jansik D., Kovács G., Erdélyi 1, Bátori 1, Bedő 1, Nagy 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Japán: Tanamura - Date, Irario, Shiga, Yoshida, Iida, Shimizu, Takata, Arai 3, Inaba 3, Okawa 1, Araki 1. Szövetségi kapitány: Yoji Omoto


Hozzászólások