Ráúszás - Nüanszokon múltak helyek Märcz Tamás 15 fős Európa-kupa-keretében
Nüanszokon múltak helyek Märcz Tamás 15 fős Európa-kupa-keretében
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Nüanszokon múltak helyek Märcz Tamás 15 fős Európa-kupa-keretében

Takács MártonTakács Márton
2019/04/03 14:45
Märcz Tamás a szerda délelőtti edzés után öt fővel szűkítette 20 tagú, az Európa-kupa hétvégi nyolcas döntőjére készülő keretét, így kiderült, melyik az a 15 játékos, aki ott lesz Zágrábban a magyar férfi vízilabda-válogatottban.

Hétfőn beszámoltunk róla, hogy a csapat elkezdte a felkészülést a péntektől vasárnapig tartó tornára, amelyre csoportelsőként jutott ki. A magyar pólósok első ellenfele Montenegró lesz a negyeddöntőben. 

“Nem tudom, hogy könnyebbséget vagy nehézséget okoz-e ez a helyzet. Mindenesetre úgy gondolom, hogy ebből a keretből, ebből a 20 emberből, akiknek most bizalmat szavaztam, kell kikerülnie az elkövetkező időszak válogatottjának. Azt lehet látni, hogy új név nem került be ahhoz képest, akikkel év közben dolgoztunk. Itt van mindenki, aki jelen pillanatban számít és rendelkezésünkre áll.”  - válaszolta akkor a Hosszabbítás kérdésére Märcz Tamás.

A pénteki ellenfélről pedig így fogalmazott a szövetségi kapitány: “Minden alkalommal a győzelemért szállunk vízbe, ez teljesen egyértelmű. Nyolc fantasztikusan jó csapat lesz az Európa-kupán Zágrábban. Volt kellemetlen mérkőzésünk az utóbbi időben Montenegróval, talán az ő válogatottjuk fejlődik a legfolyamatosabban és a legjobban az utóbbi években. Visszatért az összes olyan sztárjátékosuk, akik topcsapatokban játszanak, és esetleg kihagytak egy-egy szezont. Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz mérkőzésünk lesz ellenük, de mindenkinek, aki a jövőben szembekerül velük.”

Steven Spielberggel üzennek a magyar pólósok Montenegrónak: "Kapj el, ha tudsz!" | Hosszabbítás

Hétfőn elkezdte a felkészülést a hétvégi Európa-kupa nyolcas döntőjére a magyar férfi vízilabda-válogatott, a délelőtti tréning második fele a sajtó számára is nyilvános volt. Edzésriportunk a Komjádi uszodából Märcz Tamás, Bátori Bence, Jansik Dávid és Manhercz Krisztián nyilatkozatával. Csoportelsőként jutott ki az év első világversenye, a zágrábi Európa-kupa nyolcas döntőjébe a magyar férfi vízilabda-válogatott.


Szerdán ebédidőben már azt is megtudhattuk, hogy milyen csapattal vég neki az Európa-kupának a magyar válogatott. A Magyar Vízilabda-szövetség az alábbi fotót posztolta a Facebookon - névsor nélkül -, innen értesülhettünk először arról, hogy kik utazhatnak Zágrábba. A képről hiányzik Bedő Krisztián, Jansik Dávid, Kardos Gergely, Nagy Ádám és Pásztor Mátyás, ők tehát nem lesznek ott az EK nyolcas döntőjén.


Märcz Tamás döntésének értelmében kapusposzton a tavalyi Világkupán remeklő Kardos Gergely maradt ki, és szolnoki klubtársa, Nagy Viktor, valamint a Ferencvárosban védő Vogel Soma utazhat. A bekkek közül a szintén a Dózsában pólózó Jansik Dávid szomorkodhat, öccse, Szilárd, valamint Angyal Dániel és Pohl Zoltán lesz ott Zágrábban védőként, Nagy Ádám sem utazik. Centerposzton Hárai Balázs és Német Toni küzdhet majd az ellenfél védőivel, itt Bedő Krisztián a kimaradó. Kapásoldalon is túltengés volt, a bvsc-s Pásztor Mátyás ellenében Varga Dénes, Manhercz Krisztián, Bátori Bence és Erdélyi Balázs kap majd lehetőséget. Vámos Márton, Zalánki Gergő és Kovács Gergő helye biztosnak tűnt, rajtuk kívül az FTC-ben többször is markáns, gólerős játékot nyújtó Sedlmayer Tamás is örülhet.

Érdekesség, hogy a bő keretbe meghívott hét ferencvárosi pólós közül mind ott lesz Zágrábban. 

Märcz Tamáswaterpolo.hu-n így nyilatkozott szerdán: "Öt nagyon jó edzést tudtunk tartani, kifejezetten hasznosnak éreztem ezt a három napot. Érezhető, hogy sokat fejlődtünk csapatként ennyi idő alatt is. Az utolsó edzésre jelentkezett némi fáradtság, de a záró kétkapus edzőmeccs így is roppant kemény volt. A játékosok szemmel láthatóan harcoltak a helyekért, több poszton is hasonló jó teljesítményeket láttunk. Akik kimaradtak, szintén jól teljesítettek, velük ugyanolyan erős lenne a válogatott. Akik bekerültek, semmiképpen sem kényelmesedhetnek el, hiszen ha valaki visszavesz, könnyen kikerülhet a keretből. Taktikailag sikerült előrelépnünk, kijöttek azok a hibák, amelyeknek ki kellett jönniük ilyenkor. Hogy aztán hol tartunk, arra jó választ adhat a Montenegró elleni mérkőzés, amely kiváló teszt lesz. Délután pihenőt kap a csapat, csütörtökön reggel indulunk busszal Zágrábba, ahol délután már edzünk is.” 

Märcz Tamás VLV-nek adott videónyilatkozata:


A magyar férfi vízilabda-válogatott 15 fős kerete az Európa-kupa nyolcas döntőjére:  
kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
mezőnyjátékosok:  Angyal Dániel (Szolnok), Bátori  Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC),  Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Férfi vízilabda Európa-kupa, nyolcas döntő, Zágráb
a program  
2019. április 5., péntek
negyeddöntő
Magyarország-Montenegró, 15:00  
Spanyolország-Szerbia, 16:45
Olaszország-Oroszország, 18:30
Görögország-Horvátország, 20:15  
2019. április 6., szombat  
az 5-8. helyért  
15:00 és 16:45
elődöntő 
18:30 és 20:15
2019. április 7., vasárnap  
a 7. helyért, 15:00 
az 5. helyért, 16:45
a 3. helyért, 18:30
döntő, 20:15 


Hozzászólások