Ráúszás - Női pólósaink sima győzelemmel melegítettek az olaszok elleni vb-negyeddöntőre
Női pólósaink sima győzelemmel melegítettek az olaszok elleni vb-negyeddöntőre
Fotó: Derencsényi István/waterpolo.hu

Női pólósaink sima győzelemmel melegítettek az olaszok elleni vb-negyeddöntőre

Takács MártonTakács Márton
2019/07/20 09:53
A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zélandot, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A negyeddöntőben az olasz csapat lesz a mieink ellenfele.

Mivel csoportjában a második helyen végzett, Új-Zéland ellen várt még egy mérkőzés az olaszok elleni hétfői negyeddöntő előtt a magyar csapatra. A szakadó esőben rendezett meccset jól kezdte Bíró Attila együttese, gyorsan ellépett 3-0-ra. Jól éltek a mieink az emberelőnyeikkel, nagyon közel tudtak kerülni Gurisatti Grétáék az ellenfél kapujához, így ilyenkor nem volt nehéz dolguk. Védekezésben viszont többször hiányzott a megfelelő kommunikáció a magyar játékosoktól, a hibákból pedig gólok születtek. 

Gangl Edina amellett, hogy jól védett, sok labdát is szerzett, több alkalommal is remekül jött ki a kapujából. A helyzetfelismerésben sokkal jobban voltak Vályi Vandáék, az új-zélandiak a kreativitásban maradtak a leginkább alul. A záró negyedre Magyari Alda váltotta a kapuban Ganglt, ő is jól védett. Vályi és Leimeter Dóra sebessége sok helyzetet teremtett elöl, előbbi az előkészítésben is jeleskedett, utóbbi pedig triplázott a meccsen. 14-4 volt ide, amikor meglett a tíz közte, végül 17-6-ra nyert a magyar válogatott, amelyre hétfőn 11.30-tól az olaszok várnak a negyeddöntőben.

"Ez volt az első mérkőzés életemben, amit tájfunban kellett lejátszani, de így is realizáltuk a két csapat közti különbséget. Harcos csapat az új-zélandi, ráadásul ilyenkor a jobbik válogatott nehezebben kap emberelőnyt, ugyanakkor az igazi értékmérő hétfőn lesz" - mondta Bíró Attila a találkozót követően az MTI-nek.

18. FINA világbajnokság, Kvangdzsu
vízilabda, nők
a negyeddöntőbe jutásért

Új-Zéland – Magyaroszág 6–17 (2–4, 1–4, 1–4, 2–5) 
Gólszerzők: Keszthelyi 4, Leimeter 3, Szilágyi 2, Vályi V. 2, Gurisatti 2, Parkes, Rybanska, Illés, Csabai, ill. Houghton 2, McDowal 2, Doyle, Howart 


Hozzászólások