Ráúszás - Neuer vízilabdakapusnak állt olimpiai bajnok horvát pólós barátja kihívását elfogadva
Neuer vízilabdakapusnak állt olimpiai bajnok horvát pólós barátja kihívását elfogadva
Fotó: Europress/AFP

Neuer vízilabdakapusnak állt olimpiai bajnok horvát pólós barátja kihívását elfogadva

Takács MártonTakács Márton
2020/07/14 13:42
Manuel Neuer, minden idők egyik legjobb futballkapusa megmutatta tudását a vízilabdakapusként is. 

A Bayern München és a német labdarúgó-válogatott első számú, világbajnok hálóőre Horvátországban nyaral, miután bajnok és kupagyőztes lett a Bayernnel. Nem először tölti a szünidejét a horvátoknál, ebben az évben több helyszínen is járt. Rendszeres látogató Horvátországban, és élvezi a Brelában töltött időt, a Makarska Riviérán,  Dubrovnikban és Hvar szigetén.

Ezúttal is régi cimborája, Toni Tapalovic vendégszeretetét élvezte, aki a kapusedzője volt, és Németországban, és továbbra is az egyik legfőbb mentora. Hogy barátságuk mennyire erős, mutatja, hogy a Schalkéból a bajorokhoz történő átigazolása során Neuer addig nem volt hajlandó aláírni, amíg horvát barátja nem költözött vele át az új környezetbe.

Az egyik megállója most Sipano volt, egy sziget Dubrovnik közelében, ahol Niksa Dobuddal, a 2012-ben olimpiát nyert horvát válogatott centerével találkozott. Ők ketten már hosszú ideje barátok.


Dobud, aki a Pro Reccóban játszik, Neuernek hozott egy, a Bayern címerével és a 13. számmal ellátott vízilabdás sapkát. A német elfogadta a kihívást, és beállt a kapu elé a tengerparti vízilabdapályán. Dobud meglepődött, hogy a Bayern kapusa milyen jól helytállt a kapu előtt, miközben ő és mások büntetőket dobtak neki.

Az alábbi videóban pedig azt láthatjuk, hogy Neuernek a parton sem voltak beilleszkedési gondjai. Két hónappal ezelőtt Neuer új szerződést írt alá a Bayernnel, amely 2023-ig tartja őt a klubnál. Nem ismert, hogy Neuer hogyan tanulta meg a dalszövegeket, talán müncheni csapattársa, Ivan Perisic segített neki.

via Total Waterpolo

Hozzászólások