Ráúszás - Nagy Viktorék remek teljesítményt nyújtva jutottak az Európa-kupa elődöntőjébe
Nagy Viktorék remek teljesítményt nyújtva jutottak az Európa-kupa elődöntőjébe
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Nagy Viktorék remek teljesítményt nyújtva jutottak az Európa-kupa elődöntőjébe

Takács MártonTakács Márton
2019/04/05 16:32
A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-7-re nyert Montenegró csapata ellen az Európa-kupa zágrábi nyolcas döntőjének pénteki nyitómérkőzésén, a negyeddöntőben, így bejutott a torna legjobb négy csapata közé.

Azzal a Montenegróval negyeddöntőztek a mieink, amely csapat tavaly négyből négyszer győzte le a magyar válogatottat. Az Európa-kupa tavalyi nyolcas döntőjében, a Világliga budapesti Szuperdöntőjének csoportkörében, a fináléban - ötméteresekkel - és az Európa-bajnokság helyosztóján is Drasko Brguljanék diadalmaskodtak. 

"Montenegróval mindig nagyon kemény meccseket játszunk, abszolút van ellenük plusz motivációnk. Itt lenne az ideje elkapni őket, és abszolút képes is rá a csapat." nyilatkozta a Hosszabbításnak Bátori Bence a hétfői edzést követően. Nos, megmutatták, hogy tényleg így van. A zágrábi Európa-kupa péntek délutáni nyitómeccsén a 15 tagú magyar keretből Jansik Szilárd és Kovács Gergő maradt ki. A lelátón az UVSE és a Vasas OB I-es csapata is szurkolt Märcz Tamás együttesének. Eredményesen.

A magyar válogatott ugyanis teljesen megérdemelten jutott az elődöntőbe, miután 11-7-re legyőzte Montenegrót. Talán az első negyedben nyújtotta a leglátványosabb támadójátékát a csapat, Hárai Balázs és Vámos Márton révén még szépségdíjas gólokat is lőve. Jó játékunk folytatódott a második nyolc percben is, 6-3-ra is vezettünk, a hat gólunkat hat különböző játékosunk szerezte, kiváló volt tehát a csapatmunka, Nagy Viktor pedig alaposan megtámasztotta a kapuban a csapatot. Annak ellenére voltak magabiztosabbak Manhercz Krisztiánék az ellenfélnél, hogy két emberelőnyős találattal 6-5-re feljött Montenegró, Aleksandar Ivovicék éltek az érthetetlen játékvezetői ajándékokkal. Hátul bőszen állították ki a mieinket, elöl legalább féltucatnyi kontrát fújtak - főleg Német Tonira -, de ez sem tántorította el a magyar pólósokat. 

Bátori.jpg Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Nagyszerűen védekeztek a több kiváló blokkal is jelentkező Erdélyi Balázsék, a montenegróiak a második félidőben összesen két gólt tudtak lőni Varga Dénesék öt találatával szemben. A parton és a vízben uralkodó káoszon is felül tudtak kerekedni, a televízión nem látszódó brutalitásért járó négyperces kiállítás elején járó büntető ugyan kimaradt, de azt a lehetőséget is jól használták ki Bátori Bencéék, így egy remek győzelmet arattak és bejutottak az Európa-kupa elődöntőjébe. 

A Märcz-csapat az olaszokkal találkozik a legjobb négy között szombaton. Mivel Szerbia kikapott a spanyoloktól, csak akkor lehet ott a Világliga Szuperdöntőjében is a magyar válogatott, ha legalább bronzérmet szerez Zágrábban. Az már biztos, hogy a címvédő Montenegró nem lesz ott Belgrádban.

Férfi vízilabda Európa-kupa, nyolcas döntő, Zágráb
negyeddöntő
Magyarország-Montenegró 11-7 (4-2, 2-3, 1-1, 4-1)
Magyarország: Nagy – Manhercz 1, Varga Dénes 3, Angyal, Hárai 1, Vámos 1, Sedlmayer 1. Csere: Zalánki 1, Német T., Pohl 1, Erdélyi, Bátori 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás 
Montenegró: Lazovic – Petkovic 1, M. Janovic 2, Ivovic 2, Spaic, Drasko Brguljan, Radovic 1. Csere: Cuckovic 1, Ukropina, Djurdjic, Draskovic, Murisic. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovic

Hozzászólások