Ráúszás - Megsérült Varga Dénes, zsenije nélkül játszik tovább a vb-n a Märcz-csapat
Megsérült Varga Dénes, zsenije nélkül játszik tovább a vb-n a Märcz-csapat
Fotó: Derencsényi István/FINA/waterpolo.hu

Megsérült Varga Dénes, zsenije nélkül játszik tovább a vb-n a Märcz-csapat

Takács MártonTakács Márton
2019/07/16 14:46
Varga Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya, legjobb játékosa ujjtörés miatt szinte biztosan nem játszhat már a kvangdzsui világbajnokságon, mindössze egy mérkőzés jutott neki. Új-Zéland ellen.

"Úgy néz ki, sajnos nem sikerült sérülés nélkül lehozni a meccset, de bízom benne, hogy a spanyolok ellen már mindenki rendelkezésre fog állni." Bátori Bence nyilatkozott így a hétfői, Új-Zélanddal vívott mérkőzés után. Mi nem gondoltunk semmi komolyabbra, el is engedtük a Szolnok világbajnok pólósának megjegyzését, amíg kedden kora délután nem olvastunk arról, hogy Varga Dénesnek, a magyar válogatott csapatkapitányának eltört az ujja, és már nem szerepelhet ezen a világbajnokságon. Na, bumm.

A magyar együttes 10-ese, Varga Dénes két góllal járul hozzá a nyitó körben aratott 24-4-es sikerhez. Volt egy olyan találata is, amelyhez hasonlót valószínűleg még csak a tévében láttak eddig az ellenfél tagjai, éppen Varga Dumitól:


"Varga Dénesnek a mérkőzésen az egyik új-zélandi játékos véletlenül megrúgta az ujját. Sajnos idővel kiderült, a jobb kezén, tehát a lövő kezén az akkor megsérült ujj nem 'csak' zúzódott, hanem a mai röntgen szerint el is tört" - mondta kedden a waterpolo.hu-nak Märcz Tamás szövetségi kapitány. 

Ahogy az a VLV cikkéből kiderül, Varga Dénes marad a csapatkapitány, és a helyszínen követi végig a vb-t, ott marad társaival. 

Sérülése óriási veszteség, ő a sportág jelenlegi legnagyobb zsenije, akit egy az egyben lehetetlen pótolni. hiányában még nagyobb teher hárul majd a többiekre, főleg, hogy a tornának ebben a szakaszában már nem lehet mást benevezni, így 13 helyett 12 főre csökken a magyar legénység névsora. Főleg Varga Dumi poszttársainak, Manhercz Krisztiánnak és Bátori Bencének nőhet meg a játékideje, és a szinte minden poszton bevethető Jansik Szilárd, Varga ferencvárosi csapattársa kaphat még több szerepet kapásoldalon. 

Varga Dénes élete egyik legjobb szezonján van túl egyéni- és csapatszinten egyaránt. Az FTC-vel mind az öt sorozatban - köztük a Bajnokok Ligájában és az OB I-ben  is - aranyéremmel zárt, a Fradi legjobbja volt. Áprilisban Európa-kupa-győzelemig vezette a válogatottat, amelynek nyári legfőbb világversenyét, a vb-t is nagyon várta

Mi a torna előtti előzetesünkben azt írtuk, hogy "egy rendkívül egységesnek tűnő, ütőképes válogatottat sikerült építeni az elmúlt egy évben, amely a dél-koreai világbajnokságon az olimpiai kvótáért száll harcba, ráadásul éremesélyesként azért a két, Kvangdzsuban elérhető ötkarikás helyért." Cikkünk kiemelt képén ki más, mint Varga Dénes szerepelt. 

Innentől kezdve érte is küzdhetnek a többiek.

Varga_Dumi.jpgFotó: Derencsényi István/FINA/waterpolo.hu

Hozzászólások