Ráúszás - Másfél nappal a bajnokság befejezése után már itt is van a női pólóválogatott 18 fős nyári kerete
Másfél nappal a bajnokság befejezése után már itt is van a női pólóválogatott 18 fős nyári kerete
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Másfél nappal a bajnokság befejezése után már itt is van a női pólóválogatott 18 fős nyári kerete

Takács MártonTakács Márton
2019/05/06 09:48
Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya hétfő reggel kihirdette 18-as keretét a 2019-es nyári válogatott mérkőzésekre, melyek között két olimpiai kvalifikációs eseményre is sor kerül: a június 4-9. közötti a budapesti Világliga Szuperdöntő, július 12-28. között pedig a dél-koreai világbajnokság. 

Szombaton véget ért a női bajnokság, az UVSE zsinórban ötödször lett aranyérmes, mögötte Dunaújváros, BVSC, FTC sorrend alakult ki az első négy helyen. A címvédő 100%-os teljesítménnyel zárt az élen, mind a 21 bajnokiját megnyerte, a döntőben is elég volt Keszthelyi Ritáéknak három mérkőzés, hogy lezárják az Újváros elleni párharcot, rendkívül magabiztosan lettek ismételten elsők a lila-sárgák.

Az UVSE zsinórban ötödször lett a női pólóbajnokság aranyérmese | Hosszabbítás

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt Megvédte címét, ezzel sorozatban az ötödik bajnoki aranyérmét nyerte az UVSE a női vízilabda OB I-ben, miután a döntő harmadik mérkőzésén is legyőzte a Dunaújvárost. Helyszíni tudósításunk a Hajós uszodából Faragó Kamilla, Keszthelyi Rita és Gurisatti Gréta nyilatkozatával. Két magabiztos győzelem, egy 13-9-es és egy 9-5-ös győzelem után az UVSE szombatra egy lépésre állt a címvédéstől.


Hétfőn reggel 9-kor pedig már ott volt a Magyar Vízilabda-szövetség honlapján a női válogatott nyári, 18 fős kerete. Bíró Attila szövetségi kapitány a helyszínen követtel figyelemmel a bajnoki finálét meccseit, a döntő végeztével nem várt sokat, másfél napra rá már olvashatjuk is a névsort. "Nagy meglepetés nem ért a bajnoki hajrában sem, többségben azok a játékosok domináltak a csapatiakban, akik nemzetközi rutint szereztek. A tizennyolcas keretben négy kapus található, lesz lehetősége az edzéseken mindenkinek bizonyítani." – fogalmazott a szövetségi kapitány az MVLSZ honlapján

Ahogy a nevekből látszik, tényleg nincs meglepetés a keretben, talán a kapusok száma lehet ilyen. A bajnok UVSE-t és az ezüstérmes Dunaújváros is négy-négy, a bronzérmes BVSC-t öt pólós képviseli, az FTC három játékost delegál a nemzeti együttesbe. Meghívót kapott az UVSE 18 éves tehetsége, Faragó Kamilla is, aki a bajnoki finálé harmadik meccsén három szép gólt is szerzett, miután pénteken elballagott gimnáziumi osztályával, és a válogatott nyári tornái előtt még az érettségi kihívásainak is meg kell felelnie. Szombat este így nyilatkozott nekünk erről:

"Ugyanolyan kemény volt mindegyik mérkőzés. Örülök, hogy tudtam három gólt szerezni, de mivel ez csapatjáték, annak még jobban örülök, hogy az egész csapat jól játszott, így három meccsen meg tudtuk szerezni a bajnoki címet. Nagyon stresszes ez az időszak, de az esti csapatösszejövetelen elengedhetjük magunkat, vasárnap nekem egy ifjúsági mérkőzésem is van, hétfőn pedig kezdődik az érettségi. Még abban is reménykedem, hogy esetleg válogatott meghívót is kapok, és hogy tudok élni a lehetőséggel. A saját korosztályomnak, vagyis a '99-eseknek is lesz majd világbajnoksága, remélem, arra is kapok meghívást."

A magyar női vízilabda-válogatottra több komoly kihívás vár a nyáron, kevesebb mint egy hónap múlva, június 4-9. között a budapesti Világliga Szuperdöntőn ugranak vízbe Szücs Gabrielláék, július 12-28. között pedig a Dél-Koreában rendezendő világbajnokságon szerepelnek. A július 12-én kezdődő vb- felkészülésben edzőtáborok és egy nemzetközi torna is segíti majd a válogatottat. 

női_válogatott.jpg Fotó: Madar Dávid/MVLSZ


A magyar női vízilabda-válogatott 2019-es nyári kerete 
kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd/Póló SC), Tóth Eszter (BVSC) 
mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros) 

A magyar női válogatott stábja 
szövetségi kapitány: Bíró Attila 
edző: Tóth László 
kapusedző: Áts Bertalan 
erőnléti edző: Ágó Renáta 
orvos: dr. Pavlik Attila 
gyúró: Horváth Ákos 
videóelemző: Buza Balázs 
pszichológus: dr. Csernus Imre 
dietetikus: Németh Boglárka 

Hozzászólások