Ráúszás - Már csak 16 magyar férfi pólós készülhet a vb-re, megvan a bő keret
Már csak 16 magyar férfi pólós készülhet a vb-re, megvan a bő keret
Fotó: FINA/Facebook

Már csak 16 magyar férfi pólós készülhet a vb-re, megvan a bő keret

Takács MártonTakács Márton
2019/06/25 10:54
A Világliga belgrádi Szuperdöntője után szerdától tizenhat fővel folytatja világbajnoki felkészülését a magyar férfi vízilabda-válogatott. Märcz Tamás megnevezte bő keretét.

Vasárnap Szerbia győzelmével és magyar ötödik hellyel ért véget a Világliga idei sorozata. Märcz Tamás kísérleti együttesének volt egy pocsék meccse, a Kanada elleni nyitófordulóban - hogy aztán a helyosztón simán kerekedjenek felül rajtuk -, másnap az Európa-bajnoki ezüstérmes spanyolokat büntetőkkel győzték le remek játékkal, Japánt kétszer is felülmúlták Pásztor Mátyásék (13-9-re és 15-13-ra), az ausztráloktól 5-1-es vezetésről viszont kikaptak büntetőkkel a legfontosabb mérkőzésen, a negyeddöntőben. A két legerősebb gárdával, a szerb és a horvát válogatottal nem találkoztak a mieink, ahogy a szövetségi kapitány is elmondta, ennek az összetételű keretnek körülbelül itt, az ötödik pozíció környékén volt a reális helye.

Láthattunk jó teljesítményeket Belgrádban, nekünk Jansik Dávid, Várnai Kristóf, Bátori Bence, Pásztor Mátyás, Német Toni, és az újonc Kállay Márk játéka tetszett. A hat nap alatt hat mérkőzést játszót csapat teljesítményének tapasztalatait Märcz Tamás és stábja gyorsan leszűrte, hétfő este megnevezte azt a négy játékost, akik a torna alatt is itthon készülő 12 pólóshoz csatlakozva szerdától folytatják a felkészülést a júliusi világbajnokságra.

Ez a négy szerencsés kiválasztott Bátori Bence, Jansik Dávid, Kovács Gergő és Német Toni.

Erdélyi_Balázs_VL.jpg Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

16-an reménykedhetnek még a dél-koreai vb-részvételben, ebből a névsorból még hárman fognak kiesni, mivel a világbajnokságra 13 játékos utazik majd. Egy nagyobb hiányzója ezek szerint biztosan lesz a csapatnak, Erdélyi Balázs nem került át a belgrádi VL-gárdából a vb-csapatba, így a tavalyi Világkupa után idén is lemaradhat egy világeseményről.

Erdélyi 2014 nyarán robbant be a magyar válogatottba, amikor egy júniusi barátságos mérkőzésen négy gólt szerzett az olaszokkal elért 10-10-es döntetlen alkalmával a Margitszigeten. Már a Világliga dubaji Szuperdöntőjében és a budapesti Európa-bajnokságon ott volt abban az évben Benedek Tibor csapatában, és azóta minden vb-n és Eb-n, a riói olimpián és Világliga-döntőn ott volt Märcz Tamás együttesében is, kivéve a tavalyi zágrábi Európa-kupa-döntőt és a berlini Világkupát. 

A válogatott bő vb-kerete
kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Hozzászólások