Ráúszás - Két magyar pólósnak csökkent az esélye a budapesti Eb-részvételre
Két magyar pólósnak csökkent az esélye a budapesti Eb-részvételre
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Két magyar pólósnak csökkent az esélye a budapesti Eb-részvételre

Takács MártonTakács Márton
2019/12/31 10:34
Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn este kihirdette a január eleji olaszországi felkészülési tornára utazó 15 játékos névsorát. Az Eger kapusa, Kardos Gergely és az FTC centere, Német Toni marad itthon, de mindketten az Európa-bajnokságra készülő bő keret tagjai maradnak.

December 17-e óta készül a január 12-26- közötti budapesti vízilabda Európa-bajnokságra a magyar férfi válogatott bő 17 fős kerete. Honlapunknak a csapat három kulcsjátékosa, Manhercz Krisztián, Vogel Soma és Jansik Szilárd is elmondta, az aranyérem lesz a mieink célja a hazai rendezésű Eb-n.

"Azért megyünk az Európa-bajnokságra, hogy megnyerjük" - a pólóválogatottnál nincs kecmec | Hosszabbítás

A magyar férfi vízilabda-válogatott három kulcsjátékosa, Manhercz Krisztián, Vogel Soma és Jansik Szilárd is elmondta, az aranyérem lesz Märcz Tamás csapatának célja a januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A nemzeti csapat Eb-felkészülésének negyedik napján, a péntek délelőtti edzés után beszélgettünk az OSC egy, az FTC két játékosával.


Nettó három hetet készülhet a Duna Arénában rendezendő kontinenstornára a magyar férfi vízilabda-válogatott, ez nem sok a négyéves ciklus egyik legfontosabb, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnoksága előtt. És valóban nem szokványos, hogy nem érte el mondjuk a 20 főt a keret száma, ahonnan olyan nevek hiányoznak, mint a világbajnok Bátori Bence, vagy a 2018-ban még kulcsember Kovács Gergő.

Märcz Tamásnál még december 20-án érdeklődtünk a munka első szakaszáról, illetve az Eb céljairól.

Bár az arany minden elvárásnak megfelelne, Märcz Tamás még csak a csoportelsőséget tűzte ki célul a budapesti Eb-re | Hosszabbítás

Fotó: Derencsényi István/MVLSZ Múlt kedd óta készül a január 12-26. közötti budapesti Európa-bajnokságra a magyar férfi vízilabda-válogatott. Pénteken a délelőtti edzés után a sajtó munkatársai kérdezhették a csapat, illetve a stáb tagjait. Märcz Tamásnál érdeklődtünk a munka első szakaszáról, illetve az Eb céljairól.


A szövetségi kapitány a január 3-4-5-i olaszországi felkészülési tornára 15 játékost vihet a 17-ből, hétfőn este kiderült, hogy a kapus Kardos Gergely és a center Német Toni marad itthon. Miként a szakvezető a waterpolo.hu-n elmondta:

„Azt kértem tőlük, hogy továbbra is legyenek készenléti állapotban, hogy bármikor számíthassunk rájuk. Kardos Gergő klubcsapatával, az Egerrel egy nemzetközi tornán szerepel majd, ezt megbeszéltem edzőjével, Dabrowski Norbival, míg Német Toni olyan egyéni programot kapott, amely segít abban, hogy nem várt esetben azonnal bevethető legyen.

A végeredmények ezúttal kevésbé foglalkoztatnak, elsősorban a jó ritmust és a játékoskapcsolatok fejlődését szeretném viszontlátni. Nyilvánvalóan a szakmai stábbal végig azon leszünk, hogy kiderüljön, a játékosainkat miként tudjuk a leghatékonyabban használni, kivel, kikkel lehetünk a legerősebbek. A sok gyakorlás azon elemeit, amelyeket nem kell úgymond eldugunk, remélhetőleg jól tudjuk majd alkalmazni - ha nem, akkor pedig látjuk majd, miben kell fejlődni az elkövetkezendő rövid időszakban" - hangsúlyozta Märcz Tamás, aki így zárta gondolatait: „A válogatott sikerekben és boldogságban gazdag új esztendőt kíván mindenkinek!'

Cuneóban az Egyesült Államok, a görög és az olasz válogatott lesz a magyar csapat ellenfele a háromnapos felkészülési tornán. Olaszországból hazaérkezve, az ott szerzett tapasztalatok birtokában fogja kihirdetni Märcz Tamás az Eb-n résztvevő 13 fős magyar keretet.

A férfi vízilabda-válogatott 15 fős cuneói kerete
kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) 

Nemzetközi felkészülési férfi vízilabda torna, Cuneo (Olaszország)
január 3., péntek
Egyesült Államok-Magyarország, 19:00
Olaszország-Görögország, 20:30
január 4., szombat
Görögország-Magyarország, 19:00
Egyesült Államok-Olaszország, 20:30
január 5., vasárnap
Görögország-Egyesült Államok, 10:30
Olaszország-Magyarország, 12:00

Hozzászólások