Ráúszás - Idén létrejöhet az FTC-OSC párharc a férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében is
Idén létrejöhet az FTC-OSC párharc a férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében is
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Idén létrejöhet az FTC-OSC párharc a férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében is

Takács MártonTakács Márton
2019/11/04 10:55
Hétfőn kisorsolták a férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőinek párosítását. A címvédő Ferencváros a 2017-es győztes Szolnokkal, míg a két évvel ezelőtti ezüstérmes OSC a tavaly második Miskolccal mérkőzik meg a fináléért.

A tavalyi szezon kezdete óta egyértelműen a Ferencváros a legerősebb magyar csapat, azóta az OSC zárkózott fel melléjük, miközben egy erős Szolnok és Eger, valamint a Miskolc alkotja még az élmezőnyt. A legutóbbi bajnoki döntőben összejött a nagyon várt FTC-OSC párosítás, de Varga Dénesék összesítésben 3-0-val intézték el Manhercz Krisztiánékat. 

Tavaly ilyenkor a Magyar Kupa elődöntőjében összesorsolták a IX. és a XI. kerületieket, a Fradi nyerte azt a párharcot, majd a fináléban könnyed győzelmet aratott Varga Zsolt együttese a Miskolc ellen. Idén elkerülték egymást, a zöld-fehérek ugyanis a negyeddöntőben az Egert szoros csatában búcsúztató Szolnokot kapták a legjobb négy között, míg az OSC a Miskolccal elődöntőzik.

Érdekesség, hogy a Ferencváros és a Szolnok a Magyar Kupa decemberi elődöntője előtt a bajnokságban is összecsap egymással, méghozzá tévés meccsen november 16-án. A bajnokságban a legutóbbi arany-, illetve bronzérmes gárda, vagyis az FTC és a Szolnok, 2018 és 2019, illetve 2015, 2016 és 2017 bajnoka az A-csoportban szerepel. Legutóbb két éve volt egy nyolcasban a Fradi és a Dózsa, tavaly elkerülték egymást a bajnokság alapszakaszában, előbb a magyar Szuperkupáért kiírt találkozón futottak össze, ahol Varga Dénesék diadalmaskodtak, majd az OB I középszakaszában mérkőztek meg, mindkét alkalommal az FTC győzött. 

Két év után ismét egy csoportban az elmúlt öt szezon bajnokai, az FTC és a Szolnok férfi pólócsapata | Hosszabbítás

A legutóbbi két szezon bajnoka, a Ferencváros és az azt megelőzően sorozatban háromszor aranyérmes Szolnok egy csoportban szerepel majd a férfi vízilabda OB I 2019/2020-as szezonjában, miután hétfőn elkészítették a szeptember 4-én kezdődő bajnokság menetendjét. A Magyar Vízilabda-szövetség székházában hétfő délben elkészítették az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság csoportbeosztásait - a csapatokat az előző bajnokság végeredménye alapján, párosával sorolták be a csoportokba.


A másik ágon az OSC és a Miskolc fut össze, ők nincsenek egy bajnoki csoportban, vagyis az MK-elődöntőig nem játszanak egymás ellen hivatalos mérkőzést. Nagy Ádámék a szezon egyik, ha nem a legjobb mérkőzésén nagyon megszorították a Fradit a Komjádiban a bajnokságban, ha azt a formájukat hozzák, és nem azt, amelyikkel nagy vereségbe futottak bele az Euro-kupa negyeddöntőjében a Bresciával szemben, akkor izgalmas mérkőzést kaphatunk.

De ha érvényesül a papírforma, akkor a bajnoki döntő után a Magyar Kupa aranycsatájában is létrejöhet az FTC-OSC párosítás.

a férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőinek párosítása

2019. december 7-8.
A-Híd-OSC-Újbuda – PannErgy-Miskolc
FTC-Telekom Waterpolo – Szolnoki Dózsa

A harmadik helyért nem rendeznek mérkőzést, az elődöntő két vesztese lesz bronzérmes. A Magyar Kupa győztese indulhat a 2020/2021-es Euro-kupában.

Hozzászólások