Ráúszás - Idén csak egy magyar pólócsapat, az FTC lesz ott a BL nyolcas döntőjében
Idén csak egy magyar pólócsapat, az FTC lesz ott a BL nyolcas döntőjében
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Idén csak egy magyar pólócsapat, az FTC lesz ott a BL nyolcas döntőjében

Takács MártonTakács Márton
2019/04/25 09:15
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája utolsó előtti, 13. fordulójában a három magyar klub közül csak a Ferencváros örülhetett győzelemnek, az FTC a Steaua ellen nyert és ezzel bejutott a hannoveri nyolcas döntőbe. Az Eger egy gólgazdag mérkőzésen kapott ki Moszkvában, míg a Szolnok egy kaotikus találkozón játszott döntetlent a BPM Sport Managementtel, ezzel pedig eldőlt, hogy a Dózsa nem lesz ott Hannoverben, ahol az egy szem Fradi képviseli majd a magyar vízilabdát.

Kezdődött azzal, hogy az Eger játszott egy igen gólgazdag mérkőzést Moszkvában azzal a Dinamóval, amelyet hazai medencében legyőzött korábban. Most is volt esély egy szoros meccsre annak ellenére, hogy az oroszok 5-1-re nyerték meg az első negyedet. Az egriek sokáig nem találták játékuk ritmusát, a második nyolc percben már sokkal jobban ment nekik, 4-2-re hozták ezt a játékrészt úgy, hogy 3-0-s sorozatukkal Hosnyánszky Norberték 7-5-re felzárkóztak. A világ egyik legjobb centerét, Dusko Pijetlovicot nem tudták tartani a hevesiek - három gólt is lőtt -, 11-6-nál már öt volt közte, Dabrowski Norbert csapata viszont megint fel tudott állni és egy óriási hajrával megteremtette magának az esélyt az egyenlítésre. Megint csináltak egy 3-0-s szériát Strahinja Rasovicék, 14-13-nál már csak egy volt közte, de Gavril Subotic az utolsó másodpercekben bebiztosította a Dinamo győzelmét. 15 gólt kapott az Eger, ha jobban védekeztek volna, akár meg is nyerhették volna a partit.


Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 13. forduló:
A-csoport:

Dinamo Moszkva (orosz) - ZF-Eger 15-13
(5-1, 2-4, 4-3, 4-5)
a magyar csapat gólszerzői: Hosnyánszky, S. Rasovic 3-3, Sánta, Vlachopoulos, 2-2, Murisic, Magyar, Avramovic 1-1

Az FTC-re várt a legkönnyebb feladat, Varga Zsolt csapata a Steaua elleni esetleges sikerrel biztosíthatta helyét a nyolcas döntőben. Meg is tették Vámos Mártonék, amit meg kellett, 12-4-es fölényes győzelmükkel kijutottak Hannoverbe. A remekül védő Gárdonyi Andrással az élen masszív volt a Ferencváros védekezése, mutatja ezt a kapott gólok száma. És bár a támadások sokszor döcögtek, ez a játék is bőven elég volt a sima meccshez. Most ez volt a lényeg a zöld-fehéreknek, akik szokatlan módon az egyetlen magyar csapat lesznek a BL végső fázisában. Szombaton az OSC elleni szuperrangadó vár rájuk a bajnokságban, azon a meccsen dől el, hogy melyikük zárja az élen a középszakaszt, amiután már az elődöntők következnek itthon.


FTC-Telekom–Steaua Bucuresti (román) 12-4 (1-1, 6-1, 4-3, 2-0)
Gólszerzők: Kállay 2, Jaksic 2, Younger 2, Mitrovic 2, Sedlmayer, Pohl, Vámos, Nikics, ill. Marinics 2, Gheorghe, Szabó

A Szolnok a Spandaut és egy szenzációs meccsen a borzasztóan erős Jug Dubrovnikot is legyőzte a BL hajrájában, az utolsó két fordulóban pedig mindkét találkozóját hoznia kellett volna a továbbjutáshoz. Az olasz BPM Sport Management volt a Dózsa vendége szerdán, ha valaki értette, mi folyt a vízben, kérjük jelentkezzen! 


Mindenki sejthette, hogy az olaszok igyekeznek káoszt teremteni, ők nem voltak győzelmi kényszerben, és a tervük annyiban bevált, hogy 6-6-os döntetlenjükkel leráztál magukról Zivko Gocic együttesét, amely idén biztosan nem lesz ott a hannoveri nyolcas döntőben. Egy dolog, hogy milyen feszültség volt a vízben, de sajnos a játékvezetők is elvesztették a kontrollt a parton. Vagy egy tucatnyi kontrát ítéltek a szolnokiak ellen, Zalánki Gergőt teljesen jogtalanul pontozták ki, ilyen körülmények között, sérült klasszisait - Kis Gábor, Andrija Prlainovic - nélkülözve még a döntetlen is bravúros eredmény Nagy Viktoréktól. 


Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 13. forduló:
B-csoport

Szolnoki Dózsa–BPM Sport Management (olasz) 6-6
(0-0, 2-3, 2-1, 2-2)
Gólszerzők: Aleksic 2, V. Rasovic 2, Teleki, Jansik D., ill. Dolce 2, Drasovic, Luongo, Alesiani, Mirarchi 


Hozzászólások