Ráúszás - Az Eb-bronzérmes Gurisatti Gréta döntőkre vágyik klubcsapatával, magyar bajnok lenne végre a Dunaújvárossal
Az Eb-bronzérmes Gurisatti Gréta döntőkre vágyik klubcsapatával, magyar bajnok lenne végre a Dunaújvárossal
Fotó: Fehér Anna/MVLSZ

Az Eb-bronzérmes Gurisatti Gréta döntőkre vágyik klubcsapatával, magyar bajnok lenne végre a Dunaújvárossal

Takács MártonTakács Márton
2020/07/02 20:14
A Dunaújváros LEN-kupa-győztes és Európai Szuperkupa-aranyérmes, Európa-bajnoki bronzérmes vízilabdázója egy Facebook Live videóban mesélte el, hogy miért marad továbbra is még egy évet a csapatban, és hogy mit vár az új igazolásokkal a szezonnak nekivágó DFVE-től.

Gurisatti Grétával akkor beszélgettünk legutóbb, amikor március közepén visszatérhetett a januári budapesti Eb-n begyűjtött kézsérülése után. Akkor három napon belül három mérkőzést játszott, majd jött a koronavírus miatti leállás, a válogatott edzőtábora, majd már az új szezonra való felkészülés.

"Minden este, lefekvés előtt vízilabdáztam fejben" - Gurisatti Gréta visszatért ujjsérülése után | Eurosport

A januári budapesti vízilabda Európa-bajnokság magyar-spanyol elődöntőjén szenvedett ujjsérülést Gurisatti Gréta, aki a csodálatos emlékű bronzmérkőzést csak a kispadon szurkolhatta végig. Másfél hónap elteltével a héten játszott újra tétmeccset klubcsapatával, a Dunaújvárossal, ráadásul három napon belül hármat. Honlapunk a középső parti, az UVSE-vel vívott csúcsrangadó után kérdezte őt az eltelt időszakról, a címvédővel szemben elveszített derbiről és az olimpiai selejtezőről.


Amely során a három naposra tervezett, csapatépítő Balaton körüli kerékpártúra előtt az Újváros legjobb játékosa a saját Facebook-oldalán tartott egy bő negyedórás élő bejelentkezést. 

A friss diplomás Gurisatti 10. felnőtt szezonját kezdi meg a Dunaújvárosban, csak itt játszott eddig pályafutása során, amire nagyon büszke. Gréta beszámolt a távozókról és az érkezőkről is, mint ismeretes, az OB I legjobb kapusa, a visszavonulásra készülő Laura Aarts, valamint Kiss Alexandra helyett a szupertehetséges Magyari Alda és Lekrinszki Gina érkezett kapusposztra. Szilágyi Dorka visszatért Egerből, Mucsy Mandula pedig a bajnoki címvédő UVSE-től igazolt Mihók Attila egyesületéhez. 

"Biztos vagyok benne, hogy jó csapatunk lesz" - mondja a videóban Gurisatti, aki arról is beszámolt, hogy a Dunára is járnak evezni edzés gyanánt, és sokat bicikliznek is csapatszinten.

Az érkezők mellett az újvárosi távozókról is beszélt:

"A válogatott játékosok közül Vályi Vanda ment el, ő a Fradi csapatát erősíti jövőre. Mondhatjuk, hogy a helyére jött Szilágyi Dorka, úgyhogy azt gondolom, hogy nem gyengültünk meg a következő szezonra sem, igazából az elvárásaink a következő szezonra azok, hogy mindenképpen döntőt játszhassunk a Magyar Kupában, illetve nem titok, hogy szeretnénk a serlegből inni idén is a mérkőzés után."

Az FTC női pólócsapata az Eb-bronzérmes válogatott egyik alapemberét is leigazolta | Eurosport

Az FTC-Telekom női vízilabdacsapata bejelentette új igazolásait a következő szezonra. Béres Gergely vezetőedző csapatába négy új játékos érkezett, köztük az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott egyik alapembere, Vályi Vanda. Ahogy egy héttel ezelőtt a férfi csapat esetében, úgy a Ferencváros női gárdájánál is a Fradi TV keretein belül mutatta be új igazolásait és a csapat összetételét a zöld-fehér klub vízilabda-szakosztálya.

Az UVSE és a Dunaújváros mellett erős csapata lesz a Ferencvárosnak is, és a BVSC is kemény ellenfél lesz, szokás szerint. 

"Remélem, hogy az a munka, amit most beleteszünk - csakúgy, mint tavaly, vagy tavalyelőtt -, az szintén meg fog látszani a teljesítményünkön. Illetve remélhetőleg a nemzetközi sorozatot is be tudjuk fejezni, mert a tavalyi szezon nagyon jól alakult a mi szempontunkból, ami a csapat erejét mutatja. Nyilván a magyar bajnokságban is szeretnénk döntőt játszani, már nagyon vágyom egy magyar bajnoki címre. Sokszor volt már alkalmam döntőt játszani, viszont sosem sikerült még megnyerni a bajnokságot. Remélem, ez idén teljesül!"

Gurisatti azt is elmesélte, hogy miért maradt Dunaújvárosban, pedig már a külföldi szereplésre készült lélekben.

"Egyrészt nagyon büszke vagyok arra, hogy Dunaújvárosban születtem. Szerencsés vagyok, mert jó itt a női vízilabda, fiatal játékosokból nevelünk vízilabdázókat, én is így lettem válogatott. Sosem mennék úgy külföldre, hogy nem egy jobb csapathoz szerződnék. A terveim között van, hogy külföldön is ki szeretném magam próbálni, de mivel a vírus miatt az olimpia jövőre tolódik, nagyon fontos dolog, hogy ne vegyen el pluszenergiát, hogy Spanyolországból vagy Görögországból folyamatosan haza kéne utazni a válogatott edzések miatt. Az volt a legjobb döntés, hogy maradok Magyarországon, és szívem szerint más csapatban nem szeretnék játszani, mint Dunaújvárosban, persze majd meglátjuk, hogy a későbbiekben hogy alakul az élet."Hozzászólások