Ráúszás - Görögbe fogadva: a Vouliagmeni testén át vezethet az OSC útja a BL-főtábláig
Görögbe fogadva: a Vouliagmeni testén át vezethet az OSC útja a BL-főtábláig
Fotó: Madar Dávid/OSC Facebook

Görögbe fogadva: a Vouliagmeni testén át vezethet az OSC útja a BL-főtábláig

Takács MártonTakács Márton
2019/09/17 19:37
A görög Vouliagmenivel találkozik az OSC a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójában. Vad Lajos csapata a párharc első mérkőzését játssza itthon, de így is az újbudaiak az esélyesek.

Ahogy arról augusztus végén beszámoltunk, elkészítették a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájának sorsolását. A sorozat előző aranyérmese, az FTC és a 2017-es BL-győztes Szolnok a kiemelések miatt nem kerülhetett egy csoportba. A Fradi végül a B jelű nyolcasba került, a horvát Mladost Zagreb, az olasz Pro Recco - amely a nyolcas döntő házigazdája lesz majd, tehát már biztos résztvevő -, a német Hannover, az Euro-kupa-győztes, francia Marseille, a grúz Dinamo Tbiliszi és két, a selejtezőből továbbjutó klub lesz Varga Zsolt együttesének ellenfele. Mivel a nyolcas döntő házigazdája a Recco lesz, így az olasz együttes mellett a B-csoportból csak három együttes jut tovább. Amelynek egyike a címvédő FTC mellett remélhetőleg az OSC lesz.

A BL-győztes FTC jó sorsolást kapott, a Szolnok pólócsapata viszont kemény BL-csoportba került | Hosszabbítás

Pénteken Barcelonában elkészítették a férfi vízilabda Bajnokok Ligája idei sorsolását, amelyet a címvédő Ferencváros és a sorozat két évvel ezelőtti győztese, a Szolnok várhatott izgalommal a magyar klubok közül, elsőre úgy tűnik, előbbi járt jobban. A sorozat előző aranyérmese, az FTC és a 2017-es BL-győztes Szolnok a kiemelések miatt nem kerülhetett egy csoportba.

A tavalyi magyar bajnoki ezüstérmes ugyanis három kiütéses győzelemmel abszolválta a hétvégi budapesti második selejtezőkört. A XI. kerületiek az OSC Potsdamot 26-4-re, a Sintez Kazanyt 14-6-ra, a Dinamo Moszkvát pedig 14-7-re győzték le. Egyik meccsen sem volt tehát veszélyben a sikerük, a keret majd' minden tagja játéklehetőséget kapott, az egyetlen nyári szerzemény, a sportág egyik legnagyobb klasszisa, Andrija Prlainovic éppenséggel mindhárom partin játszott, és ha már ott volt, lőtt nyolc gólt.

Kedden kisorsolták az utolsó selejtezőkör párosítását. Az európai szövetség tájékoztatása szerint az OSC most szombaton hazai medencében kezdi a főtáblára jutásért zajló párharcot a görög Vouliagmeni ellen, amelynek visszavágóját jövő szerdán rendezik. Mindhárom lehetséges riválisánál jobb Vad Lajos együttese, így a görögöknél is. Még úgy is az OSC az esélyesebb, hogy az első mérkőzés lesz itthon. Sőt, játékoskerete alapján a nyolcas döntőt is megcélozhatják Hárai Balázsék. Főtáblára kerülés esetén az FTC csoportjában szerepelnek majd Drasko Brguljanék.

Bármilyen hihetetlen, bármennyire is rutinos játékosnak mondható 22 éves kora ellenére, olimpiával, vb-kkel és Eb-kkel a háta mögött, Manhercz Krisztián  még sohasem játszott a Bajnokok Ligájában. Még a hétvégi selejtező előtt nyilatkozott nekünk az OSC egyik legjobbja:

Az utóbbi években mindig olyan csapatban voltam, ahol kimaradt ez az élmény. Ez is egy új megmérettetés és nehézségi fok, nagyon várom már! 

Őszintén szólva ezzel az erősségű csapattal az a minimum, hogy a Final Eightbe bejussunk. 

Papíron, a játékosállományt tekintve tele vagyunk válogatott játékosokkal, így ez lehet a célunk. Itt egy egész szezon alapján kell kiharcolni a nyolcas döntőt, úgy gondolom, képes lehet a csapat arra, hogy elérje a legjobb nyolcat és ott még jobb eredményre törjön.”  

Az OSC pólócsapatának BL-újonc gólzsákja a legmagasabb szintre tör a Bajnokok Ligájában is | Hosszabbítás

A tavalyi bajnokságban ezüstérmes A-Híd OSC Újbuda férfi vízilabdacsapata idén is trófeákra hajt, és a tavalyinál még nehezebb párharca késztetné a címvédő FTC-Telekomot az OB I-ben. A XI. kerületi csapat péntektől a Bajnokok Ligája selejtezőjében hazai medencében ugrik medencébe egy háromnapos minitornán. A klub szezonnyitó sajtótájékoztatója után Vad Lajossal és Manhercz Krisztiánnal beszélgettünk.


Az Euro-kupában két magyar klub is érdekelt a kvalifikáció második szakaszában, az előző körből egyaránt három-három győzelemmel továbbjutó Miskolc jövő péntektől vasárnapig Horvátországban a házigazda Sibenik, a spanyol CN Mediterrani Barcelona és az olasz CC Ortigia Siracusa együttesével játszik négycsapatos minitornát, míg az Eger a spanyolországi Mataróban a rendező mellett két francia gárda, a CN Noisy Le Sec és a Montpellier alakulatával harcol. A két négyes csoportból az első kettő jut tovább, hozzájuk csatlakozik a BL-selejtezős párharcok négy vesztese, így alakul ki a negyeddöntő mezőnye.

Nyári nagyinterjúnkban, Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője így fogalmazott csapata nemzetközi kupaszereplésével kapcsolatban:

"Be kellett látni, hogy ennek a csapatnak az a reális, hogy az Euro-kupában szerepeljen. Az összes játékosom előbb kimondta, mint én, hogy ők ezt meg akarják nyerni. Nem be akarnak jutni a döntőbe, hanem meg akarják nyerni."

Jürgen Klopp is mutatja az irányt az egri pólósok edzőjének, aki szerint idén le fogják győzni a BL-győztes FTC-t is | Hosszabbítás

Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője a vele készített nagyinterjúnkban értékelte csapata mind a négy nyári igazolását, beszélt Kardos Gergely, Krémer Balázs, Baksa Benedek és Csacsovszky Erik erényeiről, együttese hazai és a nemzetközi porondra kitűzött céljairól, a nyári világbajnokságról, az új szabályokról, Jürgen Kloppról. Tavaly nyáron új útra léptetek az átigazolási, csapatépítési politikátokban.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör
Jadran Split (horvát)–Team of Strasbourg (francia) – A
AN Brescia (olasz)–Sintez Kazan (orosz) – B
CN Terrassa (spanyol)–Nagyvárad (romániai) – C
A-Híd-OSC-Újbuda–NC Vouliagmeni (görög) – D

Az első mérkőzéseket szeptember 21-én, a második mérkőzéseket szeptember 25-én játsszák.

a további menetrend
főtábla: 2019. október 8. - 2020. május 19.
a Nyolcas Döntő időpontja: 2020. június 5-7.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 2019/2020
a főtábla két csoportja:
 
A-csoport
CNA Barceloneta
Olympiakosz
Herceg Novi
Szolnok
QA (a selejtezők A jelű párosításának győztese)
Spandau 04
Jug Dubrovnik
QB (a selejtezők B jelű párosításának győztese)

B-csoport
FTC
Mladost Zagreb
Pro Recco
QC (a selejtezők C jelű párosításának győztese)
QD (a selejtezők D jelű párosításának győztese)
Hannover
Marseille
Dinamo Tbiliszi

Férfi vízilabda Euro-kupa, 2. selejtezőkörszeptember 27-29.
E-csoport, Sibenik
CN Mediterrani (spanyol)
VK Solaris Sibenik (horvát)
PannErgy-Miskolc
CC Ortigia Siracusa (olasz)

F-csoport, Mataro
CN Mataro (spanyol)
ZF-Eger
CN Noisy Le Sec (francia)
Montpellier WP (francia)

Hozzászólások