Ráúszás - A címvédő FTC, a Szolnok és az OSC könnyebb, a felturbózott Vasas a legérdekesebb csoportba került a Magyar Kupában
A címvédő FTC és a Szolnok könnyebb, a felturbózott Vasas nehezebb csoportba került a Magyar Kupában
Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ

A címvédő FTC, a Szolnok és az OSC könnyebb, a felturbózott Vasas a legérdekesebb csoportba került a Magyar Kupában

Takács MártonTakács Márton
2020/07/10 13:06
Pénteken elkészítették a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa sorsolását, ezzel a sorozattal tér vissza július végén a sportág az üzemszerű működésbe.

A férfiaknál a kalapok elkészítésénél a 2018/19-es bajnoki eredményeket vették figyelembe, nem pedig a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt 2019/2020-as idényt. A sorozat első körében, a július 25-26-i hétvégén négy helyszínen, Budapesten, Kaposváron, Tatabányán és Szegeden játszanak körmérkőzéseket a négy csoport csapatai. 

Az A jelű kvartettben a házigazda Szeged mellett a tavalyi ezüstérmes OSC, a Debrecen és a Szentes küzd majd. Itt debütál majd tétmérkőzéseken Varga Dániel a csak magyar játékosokkal szereplő újbudaiak mestereként. 

A kaposvári B-csoportban a rendező mellett a remekül igazoló (Filip Filipovicsot, Kovács Gergőt, Nagy Ádámot és Konarik Ákost megszerző) Szolnok, a BVSC, az edzőjét, Benedek Tibort és hat ígéretes pólósát elveszítő UVSE csap majd össze.

A mindent megnyerő balkezes szerb pólós klasszis bejelentette, hogy Szolnokra szerződik | Eurosport

Az olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok és hatszoros Eb-aranyérmes szerb vízilabdázó, Filip Filipovic a saját honlapján jelentette be, hogy egy évre a Szolnoki Dózsa csapatához szerződik. 10 napja számoltunk be arról, hogy miután biztossá vált, hogy az olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes Filip Filipovic távozik Reccóból, több klub is szóba került új állomáshelyéül.

A C jelű négyesben a házigazda, az OB I-be a Nagykanizsa elleni osztályozót megnyerve feljutó KSI a címvédő Ferencvárost, a meggyengülő Miskolcot és a Pécset látja vendégül a Margitszigeten. A Reccóba szerződő Aaron Youngert már és a térdműtéten áteső Varga Dénest még nem láthatjuk az FTC-ben, de két reményteljes új igazolását, Fekete Gergőt és Vigvári Vendelt igen. Varga Zsolt együttese nem túl erős riválisokkal szemben csiszolhatja tovább játékát és építheti be a csapatba új embereit. 

A BL-címvédő FTC pólócsapatánál szakítottak a gyakorlattal: csak két fiatal magyar játékost igazoltak | Eurosport

A Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban is címvédő FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata kedden délután bejelentette új igazolásait. Az elmúlt évekkel ellentétben nem szerződtetett magyar vagy külföldi válogatottat, klasszis játékost a Ferencváros, két fiatal magyar tehetséggel erősítette meg inkább a keretét. Sűrű napokat él át a Ferencváros.

A Tatabányán rendezendő D-csoportban az alaposan, két olimpiai bajnok szerb pólóssal, magyar válogatottakkal megerősített Vasas, az alaposan átalakuló, klasszisai nélküli Eger, a már Szivós Márton által irányított, a Decker Ádám és Hosnyánszky Norbert révén épp Egerből megerősített Honvéd játszik majd a rendező Bányász mellett. Ez tűnik a legerősebb és legérdekesebb kvartettnek, érdemes lesz Tatabányára látogatni a kedvükért. 

Szivós Márton az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert edzője is lesz a Honvédnál | Eurosport

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Hosnyánszky Norbert, valamint a világbajnok Decker Ádám is a Budapesti Honvéd SE férfi vízilabdacsapatában folytatja pályafutását, jelentették be a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján. A vezetőedző Szivós Márton lesz, ahogy az már az év elején kiderült.

Az itt megszerezett eredményeket az együttesek továbbviszik magukkal a második körbe, ahol augusztus 1-jén és 2-án újra négy négyes csoportban - kék, fehér, piros és zöld - küzdenek majd. Ezekbe a kvartettekbe az első körből egy első, egy második, egy harmadik és egy negyedik helyezett kerül.

A harmadik forduló (augusztus 8-9.) csoportbesorolása szintén az előző fázis eredményei alapján történik: az I csoportban a "színes" csoportok 1-2. helyezettjei szerepelnek, míg a II-esben a 3-4. helyezettek. Ebben a szakaszban azok a csapatok már nem találkoznak egymással, akik korábban összecsaptak.

A negyedik forduló (augusztus 15-16.) az egész torna utolsó szakasza, amelyben a csapatok az I. és II. csoportban elért helyezéseik alapján helyosztó mérkőzéseket játszanak.

A Magyar Kupa győztese indulhat az Euro-kupa 2021/22-es kiírásában.

Az MK augusztusi záró eseményén újra vízbe ugrik a Millennium Masters néven ismert gálacsapat - derült ki pénteken a sorsolásnál.

A július 27-én rajtoló női Magyar Kupa két csoportját már korábban beosztották a 2019/20-as idény őszi szezonjának végeredménye alapján. Az A-csoportban az UVSE és az FTC vívhat nagy meccset, a címvédő Dunaújváros a B jelű négyesbe került, ahol a BVSC lehet rá valamennyire veszélyes.

Az Eb-bronzérmes Gurisatti Gréta döntőkre vágyik klubcsapatával, magyar bajnok lenne végre a Dunaújvárossal | Eurosport

A Dunaújváros LEN-kupa-győztes és Európai Szuperkupa-aranyérmes, Európa-bajnoki bronzérmes vízilabdázója egy Facebook Live videóban mesélte el, hogy miért marad továbbra is még egy évet a csapatban, és hogy mit vár az új igazolásokkal a szezonnak nekivágó DFVE-től. Gurisatti Grétával akkor beszélgettünk legutóbb, amikor március közepén visszatérhetett a januári budapesti Eb-n begyűjtött kézsérülése után.

A BENU férfi vízilabda Magyar Kupa csoportjai:
A-csoport (Szeged):
OSC, Debrecen, Metalcom-Szentes, Szeged
B-csoport (Kaposvár):
Szolnoki Dózsa, BVSC-Zugló, UVSE, Kaposvári VK
C-csoport (Margitsziget):
FTC-Telekom Waterpolo, PannErgy-Miskolci VLC, PVSK-Mecsek Füszért, KSI SE
D-csoport (Tatabánya):
Eger, Budapesti Honvéd SE, Tatabánya, A-Híd VasasPlaket

A BENU női vízilabda Magyar Kupa csoportjai:
A-csoport:
UVSE, FTC, Eger, Szentes, Tatabánya
B-csoport:
Dunaújváros, BVSC, III.ker.TVE, Szeged, Honvéd

Hozzászólások