Ráúszás - Férfi vízilabda-válogatottunk közel a legerősebb keretével várja az oroszok elleni VL-meccset
Férfi vízilabda-válogatottunk közel a legerősebb keretével várja az oroszok elleni VL-meccset
Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Férfi vízilabda-válogatottunk közel a legerősebb keretével várja az oroszok elleni VL-meccset

Takács MártonTakács Márton
2019/11/05 09:58
Märcz Tamás szövetségi kapitány hétfőn kihirdette a férfi vízilabda Világligára készülő magyar válogatott 14 fős keretét. A névsorból ezúttal hiányzik Varga Dénes.

A magyar csapat november 12-én Oroszországot látja vendégül a Komjádi uszodában a Világliga idei sorozatában. Märcz Tamás hétfő este hirdette ki 14 fős keretét, közülük kerül ki a mérkőzésen szerephez jutó 13. Mindegyik pólós ott volt ott volt az előző válogatott keretedzéseken, nincs meglepetés a névsorban. Érdekesség, hogy közel másfél év után szerepel újra Budapesten a válogatott, a Világliga tavaly nyári, a Duna Arénában rendezett Szuperdöntője óta csak külföldön vagy vidéken játszott a gárda.

A Hosnyánszkyval megerősített pólóválogatott minden feladatra alkalmas a szövetségi kapitány szerint | Hosszabbítás

Fotó: Derencsényi István/MVLSZ Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának célkeresztjében már a januári, budapesti, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság szerepel, a hazai kontinenstorna tudatában hívta össze három napra a pillanatnyilag legerősebbnek tartott 20 fős keretét. A szokásosnál is fontosabb Eb-ről, a nemzeti csapatba visszatérő Hosnyánszky Norbertről és szövetségi kapitányi időszaka legfontosabb szezonjáról, az olimpiai év előkészületeiről beszélgettünk vele.


"Fontos Világliga-mérkőzés következik - ráadásul a tavaly júniusi Világliga-Szuperdöntő fináléja óta nem játszott a csapat Világliga-meccset Budapesten. Nehéz ellenfélre számíthatunk, vannak információink arról, hogy erős csapattal érkezik hozzánk az orosz válogatott, amelynek fejlődését az is mutatja, hogy immár több játékosukat igazolta le európai topcsapat. Volt két Világliga-mérkőzésünk velük tavaly, ezek jól sikerültek, de óva intem magunkat, hogy ebből induljunk ki. Elképzelhető, hogy a csoportelsőséget nagyban befolyásolja majd ennek a mérkőzésnek a kimenetele. Nagyon bízom abban, hogy telt ház előtt játszunk majd a Komjádiban."  - nyilatkozta Märcz TamásVLV-nek. 

A szóba jöhető vízilabdázók közül kapusposzton az Egerben remeklő Kardos Gergely nem kapott meghívót, a bekkek közül Pohl Zoltán, a centereknél Német Toni, a kapásoldali játékosok közül Varga Dénes és Pásztor Mátyás, a rosszkézen bevethetők közül Sedlmayer Tamás maradt ki. 

Ott van viszont a nemzeti együttesbe több mint két év után visszatérő Hosnyánszky Norbert, a friss keret egyetlen olimpiai bajnoka, és a két világklasszis balkezesünk, Vámos Márton és Zalánki Gergő is. 

A hazai Eb-nél nagyobb motivációra nincs szüksége a pólóválogatottba visszatérő olimpiai bajnoknak | Hosszabbítás

A magyar férfi vízilabda-válogatott nagy visszatérője Hosnyánszky Norbert. Az olimpiai bajnok, vb-aranyérmes pólós a 2017-es budapesti világbajnokság döntője óta nem szerepelt a nemzeti csapatban. Märcz Tamás két év elteltével hívta be őt ismét a keretbe, a ZF-Eger világklasszisa pedig gondolkodás nélkül tért vissza oda, ahová képességei és teljesítménye alapján továbbra is tartozik.

A magyar férfi vízilabda-válogatott oroszok elleni kerete
kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) 

férfi vízilabda Világliga, európai selejtező
A-csoport: Görögország, Olaszország, Georgia
B-csoport: Magyarország, Oroszország, Franciaország
C-csoport: Hollandia, Szerbia, Horvátország
D-csoport: Montenegró, Ukrajna, Spanyolország

A B-csoport programja
1. forduló, 2019. november 12.
Magyarország-Oroszország, Komjádi-uszoda, 18:30 - tv: M4 Sport
2. forduló, 2019. december 17.
Oroszország-Franciaország
3. forduló, 2020. február 11.
Franciaország-Magyarország

Mivel csak két játéknap lesz, a csoporton belül nem lesznek oda-visszavágók, csak egyszer találkoznak egymással az ellenfelek.

Hozzászólások