Ráúszás - Férfi pólósainknál játékban, női vízilabdázóinknál eredményben van fejlődési lehetőség a szuper Eb után
Férfi pólósainknál játékban, női vízilabdázóinknál eredményben van fejlődési lehetőség a szuper Eb után
Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Férfi pólósainknál játékban, női vízilabdázóinknál eredményben van fejlődési lehetőség a szuper Eb után

Takács MártonTakács Márton
2020/02/06 09:46
A Klubrádió Hosszabbítás című műsorának legutóbbi, február 4-i adásában a januári vízilabda Európa-bajnokságon aranyérmet nyerő magyar férfi, és bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott szereplését értékelte e sorok írója a két műsorvezetővel, Farkasvölgyi Gáborral és Rév Dániellel.

"Fel kell nézni a táblára, a többi csak duma" - a novemberben elhunyt dr. Szivós István, az olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes centerlegenda aranyköpésével is össze lehetne foglalni a két magyar csapat nagyszerű Eb-szereplését, de ezzel az egy mondattal nehezen töltöttük volna ki a műsoridőt, így bő 20 percben beszélgettünk hármasban a Duna Arénában történtekről.

Korábban már mindkét együttesünk teljesítményét részletesen értékeltük, Märcz Tamás válogatottjának veretlenül megnyert Európa-bajnoki aranyát, a kulcsmeccseket, és mind a 13 játékosunk produkcióját, de nem, hallgattuk el néhány kritikai megjegyzésünket sem. Például azt, hogy teljesítményben bőven van még tartalék a mieinkben, most 80%-os játékuk is elég volt a nagyszerű diadalhoz. 

"Örökre szívembe zártalak" - sokáig emlékezetes elődöntő és finálé után lett Eb-aranyérmes férfi pólócsapatunk | Hosszabbítás

A magyar férfi vízilabda-válogatott 21 év után nyert ismét Európa-bajnokságot. Märcz Tamás tagja volt annak az 1999-ben Eb-aranyérmes csapatnak játékosként, most szövetségi kapitányként ért fel a csúcsra. A nemzeti együttes sikerének értékét növeli, hogy veretlenül állhatott fel a dobogó tetejére úgy, hogy játékban maradt még tartalék a mieinkben, akik főleg a kiváló csapatmunkának, a közösségi morálnak köszönhetik nagyszerű diadalukat, amelyet örökké emlékezetes körülmények között arattak, a telt házas Duna Arénában.


Bíró Attila együttese is katartikus bronzérmet szerzett a Duna Arénában, és bár Keszthelyi Ritáék a dobogó alsó fokára állhattak fel, játékukra kevesebb panaszunk lehet, mint a srácok esetében. Leimeter Dóráék teljesítményét is részletesen értékeltük, itt is mind 13 pólósét. Itt is megírtuk, kik voltak szerintünk a csapat legjobbjai, miben várható még előrelépés, és hogy milyen sokat is ér ez a bronz az elmúlt évek fényében.

Az elmúlt négy év legjobb teljesítményével lettek Eb-bronzérmesek női pólósaink | Hosszabbítás

A magyar női vízilabda-válogatott négy év után szerzett újra érmet világversenyen. Ez a budapesti bronz nagyon kellett úgyis, hogy sajnos az olimpiai kvótáról most még lemaradt Bíró Attila csapata.


Ehhez tettük hozzá a magunkét szóban. Beszéltünk arról, hogy van-e értelme az ilyen sokcsapatos Eb-knek, értékeltük a magyar női csapat nagyszerű harmadik helyét, kiemeltük a legjobbakat, külön beszéltünk a fiatalokról. A férfi válogatott esetében is elárultuk a nekünk leginkább tetsző egyéni teljesítményeket, részletezve a kapusok szerepét, Nagy Viktor és Vogel Soma nagyszerű kettősét, akik kapcsán korábbi kapusduók is szóba kerültek. A mezőny erősségét is felmértük, már Tokió függvényében, illetve azt, hogy kiknek van még esélye bekerülni az olimpiai keretbe.

Hozzászólások