Ráúszás - Egészpályás kapusgólt és mezőnyjátékos által védett büntetőt is láthattunk a férfi vízilabda OB I-ben
Egészpályás kapusgólt és mezőnyjátékos által védett büntetőt is láthattunk a férfi vízilabda OB I-ben
Fotó: Szentesi Vízilabda Klub/Facebook

Egészpályás kapusgólt és mezőnyjátékos által védett büntetőt is láthattunk a férfi vízilabda OB I-ben

Takács MártonTakács Márton
2019/11/06 10:46
A férfi vízilabda OB I hatodik fordulójában több látványos jelenetet is láthattunk, ezek közül hármat emelünk most ki. A Szolnok fiatal kapusának gólját, egy szentesi mezőnyjátékos védését, amelyet egy ötméteresnél mutatott be, valamint az UVSE két másodperccel a meccse vége előtt esett pontmentő találatát.

A 19 éves Bányai Márk a Szolnoki Dózsában kettős igazolással véd, az OB I/B-ben szereplő KSI a másik csapata. A tehetséges kapus az első öt fordulóban nem kapott lehetőséget a Tisza-partiaknál az OB I-ben, de nincs is könnyű dolga, mert a világbajnok Nagy Viktor ott az első számú hálóőr. A bajnokság hatodik körében azonban Nagy pihenőt kapott, Zivko Gocic vezetőedző pedig Bányainak szavazott bizalmat a kezdőcsapatban. Bátori Bencéék 16-9-re diadalmaskodtak, a 14-es sapkában védő Bányai pedig 50%-os védési hatékonyságot produkált.

Sőt, remek teljesítményét megfejelte azzal, hogy az utolsó másodpercben egészpályás gólt szerzett. Micsoda debütálás!


Szentesen a hatodik fordulóig kellett várni az első bajnoki sikerre. Pellei Csaba csapata 11-6-ra győzött a Kaposvár ellen. Meixner Marcell, a hazaiak első számú kapusa 67%-kal védett, Nagy Márton pedig öt gólt tett be a közösbe. Az első negyed közepén Meixner kapott egy kiállítást, a szentesiek pedig egy büntetőt, a kiküldött hálóőr helyére Nagy Márton állt be a mezőnyből, aki hárította Berta József ötméteresét. 


Benedek Tibor UVSE-jének Pécsett volt jelenése, a lila-sárgák úgy értek el 10-10-es döntetlent idegenben háromgólos hátrányból felállva, hogy Dala Döme két másodperccel a vége előtt szerezte meg az egyenlítő találatot. 


Hozzászólások