Ráúszás - "Ebben volt munka" - férfi pólósaink 20 gólt tettek közé az Új-Zéland elleni vb-nyitányon
"Ebben volt munka" - férfi pólósaink 20 gólt tettek közé az Új-Zéland elleni vb-nyitányon
Fotó: MTI/Kovács Tamás

"Ebben volt munka" - férfi pólósaink 20 gólt tettek közé az Új-Zéland elleni vb-nyitányon

Takács MártonTakács Márton
2019/07/15 12:42
Sima, 24-4-es győzelemmel rajtolt a magyar férfi vízilabda-válogatott a kvangdzsui vizes világbajnokságon: Märcz Tamás csapata hétfőn Új-Zéland ellen nyert.

Világbajnoki előzetesünkben azt írtuk, hogy az elmúlt egy évben nagy fejlődésen ment át a magyar nemzeti együttes, a tavaly nyári, nyolcadik hellyel végződő barcelonai Európa-bajnokság után a Világkupát és az Európa-kupát is megnyerte a Märcz-csapat, amely gyors, erős, ötletes játékot nyújtott az elmúlt 10 hónapban. Hárai Balázs és Varga Dénes csatlakozásával világklasszisokkal egészült ki a gárda, amely ennek a tornának éremesélyesként vágott neki.

A Märcz-csapat éremesélyesként száll harcba az olimpiai kvótáért a vb-n | Hosszabbítás

A Világkupa-győztes és Európa-kupa-aranyérmes magyar férfi vízilabda-válogatott a tavalyi Európa-bajnoki nyolcadik helye után éremesélyekkel vág neki a dél-koreai világbajnokságnak. Vb-előzetesünk. Egy éve majdnem ilyenkor még azon keseregtünk, hogy milyen gyenge játékot nyújtott Märcz Tamás csapata a barcelonai Európa-bajnokságon, a pocsék teljesítmény nyolcadik helyet ért csak a kontinenstornán.


Mivel Kardos Gergely eltiltását magával hozta a magyar válogatott a Világliga belgrádi Szuperdöntőjéről, a 13 tagú keretből egy főnek ki kellett maradnia - úgy is, hogy Kardos nincs itt a tornán, a vasárnap Universiade-bronzérmet szerző magyar csapat egyik kulcsembere volt -, ez pedig Pohl Zoltán volt az Új-Zéland elleni nyitányon. 

Ez azzal járt, hogy a mezőnyjátékosaink közül már csak egyedül ő nem szerzett gólt a vb-n. Ahogy várható volt, felhozó jellegűnek bizonyult a parti, "kellemes, jó bemelegítés csak", ahogy az ezúttal televíziós szakkommentátorként közreműködő Madaras Norbert mondta. Nagy Viktor kezdett a magyar kapukban, őt a félidőben váltotta Vogel Soma. 6-0 után kapták első góljukat a mieink, már a félidőre tíz volt közte, 10-1 ide. Manhercz Krisztián az első három negyedet egyaránt góllal kezdte, az utolsót csak azért nem, mert a harmadik felvonás vége előtt, szokatlanul korán kipontozódott. 

A folytatás azért nélküle is hasonlóan alakult, mint az első két nyolc perc. Rengeteg megúszás jellemezte a magyar csapat játékát, nagy kedvvel és a szokásos agilis stílusával játszott Jansik Szilárd, Angyal Dániel a védőmunkája mellett szerzett három szép gólt, Zalánki Gergő és Vámos Márton bombái ellen semmit sem tudtak tenni az új-zélandiak. A vége 24-4 lett ide, "ebben volt munka" - jegyezte meg a tévés szakértői szerepet betöltő Cseh Sándor. Jöhet a pihenés, tesszük hozzá mi, majd szerdán hajnalban, magyar idő szerint 4:10-től az Európa-bajnoki ezüstérmes spanyolok elleni csata.

Angyal_Dániel.jpgFotó: Fotó: MTI/Kovács Tamás

18. FINA világbajnokság, Kvangdzsu
vízilabda, férfiak
C-csoport, 1. forduló

Új-Zéland - Magyarország 4-24 (0-4, 1-7, 2-6, 1-7)
Gólszerzők: Pike 2, Clark, Small 1- 1, illetve Zalánki 4, Manhercz, Vámos, Bátori, Angyal 3-3, Jansik Sz. Varga Dé., Mezei 2-2, Hárai, Sedlmayer 1-1



Hozzászólások