Ráúszás - Dél-Afrikát is alaposan megszórták férfi pólósaink a vb-n
Dél-Afrikát is alaposan megszórták férfi pólósaink a vb-n
Fotó: Marcel ter Bals/waterpolo.hu

Dél-Afrikát is alaposan megszórták férfi pólósaink a vb-n

Takács MártonTakács Márton
2019/07/19 12:02
A magyar férfi vízilabda-válogatott nagy különbségű. 23-5-ös győzelmet aratott a dél-afrikai csapat ellen a dél-koreai Kvangdzsuban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportküzdelmeinek pénteki zárófordulójában.

Az Új-Zélanddal játszott mérkőzéshez (24-4) hasonlóan Dél-Afrikát is gólzáporban részesítette Märcz Tamás válogatottja. A csapatkapitányát, az ujjtörést szenvedő Varga Dénest továbbra is nélkülöző magyar együttes ezúttal 23 alkalommal volt eredményes a legjobb afrikai gárdával szemben. Minden negyedben meglőtték a maguk legalább öt gólját a mieink, a harmadik nyolc percet pedig hibátlanul zárták, 8-0-ra nyerték azt a játékrészt. Harmadszor is Nagy Viktor kezdett a kapunkban, Vogel Soma a nagyszünetben állt csak be, így a Ferencváros kapusa még nem kapott teljes meccset ezen a vb-n. 

Kellett is a sebességváltás, mert az első félidőben - bár már akkor is 10-3 volt ide - nem volt annyira robbanékony a Világkupa-és Európa-kupa-győztes legénység, támadásban nem volt meg a szokásos gyorsaság, és az emberelőnyökben is lehetett volna pörgősebben járatni a labdát. Nos, ezt a hátralévő 16 percben megtették a fiúk, és 13-2-re hozták a második félidőt. 

Zalánki.jpg Fotó: Marcel ter Bals/waterpolo.hu

Öt találatával Zalánki Gergő volt a magyar válogatott legeredményesebb játékosa, nekünk a szokásos agilitását hozó és triplázó, büntetőt is kiharcoló Jansik Szilárd - aki első gólját úgy szerezte, hogy szerelt hátul, majd bekkpozícióból végig vitte és bevágta a labdát -, a duplázó, mezőnyben is jól teljesítő Sedlmayer Tamás, és a szintén kétgólos bekk, Angyal Dániel teljesítménye tetszett a legjobban. Minden mezőnyjátékosunk betalált, így Pohl Zoltán is megszerezte első gólját a tornán.

Märcz Tamás együttese csoportgyőztesként már korábban biztosította helyét a keddi negyeddöntőben, ahol a Montenegró–Ausztrália párharc győztesével találkozik majd.

18. FINA világbajnokság, Kvangdzsu
vízilabda, férfiak
C-csoport, 3. forduló
Dél-Afrika – Magyarország 5–23 (1–5, 2–5, 0–8, 2–5) 
vezette: Goldenberg (amerikai), An (koreai) 
Dél-Afrika: Clark - Le Roux 1, Badenhorst 2, Van Zyl, Evezard 1, Rodda 1, Stewart. Csere: Madi (kapus), Rezelman, Coryndon-Baker, Cronje, Spencer, Neill. Szövetségi kapitány: Martin Paul 
Magyarország: Nagy V. - Manhercz K. 3, Vámos 2, Sedlmayer 2, Jansik Sz. 3, Bátori 2, Hárai 2. Csere: Vogel (kapus), Angyal 2, Zalánki 5, Mezei 1, Pohl 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás 


Hozzászólások