Ráúszás - Csak összenézünk s ennyit mondok, hé, '64
Csak összenézünk s ennyit mondok, hé, '64
Fotó: Derencsényi István/FINA/waterpolo.hu

Csak összenézünk s ennyit mondok, hé, '64

Takács MártonTakács Márton
2019/07/14 11:20
A magyar női vízilabda-válogatott a házigazda dél-koreai csapat elleni kiütéses győzelemmel kezdte vasárnap a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmeit. Bíró Attila együttese a 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta: az eddigi rekordot Jugoszlávia tartotta, amely az 1985-ös Universiadén 62-0-ra ütötte ki Guatemalát.

Megadta a módját idei világbajnoki bemutatkozásának a magyar válogatott, gólt sem kapva nyert 64-0-ra (!) Dél-Korea ellen. Ahogy az MTI tudósításából kiderül, szürreális volt látni, hogy a házigazdák még a folyamatos középkezdések után sem képesek nemhogy lövőhelyzetbe kerülni, de még előre haladni sem. A teljesen komolytalan összecsapást jól jellemzi, hogy kétszer is a saját térfeléről lőtt gólt a magyar csapat, sőt, még a kapusunk, Gangl Edina és Magyari Alda is próbálkozhatott a kapuból.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa az egyik center, Parkes Rebecca volt 11 góllal. Az összes mezőnyjátékosunk eredményes volt, Szilágyi Dorottya 10 alkalommal volt eredményes, a vb-újonc Rybanska Natasa is betalált nyolcszor.

magyar_dél_korea.jpg Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mindent elmond a meccs színvonaláról, hogy a parti után kondizni indultak a magyar játékosok.

"Nem tudtuk a világcsúcsot, sőt, azt sem mondtam a játékosoknak, hogy minél több gólt kell lőni. Annyit kértem, hogy ússzuk meg sérülés nélkül és legyen ez egy bemelegítés a most következő konditermi edzésre. Engem is meglepetésként ért, hogy ilyen gyenge az ellenfél, de megadtuk azt a tiszteletet, hogy nem szórakoztunk, vagy bohóckodtunk. Így is azonban ötven százalék alatt fizikai teljesítménnyel lőttünk ennyi gólt. Ez volt életem leghosszabb mérkőzése, egyben a legunalmasabb is" - mondta a találkozót követően a szövetségi kapitány, Bíró Attila az MTI-nek.

A magyar csapat kedden Kanada ellen folytatja szereplését közép-európai idő szerint 2.50 órától. Ennél csak nehezebb dolguk lesz Keszthelyi Ritáéknak.

Egyik világklasszisuk nélkül is négy közé jutnának a vb-n női pólósaink | Hosszabbítás

A magyar női vízilabda-válogatott vasárnap megkezdi szereplését a dél-koreai vizes világbajnokságon. Bíró Attila nem számíthat egyik legjobb játékosára, a sérülés maitt hiányzó Szücs Gabriellára, a szövetségi kapitány így is szeretne bejutni a négy közé együttesével. Egy hónappal ezelőtt ért véget a női vízilabda Világliga budapesti Szuperdöntője, ahol a magyar válogatott gyenge játékkal, mindössze két győzelemmel és négy vereséggel a hatodik helyet szerezte meg.


18. FINA világbajnokság, Kvangdzsu, vízilabda
nők, B-csoport, 1. forduló

Magyarország – Dél-Korea 64–0
(16–0, 18–0, 16–0, 14–0) 
vezette: Cheng (szingapúri), Waldow (új-zélandi)
Magyarország: Gangl – Szilágyi 10, Keszthelyi 5, Illés 3, Parkes 11, Vályi V. 3, Leimeter 3. Csere: Magyari (kapus), Gurisatti 8, Csabai 7, Gyöngyössy 2, Horváth B. 4, Rybanska 8. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Dél-Korea: Oh – Lim, Lee Cse Dzsung, Lee Dzsun Geun, Szon, Kim Je Dzsin, Cso. Csere: Kim Min Dzsu (kapus), Jun, Kwon, Ryan, Csoj, Kjung. Szövetségi kapitány: Dzsin Man Keun

további eredmények
A-csoport

Dél-Afrika - Hollandia 0-33
Új-Zéland - Egyesült Államok 3-22
B-csoport
Kanada-Oroszország 10-18

A magyar válogatott további programja a csoportban - magyar idő szerint (Dél-Koreában hét órával előrébb járnak)

július 16., kedd
2.50: Kanada-Magyarország
július 18., csütörtök
13.30: Magyarország-Oroszország

MTI + Hosszabbítás

Hozzászólások