Ráúszás - Büntetőkkel legyőzte az Eb-ezüstérmes spanyolokat a Märcz-csapat
Büntetőkkel legyőzte az Eb-ezüstérmes spanyolokat a Märcz-csapat
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Büntetőkkel legyőzte az Eb-ezüstérmes spanyolokat a Märcz-csapat

Takács MártonTakács Márton
2019/06/19 19:28
A magyar férfi vízilabda-válogatott a Kanada elleni kellemetlen vereség után javított, és ötméteresekkel legyőzte az Európa-bajnoki ezüstérmes spanyol csapatot a Világliga Belgrádban zajló nyolccsapatos Szuperdöntőjének szerdai játéknapján.

keddi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is Kardos Gergely állt a magyar kapuban, míg a két kimaradó ezúttal két balkezes volt, Dőry Farkas és Gyárfás Tamás. Sokkal jobban alakult ez a találkozó már a rendes játékidőben, mint az egy nappal előbbi, Kanadával vívott parti, végig fej-fej mellett haladt a két fél. Az első félidő hajrájában, és a harmadik negyed elején kétgólos hátrányból egyenlített a magyar együttes (6-6). Jóval összeszedettebbnek tűnt a magyar legénység, a védekezés is jobban működött, mint 24 órával azelőtt. 

Megérkezett viszont Belgrádba a felhőszakadás, és a vihar, a záró felvonás előtt húszperces szünetet rendeltek el a szervezők. A bő egyórás kényszerszünet után is hol itt, hol ott születtek gólok, 7-9-nél megint kettő volt közte. Két perccel a vége előtt viszont már nálunk volt az előny, először szerzett vezetést a magyar csapat Pásztor Mátyás révén (11-10). A spanyolok a túloldalon kettős emberelőnyből sem tudtak betalálni, viszont harminc másodperccel a dudaszó előtt büntetőt lőhettek - Pásztort közben piros lappal kiküldték -, Granados pedig nem hibázott.

A magyarok a győzelemért támadtak, fórban - Felipe Perrone kiállítása miatt -,  az utolsó másodpercben egy húzás után úgy tűnt, talán áthaladt a képzeletbeli gólvonalon a labda, de mivel a videóbírót csak tesztelik, ezt csak később lehet majd megtudni.

A döntetlennel zárult rendes játékidő miatt jöhetett a szétlövés: Kovács Gergő betalált, Kardos pedig védte Perrone lövését. Bátori magabiztos volt, ahogyan Granados is. Jansik szintén könnyedén értékesítette a magáét, Kardos pedig újra védett. A döntés Erdélyire maradt, és a keresztlécről a labda a hálóba vágódott. Így a magyar csapat két ponttal gazdagodott.

Ha Märcz Tamás együttese csütörtökön legyőzi a japánokat, a csoport második helyén végez.

Férfi vízilabda Világliga Szuperdöntő, Belgrád 
A-csoport, 2. forduló

Magyarország-Spanyolország 11-11
(2-3, 3-3, 3-3, 3-2) - ötméteresekkel 4-1 
Magyarország: Kardos G. – Jansik D. 1, Erdélyi 1, Bátori 2, Német T., Kállay 1, Kovács G. Csere: Nagy Á. 1, Gór-Nagy, Bedő, Pásztor 4, Várnai 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás 
Spanyolország: Lopez Pinedo – G. García, Granados 4, Perrone 1, De Toro 1, Larumba, Cabanas. Csere: Mallarach 3, Munarríz 1, Tahull, Bustos, Barroso 1. Szövetségi kapitány: David Martín

MTI + Hosszabbítás


Hozzászólások