Ráúszás - Benedek Tibor a Balatonban és egy focipályán is tartott már edzést az UVSE pólósainak
Benedek Tibor a Balatonban és egy focipályán is tartott már edzést az UVSE pólósainak
Fotó: Varga Jennifer/UVSE Facebook

Benedek Tibor a Balatonban és egy focipályán is tartott már edzést az UVSE pólósainak

Takács MártonTakács Márton
2020/05/27 14:06
Új, rendhagyó epizóddal jelentkezett Csongár István vízilabdás podcastje, a Kispad, amelyben ezúttal vendégek nem szerepelnek, inkább a pólós tevékenységeitől visszavonuló Benedek Tibor munkáját méltatja, illetve a férfi csapat legnagyobb reménységeit listázza a klub social media-, és marketing-felelőse.

A Kispad különkiadása Benedek Tibor búcsúja kapcsán arról szólt, hogy az egyesület sajtója, Csongár István hogyan látta a klubnál vele töltött másfél évet. Csupa pozitív emlék került elő videófelvételekkel illusztrálva arról, hogy az UVSE-n belül csak Mesternek hívott legenda hogyan gyakoroltatta és mutatta be szárazföldön, a Hajós uszoda dühöngőjében, a margitszigeti focipályán az emberelőnyös/emberhátrányos figurákat és mozgásokat, hogyan edzett együtt a Balatonban, vagy sátras uszodában a tanítványaival. Azt is láthatjuk, hogyan énekel Benedek Tibi egy karácsonyi videóban.

Benedek Tibor, az UVSE Mestere visszavonult minden vízilabdás tevékenységtől | Eurosport

Benedek Tibor, az UVSE vezetőedzője aklub honlapján és Facebook-oldalán olvasható közleményben jelentette be, hogy május 1-jei dátummal visszavonul minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől. Döntését nem indokolta meg, kizárólag magánjellegű okokból határozott így. Benedek Tibor a második szezonját töltötte az UVSE OB I-es férfi vízilabdacsapatának és ifjúsági együttesének kispadján.

Csongár István jellemzéséből kiderül, hogy Benedek ugyan szigorú, de nagyon jó humora van. Erre mi is számos példát mutattunk már cikkeinkben az elmúlt bő másfél évben. Megtudhattuk, hogy az UVSE szakmai igazgatójaként Benedek Tibor kidolgozott egy új rendszert, egy olyan edzésmódszert dolgozott ki a legkisebb korosztálytól a felnőttig, amely egységes képzést biztosít a lila-sárgák edzőinek és játékosainak.

Csongár Pista az UVSE válogatottságra leginkább esélyes játékosait is rangsorolta. A Szolnokhoz szerződő Konarik Ákos, Vigvári Vendel, Aranyi Máté, a mögöttünk hagyott szezont már Egerben töltő Baksa Benedek, Vigvári Vince, az OSC-hez igazoló Dala Döme, Molnár Erik, a Vasashoz távozó Korbács Gábor és Sziládi Kristóf került fel a listájára, valamint a két "öreg" Korányi Balázs és Bisztritsányi Dávid szerepét is kiemelte. 

A Benedek Tiborról szóló legutóbbi cikkünkben megírtuk, hogy meggyőződésünk szerint az a munka, amit a búcsúzó klasszis az elmúlt másfél évben az UVSE férfi OB I-es és ifjúsági csapatának vezetőedzőjeként végzett, évtizedekre beágyazódik a magyar vízilabda kollektív emlékezetébe. 

Az elmúlt másfél szezonban összesen 45 UVSE-meccset láttunk személyesen a helyszínen, OB I-es találkozókat, Magyar Kupa-partikat, ifi mérkőzéseket, Komjádi-kupa-meccseket is. A margitszigeti nyitott uszodától egy szeptemberi vasárnapi hűvös estétől kezdve, ugyanott, már sátor alatt a legnagyobb januári hóban, az ebben az időszakban a hazai pályát jelentő Komjádi uszodán át a tatabányai sátrasig. Az itt szerzett tapasztalataink alapján foglaltuk össze, hogy mit köszönhet az egész magyar vízilabdás közösség csak 2018 óta a sportág egyik, ha nem a legnagyobb alakjának. 

Benedek Tibor az UVSE-vel végzett vezetőedzői munkája a legjobb dolog, ami a magyar vízilabdában történhetett | Eurosport

Meggyőződésünk, hogy az a munka, amit a búcsúzó Benedek Tibor végzett az elmúlt másfél évben az UVSE férfi OB I-es és ifjúsági csapatának vezetőedzőjeként, évtizedekre beágyazódik a magyar vízilabda kollektív emlékezetébe. Amikor 2018 márciusában az UVSE szakmai igazgatója, Benedek Tibor bejelentette, hogy kétéves kihagyás után visszatér a kispadra, és átveszi a klub felnőtt és ifjúsági együttesének irányítását, rég nem tapasztalt izgalom lett úrrá rajtunk.Hozzászólások