Ráúszás - Az OSC legnagyobb klasszisa biztos nem megy át a Vasasba, inkább Marseille-be szerződött
Az OSC legnagyobb klasszisa biztos nem megy át a Vasasba, inkább Marseille-be szerződött
Fotó: Czagány Balázs/MVLSZ

Az OSC legnagyobb klasszisa biztos nem megy át a Vasasba, inkább Marseille-be szerződött

Takács MártonTakács Márton
2020/04/29 16:08
Miközben mindenki arra vár, hogy érkezzenek a hírek arról, hogy az OSC eddigi névadó szponzorával megerősített Vasas beszámoljon arról, kiket tud átcsábítani az újbudaiaktól magához, megérkezett az első pofon a projekt kitalálóinak, a XI. kerületiek legnagyobb klasszisa, a szerb Andrija Prlainovic ugyanis a Marseille-hez szerződött. 

Franciaországban annyiban más a helyzet, mint nálunk, hogy ott már biztosan nem folytatódik a koronavírus miatt félbeszakadt szezon, lezárták az idényt, így gőzerővel folyik a következő évadra a játékoskeretek kialakítása. Magyarországon a Magyar Vízilabda-szövetség elnöksége május 11-én dönt majd a hogyan továbbról, közben a héten a két nagyválogatottunk kissé furcsa módon már elkezdte a vizes edzéseket. 

A héten már a Komjádiban edz a férfi és női pólóválogatott - de mire készülnek? | Hosszabbítás

Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke az MVLSZ Facebook-oldalára és youtube-csatornájára feltöltött videóban jelentette be, hogy szigorúan ellenőrzött körülmények között a Császár-Komjádi uszodában a héten elkezdődnek a magyar férfi és női válogatott edzései. Vári Attila elmondása szerint a magyar női vízilabda-válogatott kedden, a férficsapat pedig szerdán komoly egészségügyi protokoll mellett újrakezdi a medencés edzéseket.

A háttérben közben gőzerővel folynak a hírek szerint a tárgyalások az A-Híd és az OSC eddigi játékosai között, hogy közülük kik folytatják majd pályafutásukat annál a Vasasnál, amelyhez a névadó szponzor átvándorolt Újbudáról. Arról a VLV számolt be korábban, hogy Vad Lajos kilenc fős listát adott le arról, hogy kiket látna a számára is új csapatban, a Vasasban, amelynek ő lesz a mestere. Ha csak a legjobbak nevét véste fel egy papírra, alighanem az első két hely valamelyikére - Branislav Mitrovic elé/mögé - kerülhetett a már mindent megnyerő Andrija Prlainovic, a sportág jelenlegi három legkiválóbb játékosainak egyike - Varga Dénes és Felipe Perrone mellett. Nos, ő biztosan nem húzza fel az angyalföldiek piros-kék sapkáját, ugyanis a tekintélyes Total Waterpolo cikke szerint a szerb zseni közben hároméves szerződést kötött a 2019-ben Euro-kupát nyerő Marseille-jel. Ez a csapat vezette a félbehagyott francia bajnokság tabelláját is, tehát a legkiválóbb gall klubról van szó. 

Prlainovic a Jadran Herceg Novinál kezdte a karrierjét, a Partizan és a Crvena Zvezda után következett pályáján a Recco, majd a Szolnok, tavaly pedig az OSC vitte el az eleinte Moszkvába tartó klasszist. Ő a sportág egyetlen olyan pólósa, aki négy különböző klub színeiben is Bajnokok Ligáját nyert (összesen öt alkalommal): a Partizannal 2011-ben, a Pro Reccóval 2012-ben és 2015-ben, a Crvena Zvezdával 2013-ban, míg a Szolnokkal 2017-ben ért fel a csúcsra.

A Vasas lehet az új OSC, az A-Híd az újbudaiak helyett ezentúl a piros-kékeket támogatja | Hosszabbítás

Pénteken délelőtt biztossá vált, amiről napok óta pletykáltak, az Apáthy Endre érdekeltségébe tartozó A-Híd Zrt., az OSC eddigi támogatója a következő szezontól a Vasas férfi vízilabdacsapatának kiemelt, névadó szponzora lesz. A-Híd Szeged, A-Híd OSC-Újbuda, A-Híd VasasPlaket. Az A-Híd nagy utat járt be az elmúlt években.

"Azért szerződtem Marseille-be, mert ez a klub nagy ambíciókkal rendelkezik, kiváló egyesület, amely évről évre fejlődik. Három évre írtam alá hozzájuk, a megállapodás hossza nagyon fontos tényező volt abban, hogy őket választottam, a korom miatt pláne." - nyilatkozta a Vaterpolo Vestinek a cikkünk megjelenése előtti napon 33. születésnapját ünneplő Prlainovic.

Ezen igazolás fényében valószínű, hogy nem Prlainovic lesz a Marseille egyetlen nagy dobása a következő szezonra, mert a klub több játékossal is tárgyal. A Marseille ugyan befejezte a francia nemzeti bajnokságot, de a klub még mindig versenyben van a nemzetközi porondon, mert a Bajnokok Ligájában versenyez szabadkártyásként. A LEN még mindig nem döntött arról, hogy mi lesz a felfüggesztett európai versenyekkel. Különben is, Prlainovic a csak következő szezonban debütál a Marseille-ben.

Ez a lépés alaposan felboríthatja a következő évadtól A-Híd VasasPlaket-ként szereplő klub terveit. Nem tudjuk, tárgyaltak-e Prlainoviccsal a költözésről, de ha igen, és ő nemet mondott, akkor akár azt is hozhatja magával, hogy más klasszis - legyen az külföldi vagy magyar - szintén úgy dönthet, hogy máshol folytatja. Ahogy az is igaz lehet, hogy így megnyílhat az út más nagy név előtt, aki a kapásoldalon pótolhatja a szerb zsenit. 

"Az OB I-es csapatokról meglévő ismereteinket figyelembe véve topcsapat építéséről van szó." - nyilatkozta Apáthy Endre, a főszponzor képviselője a VLV-nek április közepén. Nos, ennek az építkezésnek egy igen fontos lehetséges építőkockája esett ki, de mivel az A-Híd a híd- és útépítés mellett komoly múlttal és tapasztalattal rendelkezik az építőiparban is, ez nem jelenthet gondot. 

A világ egyik legjobb pólósa szerint a sportág irányítói nem emberként bánnak a játékosokkal | Hosszabbítás

Andrija Prlainovic, a nyáron Szolnokról az OSC-hez szerződő olimpiai bajnok, világbajnoki aranyérmes, Eb-győztes szerb vízilabdázó egy remek interjút adott nyáron a legnagyobb horvát hírportálnak, az index.hr-nek. Ennek angol fordítását a total-waterpolo.com készítette el, utóbbi rövid kivonatát közöljük az alábbiakban.


via Total Waterpolo

Hozzászólások