Ráúszás - Az FTC pólósainak bajnoki címe nem meglepetés, Benedek Tibor UVSE-je és a Vasas szereplése igen
Az FTC pólósainak bajnoki címe nem meglepetés, Benedek Tibor UVSE-je és a Vasas szereplése igen
Fotó: Viló Zsófia

Az FTC pólósainak bajnoki címe nem meglepetés, Benedek Tibor UVSE-je és a Vasas szereplése igen

Takács MártonTakács Márton
2019/06/03 14:48
A címvédő Ferencváros sikerével ért véget a férfi vízilabda OB I 2018/2019-es szezonja. A bajnokságot értékelő cikkünkben a saját megfigyeléseinkre támaszkodunk, megírjuk, melyek voltak a kedvenc mérkőzéseink, melyik csapat okozott kellemes, melyik komoly csalódást, kiknek a játékától estünk hanyatt és saját All Star-keretünket is összeállítottuk.

A játékoskeretét tekintve legerősebb, csapatként is a legjobb, kialakult és begyakorolt játékát, erejét többször is csillogtatva lett ismét bajnok az FTC, kétség sem férhetett a győzelméhez. Amikor a leginkább kellett, az OSC elleni középszakasz-mérkőzésen idegenben, és a finálé mindhárom meccsén igazolta, hogy legalább egy évvel előrébb jár csapatépítésben, mint az újbudaiak, és az összes többi nagyobb rivális. Megengedhették maguknak, hogy Varga Dénes az alapszakaszban rápihenhessen a szezon fontosabb részére, azt is, hogy Stefan Mitrovic és Vámos Márton ezúttal nem zártak kiemelkedő évet - miközben Vámos a fináléban, a legjobbkor remekelt. Aaron Younger villámgyorsan beépült a Fradiban, remek játékot nyújtott, ő viszont a döntőben nem nyújtott annyira látványos játékot, mint év közben annyiszor. 

De azért is nyert végül a Ferencváros, mert olyan mély a keretük, hogy mindig voltak olyanok, akiknek a teljesítménye magával ragadta a többieket. Vogel Soma és Gárdonyi András megtámasztotta hátulról a csapatot, Nikola Jaksic a maga szintű bekkelés mellett gólerősen is pólózott, Kállay Márk is meglőtte a maga fontos góljait. Német Toni is felnőtt a feladathoz centerben, Sedlmayer Tamás pedig a gárda egyik legfontosabb emberévé nőtte ki magát.

FTC_bajnok.jpgFotó: Madar Dávid/MVLSZ

A XI. kerületiek újkori történetük - az elmúlt négy év - legerősebb keretével egyedüli magyar csapatként egyszer le tudták győzni a Fradit ebben az évadban - ráadásul utóbbi otthonában -, de az aranyéremre ezúttal nem volt esélye Manhercz Krisztiánéknak. Az OSC erejét mi sem bizonyítja jobban, hogy több komoly meccsüket nyerték meg úgy, hogy az ellenfelük jobban játszott náluk. Hárai Balázséknál többször előfordult, hogy nagy előnyüket majdnem eladták az aktuális meccs végére, vagy annyira leblokkoltak, hogy meg is fordult a parti. Előfordult, hogy remek egyéni teljesítményeikkel, emberelőnyeik értékesítésével nyertek inkább, jövőre ebben is javulhatnak, hiszen szinte teljesen új kerettel vágtak neki tavaly nyáron a munkának, a jó munkához meg idő kell, ahogy a költő mondja. Nekik a csapatjátékban és a csapatkohézióban kell fejlődniük elsősorban, főleg, hogy ismét a Bajnokok Ligájában indulhatnak. Azt sem engedhetik meg maguknak sokszor, hogy ha hullámvölgybe kerülnek egy adott partin belül, akkor onnan ne tudjanak valahogy kikecmeregni.

OSC.jpgFotó: Madar Dávid/MVLSZ

Szolnok ellen parádés mérleget produkált Vad Lajos együttese, veretlen maradt Zivko Gocic együttesével szemben az OSC, a bajnokságban háromszor is Hárai Balázsék nyertek. A középszakaszban, és a rájátszásra fordulva viszont a Bajnokok Ligájában is remek eredményeket elérő és nagyszerű játékot mutató, új edzői stábbal némileg új csapatot építő Dózsa tűnt a legjobb formában lévő csapatnak. Ezt az OSC elleni vesztes meccsen is igazolták Angyal Dánielék, aztán az Egert is felülmúlták a bronzpárharcban, így a hevesiek a következő szezonban nem lesznek ott a BL-ben, időtlen idők óta először. A Szolnoknak még nehezebb dolga lesz, mert Kis Gábor visszavonul, Andrija Prlainovic, Milan Aleksic, Zalánki Gergő és Kardos Gergely is távozik a Tisza-partiaktól.

Szolnok.jpgFotó: Fehér Anna/waterpolo.hu

Dabrowski Norbertnek aztán tényleg új csapatot kellett építenie, heten távoztak tavaly nyáron Egerből. Többnyire fiatalokkal igyekezték pótolni őket, centerposzton ez sikerült is, Nikola Murisic és Sánta Dániel is igen jó teljesítményt nyújtott, főleg a szezon második felében, előbbi montenegrói válogatott lett, utóbbi egyelőre a B-válogatottba kapott meghívott. Gyárfás Tamás személyében megtalálhatták a hosszú távú megoldást is rosszkézen, balosként, az élvonal egyik kellemes meglepetését ő okozta. Hosnyánszky Norbert, Angelos Vlachopoulos, Strahinja Rasovic és Decker Ádám vitte a vállán az Egert, ahol viszont nem volt stabil kapusteljesítmény, és bár például a Fradi ellen közel voltak hozzá a hevesiek, nem tudtak legyőzni senkit sem az előttük végző három csapat közül. A Miskolcot még maguk mögött tudták tartani, de idei szereplésük nagyjából a realitást tükrözte. Azt fontos megjegyezni, hogy az élcsapatok közül az Eger szerepeltette a legtöbb saját nevelésű játékost. 

Eger.jpgFotó: Fehér Anna/waterpolo.hu

Az ötödik helyért vívott párharcot ezúttal a remek légiósokkal és magyar válogatott fiatalokkal felálló Miskolc szerezte meg az egyik legstabilabb OB I-es gárda, a csak magyar pólósokat foglalkoztató BVSC-vel szemben. A Honvéd Merész András irányításával saját arculatot kapott, a világbajnok párostól, Decker Attilától és Szivós Mártontól idén is sok múlt, Kiss Gergely 41 évesen is játszott még az együttesben, amelyben feltűnően jól játszott centerposzton Szirányi Balázs. Kardos Alexander és Kiss Bálint révén pedig remek képességű fiatalok kaptak viszonylag sok játékidőt. A Debrecen erős hullámvasutazást követően harcolta ki a felsőházat, kikapott például az UVSE-től és a Vasastól, viszont legyőzte a Szolnokot. Néha elég nagy káoszt mutattak egy meccsen belül, a nyolcadik helyet szerezték meg végül. Egyik legnagyobb tehetségük, Fekete Gergő rengeteget volt vízben, Dőry Farkas teljesítménye pedig válogatott meghívót ért a nyárra. 

A Pécs lett a kilencedik, kívülről úgy tűnik, igen jó szakmai munka folyik Lukács Gergő edző vezetésével, jó mag alakult ki a Mecsekalján, a következő évi keretüket márciusban bejelentették, további stabilitásra törekedve. Egyik legjobbjuk, Csacsovszky Erik élcsapatba távozik, visszatér viszont hozzájuk az élete egyik, ha nem a legjobb évét produkáló Kolozsi Marcell. Hozzájuk hasonlóan a Szentes is szimpatikus csapat benyomását keltette, a 10. helyre volt elég idei produkciójuk. A Tatabányát csak az UVSE ellen láthattuk, az viszont az idény egyik legizgalmasabb meccse volt (az UVSE-vel egy külön blokkban foglalkozunk). Az AVUS-t és a Kaposvárt nem láttuk elégszer a biztos vélemény megformálásához, a Vasas gyászos szerepléséról lejjebb foglalkozunk. Az élvonaltól búcsúzó nevelőegyesületben, a KSI-ben főleg kapusposzton és Bóbis Botond révén a mezőnyben láttunk biztató momentumokat.

A legjobb mérkőzések

Ferencváros-OSC, döntő, 3. mérkőzés

"Néhány napja már elkezdtünk gondolkodni az idei bajnokság értékelésén, és amikor a szezon legjobb bajnoki mérkőzésének kategóriájához értünk, megálltunk. Eszünkbe jutott több meccs, első helyen a május 1-jén rendezett OSC-Szolnok parti  állt. Eddig. Mert a bajnoki döntő harmadik felvonásával talán az év mérkőzését kaptuk az arcunkba."

Az FTC pólósai óriási meccset behúzva védték meg bajnoki címüket az OSC-vel szemben | Hosszabbítás

Az FTC-Telekom Waterpolo 3-0-s összesítéssel lett a férfi vízilabda OB I idei bajnoka, miután a döntő harmadik, szenzációs mérkőzésén büntetőkkel legyőzte a szezonban az egyik legjobb teljesítményét nyújtó A-Híd OSC Újbudát. Helyszíni tudósításunk a Komjádi uszodából Vámos Márton és Kovács Gergő nyilatkozatával.

OSC-Szolnok, elődöntő

Kis Gábor és Andrija Prlainovic ezúttal is csak a lelátón foglalt helyet, mégis az idény egyik legparádésabb meccsét láthattuk.” írtuk egy hónapja a pólómajális egyik mérkőzéséről. Az OSC úgy nyerte 11-10-re az elődöntő első és egyben utolsó mérkőzését, hogy a Szolnok játszott jobban. Az újbudaiak jól kezdtek, 2-0-ra is vezettek, de 3-0-s sorozatukkal a második negyedben már a vendégeknél volt az előny (2-3). Innen aztán fej-fej mellett haladtak az utolsó percekig, itt Brguljan és Hárai, ott Angyal Dániel nyújtott extrát.

UVSE-Pécs

A fiatal UVSE az alsóház egyik legerősebb csapatát, a Pécset kapta el egy közönségszórakoztató mérkőzésen. Mi is ott voltunk a Komjádiban az évad egyik legjobb meccsén.” írtuk az áprilisi parti tudósításában. Majd így folytattuk: „már 4-0-ra is mentek a lila-sárgák, de a hatalmasat küzdő pécsiek 5-5-nél beérték őket. Lukács Gergely csapata nem tudott gólt szerezni az első negyedben, a meccs utáni sajtótájékoztatón a vendégek mestere elmondta, hogy ilyen borzasztó első nyolc percet még nem élt át, amióta ő a Pécs vezetőedzője. Aztán alaposan rákapcsoltak tanítványai, elsősorban Gál Dávid. A bajnok Ferencvárostól kölcsönkapott pólós ötször volt eredményes, elsősorban az ő találatai tartották a reményt a baranyaiakban.

A vízilabda majd' minden szépségét láthattuk ezen a partin: látványos átlövésgólokat mindkét féltől, rosszkéz szélről jobbal eleresztett lövéseket, a rövidbe, a blokk mellett elhajolva ellőtt labdát, szép védéseket. Na, meg a szenzációsan játszó Konarik Ákos úgynevezett kenguru-figurából szerzett gólját, amikor is kiharcolt egy szabaddobást, de ahelyett, hogy azt elvégezte volna, gyorsan előreúszott, és a csapattársától megkapott passzt őrizetlenül hagyva értékesítette. Emlékezhetünk rá, hogy a 2013-as világbajnokság szédületes magyar-horvát elődöntőjén az élete formájában játszó Szivós Márton lőtt ilyen gólt Varga Dénes közreműködésével.

Két másodperccel a vége előtt jött a slusszpoén, az elképesztő energiákat mozgósító UVSE-nek még volt annyi ideje, hogy eljusson az ellenfél kapuja elé, Korényi Balázs kipattanó labdáját pedig Sziládi Kristóf becsavarta (!) a kapuba. Ezzel nyert az UVSE 10-9-re.”


A legkellemesebb meglepetés

az UVSE

Ahogy már többször is írtunk róla, nekünk Benedek Tibor az all time kedvenc sportolónk, így amikor tavaly márciusban kiderült, hogy a háromszoros olimpiai bajnok legenda leül az UVSE kispadjára, elhatároztuk, amennyire időnk és a munkánk engedi, amennyiszer tudunk, ott leszünk a lila-sárgák mérkőzésein. Ezt igen jó arányban sikerült teljesítenünk, az UVSE összes hazai OB I-es meccsén ott voltunk a lelátón. Lenyűgözött minket a 19,2 év átlagéletkorú csikócsapat teljesítménye, ahogy sokszor szemtelenül nekimentek bárkinek, támadó felfogású pólót játszottak, szemet gyönyörködtető akciógólokkal, és átlövésekkel, Bisztritsányi Dávid remek kapusteljesítményével, Bisztrónak válogatott meghívót ért ez a nyárra. 

"Bisztritsányi Dávid erre a klubszezonra különleges helyzetbe került, hiszen nem topcsapatban játszott, mint korábbi karrierje során, viszont extra teljesítményt nyújtott. Klubjának elég sok mérkőzését láttam, ennek alapján mondom: jelentős része volt abban, hogy az UVSE talán a legnagyobb meglepetését jelentette ennek a most befejeződött bajnokságnak. Ő egy olyan rutinos kapus, aki bármikor be tud ugrani, bármilyen helyzetben bevethető, ebből még profitálhatunk." - ezt Märcz Tamás mondta róla és az UVSE-ről a VLV-n.

Benedek Tibor csodálatos munkát végzett a tavaly csak osztályozón bentmaradó UVSE-vel, csont nélkül élvonalbeliek maradtak, a 13. helyen végeztek úgy, hogy esélyük volt a felsőházra, illetve az alsóház felső négyesében való szereplésre is. Olyan tehetségek húzták a gárda szekerét, mint Baksa Benedek, Aranyi Máté és Vigvári Vendel, ez a hármas viheti talán a legtöbbre közülük. Legyőzték a felsőházas Debrecent, oda-vissza a Tatabányát, a Pécset, többször a Kaposvárt, a KSI-t, nyertek meg több partit is az utolsó másodpercekben szerzett katartikus gólokkal. Benedek Tibi bebizonyította, hogy egy fiatal, fizikailag így gyengébb játékoskerettel is lehet egyszerre eredményesen és jól játszani, ha van rendszer, elképzelés, tehetség, rengeteg meló, és elengedő segítség a partról. 

UVSE.jpgFotó: Varga Jennifer/UVSE Facebook

A legnagyobb csalódás

a Vasas

2012-ben még bajnok volt a Vasas, hét év elteltével pedig osztályozót kellett játszaniuk az angyalföldieknek a bentmaradásért a Nagykanizsával, végül sikerrel. Oké, hogy az akkori játékoskeretből már csak Takács Bálint maradt meg hírmondónak, na meg a szezon közben lemondott vezetőedző, Földi László, ez akkor is borzasztó mélység egy ilyen nagy múltú klubtól. Pedig például Halek Márton és Hegedüs Gábor személyében rutinos és jó pólósok vannak a csapatban, Dévai Kristóf, Bencz Rolf, Sélley Rauscher Domonkos, Szabó Bence, Simon Henrik és Miklós Levente révén tehetséges fiatalokkal is rendelkeznek, mégsem állt össze a dolog egységes egésszé. Pedig az év elején még a Komjádi-kupát is begyújtötték a fiatalok egy óriási menetelés végén, de ez sem adott annyi lendületet, hogy a kulcsmeccseket hozza a gárda. 

az MVP(-k)

Két győztesünk is van, nekünk az ő játékuk tetszett a legjobban, mert mindketten óriási pluszt jelentettek csapatuknak. Szirányi Balázs pazar munkát végzett a Honvéd első számú centereként, 36 évesen. Vérprofi. Angelos Vlachopoulos meg annak ellenére óriási klasszis, hogy fizikai paramétereivel nem emelkedik ki a mezőnyből. A játékával, a szervezőkészségével, a gólerősségével, a fontos passzaival viszont igen. Annyi időt töltött a medencében az Eger leadereként, hogy szinte eggyé vált a vízzel. Részletesebb indoklás alant.

a Ráúszás All Star-kerete

Idén rengeteg jó egyéni teljesítményt láttunk az élvonalban, így nem egy-egy játékost neveznénk meg posztonként, hanem egy bő keretet állítottuk össze a nekünk leginkább tetsző teljesítményt nyújtó pólósokból, akik önmagukhoz képest játszottak kiemelkedően, néha meglepetést is okozva. Több világklasszis is hiányzik válogatásunkból, ez egy abszolút szubjektív lista, nem feltétlenül a legjobb, hanem az inkább minket meggyőző vízilabdázók kerültek be cikkünkbe, sok fiatal magyarral.

Bisztritsányi Dávid a 13. UVSE-t támasztotta meg alaposan a kapuból, teljesítményének hála ismét ott van a válogatott nyári keretében, teljesen megérdemelten. Barabás Botond és Decker Attila mögött a Magyar Vízilabda-szövetség kapus ranglistájának harmadik helyen végzett. Másik két kiválasztottunk, Vogel Soma és Branislav Mitrovic pedig a két döntős csapat főszereplői voltak a szezonban.

A bekkeknél Nikola Jaksic remekelt hátul, elöl pedig egyedi, és elképesztően látványos technikájával hintett 37 gólt. Védőként. Angyal Dániel a legjobban centerező védő a válogatott hátvédek közül, átlövései alkalmával sem jön zavarba, új csapatában, a Szolnokban is igazolta ezt, ahol a védőmunka mellett arra is maradt ereje, hogy 32 találattal segítse a Dózsát. Pellei Frank a Szentes egyik húzóembere volt, remek testfelépítése van, baromi erős, Märcz Tamás válogatott összetartásán is megfordult, a B-válogatottba is meghívót kapott, joggal.

A centerek közül Szirányi Balázs óriási munkát végzett a Honvédnál, az egyik legképzettebb, legjobb felfogású center, ezt idén is igazolta. Sőt, Merész András elmondása szerint olyan profi, hogy amikor felismerte, hogy első számú középcsatárként sokkal több időt kell a vízben tölteni, mint egy éve a három centeres Fradiban, ledobott 20 kilót (!) magáról szezon közben. A Honvéd kulcsembere, 36 évesen az élvonal egyik legkiválóbb pólósa. Nikola Murisic gyorsan és sikeresen beépült az Egerbe, a montenegrói válogatottban is szereplő center meggyőző teljesítményt nyújtott az idénynek ezen a poszton teljesen új kettőssel - a másik Sánta Dániel – nekivágó hevesieknél, és bebizonyította, hogy jó igazolás volt. Német Toninak ez volt a legjobb éve. Otthonra talált a Ferencvárosban, ahol bíznak benne. Mi már azt hittük, kezdi eltékozolni a tehetségét, de Varga Zsolt vasfegyelemmel látta el, és képzett belőle gladiátort, Tonya meg egy csomó izmot felpakolt magára, és idén bizonyított. Nyáron a válogatottba is bejátszhatja magát akár évekre is. Aranyi Mátéról azt mondta nekünk egyik csapattársa, hogy a párizsi olimpián már ő lehet a magyar válogatott első számú centere. Az UVSE-ben bizonyította, hogy nagy tehetség, rutint kell még szereznie, erősödnie és fegyelmezettebbé válnia. Benedek Tibortól mindhármat megkaphatja, a legjobb helyen van ebből a szempontból is.

Szirányi_Balu.jpgSzirányi BalázsFotó: Budapesti Honvéd Sportegyesület/Facebook

Kapásoldalon csak fiatalokat válogatottunk be. Az idén érettségiző Baksa Benedek az UVSE egyik, ha nem a legjobbja volt, az biztos, hogy a legeredményesebbje 47 találatával. Óriási önbizalommal és gólerősen, nagy kedvvel játszott, ordít róla, hogy nagy tehetség. Talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, egy éven belül felnőtt válogatott lesz belőle. A zuhanyhíradó szerint nem marad a Benedek-csapatban, hanem az egyik nemzetközi kupában induló klubhoz szerződik. Ott még tovább fejlődhet, klasszisoktól, és egy Benedekhez hasonló, kiváló szakembertől tanulhat.

Nem tudjuk máshogy mondani, szerelmesek vagyunk Vigvári Vendel játékába. Olyan agya van ehhez a játékhoz, mint keveseknek. Olyan a technikája, amit más magyar játékostól alig láthatunk, azzal lőtt 34 gólt, az általunk a szezon egyik legjobb meccsének választott UVSE-Pécs találkozón 3/3-mal csinosította lőlapját. Remek az anticipációs képessége, védekezésben is hasznos, támadásban kincs, a vízben abszolút hidegvérű. Erősödnie kell, minden mást megkap Benedek Tibitől, hogy előbb stabil élvonalbeli játékos legyen, majd idővel egy nagycsapatban, aztán a válogatottban játszhasson, a határ pedig onnantól kezdve a csillagos ég. Még nincs 18 éves, de egy felnőtt érettségével gondolkodik, és úgy is nyilatkozik, vagy beszél privátban. Videókon elemzi a legnagyobbak teljesítményét. Alig várjuk, hogy újra láthassuk vízilabdázni.

Világklasszisokra emlékeztető képességekkel rendelkezik az egyik legfiatalabb Benedek-tanítvány | Hosszabbítás

Vigvári Vendel az UVSE élvonalbeli keretének második legfiatalabb vízilabdázója. 17 évesen ő Benedek Tibor csapatának egyik gólerős vezére, a legjobb utánpótláskorú játékosnak járó Szalay Iván-díjjal is kitüntetett pólósa. Vele beszélgettünk együttese meglepetésszerű élvonalbeli teljesítményéről, saját játékáról, kedvenc vízilabdázóiról és Benedek Tiborról a lila-sárgák bronzérmével végződő Komjádi-kupa második napján.

Bóbis Botond a kieső KSI legjobbja volt, 49 gólt szórt az OB I-ben. Rengeteget volt vízben, nem sokáig lesz viszont még ott jelenlegi csapatában a teljesítménye alapján.

Rosszkézen nálunk a jobbkezesek dominálnak.

Angelos Vlachopoulos a kedvenc légiósunk. Egyre több mindenben emlékeztet minket a zseniális Felipe Perronéra. Minden bizonnyal az Eger történetének legjobb külföldi játékosáról beszélünk. Igazi leader, akinek a póló az élete. Szórt 50 gólt a bajnokságban, fazonszabász volt közben, stylist, közben egy szerény, szerethető fickó. Az egyik legemlékezetesebb telefonbeszélgetésünk az volt ebben az évadban, amikor Dabrowski Norbert mesélt róla jobbnál jobb sztorikat.

Még Gárdonyi Géza is nagyon kedvelné az Eger zseniális görög pólós csillagát | Hosszabbítás

Angelos Vlachopoulos 2017 nyara óta szerepel a ZF-Eger csapatában a férfi vízilabda OB I-ben. Már előtte is kedveltük a játékát, azóta pedig, hogy szinte hétről hétre láthatjuk, az abszolút kedvenc légiósunk lett a magyar élvonalból. Még azt is megkockáztatnánk, hogy minden idők egyik legkiválóbb külföldi pólósát tisztelhetjük benne, aki játszott a hazai bajnokságban.

Drasko Brguljannak nem nagyon volt még gyenge idénye, amióta Magyarországon játszik, 2011 óta szerepel Magyarországon, talán most volt a leglátványosabb a produkciója. A világ egyik legjobban védekező pólósa, gólerős is volt idén, és ő volt az OSC egyik irányítója is.

Két olyan magyar válogatottat is beválasztottunk, akik idén nagy fejlődést mutattak be, és ezt nem csak mi mondjuk, hanem Dabrowski Norbert is. Sedlmayer Tamás a Fradi egyik leghasznosabb játékosává nőtte ki magát, aki fontos gólokat szerzett nagy meccseken, megbízhatóan robotolt fel-alá a szélen, a ráúszásoknál rengetegszer vitte el a labdát. Remek teljesítménye azt is jelentheti, hogy akár ott lehet a nyári világversenyeken is. Ha itt még nem is tart Gyárfás Tamás, az Egerben remek évet produkált, és a nemzeti együttesben is bemutatkozhatott. A BL-ben sok nemzetközi tapasztalatot szerzett, sok fontos és szép gólt szerzett, a védekezésben kellene fegyelmezettebbnek maradnia, hogy ne pontozódjon ki annyiszor korán. A B-válogatottban is számítottak rá.

Kardos Alexander  a Honvédban csinált pazar dolgokat. Őt sem kell félteni, belemegy minden helyzetbe. Akár mindkét szélen képes remek teljesítményre, de a legjobban kapás hátsóban érzi jól magát, védekezésben, blokkolásban is erős, jól passzol. 

Jöhet a válogatott szezon több itt felsorolt játékossal!

hosszabbitas_cover_8.jpgFotó: Viló Zsófia

Hozzászólások