Ráúszás - Az FTC pólósai veretlenül zárták az őszi szezont, a címvédő ikszelt az OSC-vel a BL-ben
Az FTC pólósai veretlenül zárták az őszi szezont, a címvédő ikszelt az OSC-vel a BL-ben
Fotó: MVLSZ

Az FTC pólósai veretlenül zárták az őszi szezont, a címvédő ikszelt az OSC-vel a BL-ben

Takács MártonTakács Márton
2019/12/15 09:17
Az OSC 10-10-es döntetlent játszott hazai medencében a címvédő FTC-vel a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, a B-csoport szombati magyar rangadóján. Helyszíni tudósításunk Manhercz Krisztián és Vámos Márton nyilatkozatával.

Egy héten belül másodszor futott össze a két legerősebb magyar csapat, a Ferencváros a kupadöntőben óriási küzdelemben győzte le az OSC-t, szombaton pedig a Bajnokok Ligájában találkoztak, ahol egy szintén izgalmas, a végletekig kiélezett meccsen 10-10-es döntetlent játszottak egymással.

Az FTC pólócsapata az évtized egyik legjobb kupadöntőjét nyerte meg - vagy az OSC bukta el? | Hosszabbítás

A BENU férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében a tavaly aranyérmes Ferencváros 2-5-ről fordítva nyert 8-7-re az OSC ellen, így megvédte címét. Helyszíni tudósításunk a Komjádi uszodából Vogel Soma, Nicolas Constantin-Bicari és Manhercz Krisztián nyilatkozatával. Egy héten belül kétszer találkozik egymással a két legjobb magyar klubcsapat, az FTC és az OSC.


Ez a meccs is telt házas lett, mint az OSC-Recco BL-csata, olyan sokan voltak, hogy például Märcz Tamásnak és stábjának már csak állóhely jutott az uszodában. Egy hete a Fradi lépett meg 2-0-ra az OSC ellen, ezúttal az újbudaiak vezettek 3-1-re az első negyedben. Az FTC nélkülözte két magyar válogatott pólósa - Mezei Tamás és Zalánki Gergő - játékát, a zöld-fehérek támadásai kezdetben akadoztak, 4/0-val lőtték az emberelőnyeiket az első nyolc percben. A feltámadó Aaron Youngerék 3-0-s sorozatukkal viszont 4-3-ra átvették a vezetést, Erdélyi Balázs büntetőjét közben védte Vogel Soma. Ahogy a kupafináléban, úgy itt is remekelt mindkét kapus, Vogelhez hasonlóan Branislav Mitrovic is, mindketten 44%-kal zártak. 

Majd jött egy nagyon sűrű játékrész, ahol potyogtak a gólok, 5-5-tel zárult a harmadik negyed: kettővel is ment a Fradi (3-5), de Hárai Balázsék fordítani tudtak 8-7-re, Manhercz Krisztián viszont Vogel Somába lőtte a saját maga által szépen kiharcolt ötméterest. 8-9-ről jött a záró felvonás, ahol az addig a Vámos Márton által leradírozott Andrija Prlainovic meglőtte első gólját, hogy aztán a szintén kevésbé villogó Varga Dénes bevágjon egy fórt. 29 másodperccel a vége előtt ismét büntetőhöz jutott az OSC, az előbb hibázó Manhercz állt oda megint, és ezúttal belőtte. A mezőny egyik legjobbja, a védekezés mellett támadásban is remeklő Vámos még helyzetbe került fórban, de lövését Nemanja Ubovic blokkolta, így 10-10-zel ért véget a BL magyar rangadója.

A Ferencváros ezzel megőrizte őszi veretlenségét, sem a BL-ben, sem a magyar bajnokságban, sem a Magyar Kupában nem talált legyőzőre Varga Zsolt együttese.

Az OSC-től Manhercz Krisztián nyilatkozott nekünk:

"A Bajnokok Ligájában pontot lopni a Fraditól nem kis dolog, egyedül a Pro Reccónak sikerült ez eddig. Megnyerhettük volna a meccset, ahogy a Fradi is, így igazságos döntetlen született. Örülök, hogy viszonylag pozitív szájízzel tudjuk zárni az őszi szezont, nagyon fontos ez a múltkori kupadöntő után, ahol gyakorlatilag végig mi vezettünk, az utolsó három percben engedtünk ki. Az nagyon fájó volt, nehéz volt azután felállni őszintén szólva. Örülök, hogy a csapatnak helyén volt a szíve, és nem kaptunk ki."

A találkozó után az FTC-ből Vámos Mártont kértük értékelésre:

"Jól játszott az OSC, de én mindig magunknak adnám oda a három pontot. Megint kapaszkodni kellett a végén, de gratulálok az OSC-nek, mert tényleg jól játszott. Kicsit azért elégedetlen vagyok, eléggé el vagyunk már fáradva év végére. Meg lehet nézni az előző egy hónapban sorra kerülő mérkőzéseinket, hogy milyen színvonalon játszottunk és milyen ellenfelekkel. Elfáradtunk a végére."

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája
B-csoport, 7. forduló

A-Híd-OSC-Újbuda - FTC-Telekom Waterpolo 10-10
(3-1, 0-3, 5-5, 2-1)
Gólszerzők: Manhercz 2, Erdélyi 2, Hárai 2, Brguljan 2, Prlainovic, Ubovic, ill. Vámos 4, Varga D. 2, Sedlmayer, Constantin-Bicari, Younger, Fountoulis

Hozzászólások