Ráúszás - Az FTC pólósai kiénekelték a sajtot a Marseille szájából az Európai Szuperkupa-döntőn
Az FTC pólósai kiénekelték a sajtot a Marseille szájából az Európai Szuperkupa-döntőn
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az FTC pólósai kiénekelték a sajtot a Marseille szájából az Európai Szuperkupa-döntőn

Takács MártonTakács Márton
2019/11/02 21:56
A Ferencváros férfi vízilabdacsapata címét megvédve nyerte el az Európai Szuperkupát, a Bajnokok Ligája-győztes zöld-fehérek a szombati mérkőzésen 14-11-re győzték le otthonában az Euro-kupa-címvédő francia CN Marseille együttesét.

Nem volt egy fáklyásmenet. Pedig az előjelek alapján ennél könnyebb meccsre lehetett számítani. Októberben 13-7-re nyert az FTC a BL-ben a Marseille ellen a Komjádiban, most pedig az első félidőt követően 8-4-re vezettek a franciák. Vagyis két negyed alatt több gólt kaptak Nikola Jaksicék, mint nemrégiben egy teljes parti során. Az első nyolc percben (2-2) nem volt benne a mérkőzésben az a lerohanás, amit Kovacevicék produkáltak, 6-2-re hozták ezt a játékrészt a remekül játszó hazaiak.

Jót tett az FTC-nek a rövid szünet és a megbeszélés, egy 3-0-s sorozattal egy gólra megközelítették Aaron Youngerék a Marseille-t (7-8), ezt a játékrészt 4-1-re már a Fradi hozta. Ráléptek a gázra a BL-címvédő játékosai, Varga Dénes egy látványos félcsavarral egyenlített, 11-10-nél pedig 1-0 után ismét a magyar csapatnál volt az előny, mindkétszer Younger volt eredményes. A végül öt találatig jutó Ioannis Fountoulis a hátralévő néhány percben még bevágott három gólt, így rendkívül magabiztos második félidei játékával - 10-3-ra hozva azt - 14-11-re nyert és tavaly után idén is Európai Szuperkupa-győztes lett az FTC.

A Ferencváros 1978, 1980 és 2018 után negyedszer hódította el a trófeát.

Férfi vízilabda Európai Szuperkupa
FTC-Telekom Waterpolo - CN Marseille (francia) 14-11 (2-2, 2-6, 4-1, 6-2)
Gólszerzők: Fountoulis 5, Younger 3, Zalánki, Varga Dénes 2-2, Jaksic, Constantin-Bicari 1-1

Hozzászólások