Ráúszás - A Keszthelyi Rita vezette UVSE egy győzelemre van a címvédéstől a női pólódöntőben
A Keszthelyi Rita vezette UVSE egy győzelemre van a címvédéstől a női pólódöntőben
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A Keszthelyi Rita vezette UVSE egy győzelemre van a címvédéstől a női pólódöntőben

Takács MártonTakács Márton
2019/05/01 10:15
Az UVSE egy győzelemre került a címvédéstől a női vízilabda OB I-ben, miután kedden, a döntő második mérkőzésén is legyőzte a Dunaújvárost, ezúttal 9-5-re. Helyszíni tudósításunk Faragó Kamilla nyilatkozatával.

A finálé első meccse rendkívül sima volt, a 13-9-es UVSE-siker nem tükrözte igazán a két csapat közt akkor látott különbséget játékban. Ehhez képest a második partin az első félidő végéig egy nagyon színvonalas és szoros mérkőzést láthattunk, ahol remekül tartotta magát a Dunaújváros. Kicsit olyan volt a találkozó eleje, mint az első meccs nyitánya, csak pepitában. Akkor a DFVE hagyta ki a helyzeteit, ezúttal a címvédő volt több alkalommal pontatlan. Az Újváros két kulcsembere, Gurisatti Gréta és a francia center, Geraldine Mahieu gyorsan begyűjtött két-két kiállítást, így félő volt, hogy nem sokáig lesz olyan szoros, mint a nagyszünetig, amikor 4-3-ra vezetett az UVSE.

A folytatásban nem is lett az, de nem ezért. Hanem azért, mert ismét bátortalanok voltak az újvárosiak támadásban, a világklasszis Keszthelyi Rita vezetésével viszont egy 4-0-s sorozatot produkált Benczur Márton csapata. Keszthelyi korábban még csavarból, aztán átlövésből is betalált, és át is ejtette nagyon szépen Laura Aartsot, a Dunaújváros Európa-bajnok holland kapusát, de ha kellett, bekkelt is, szokás szerint minden hangszeren játszott, hamis hang nélkül. A harmadik negyed 4-1-es UVSE-hengerére nem tudott felelni Mihók Attila együttese, a vége 9-5 lett a címvédő javára, amely szombaton a harmadik győzelmével címvédést ünnepelhetne.

A második meccs krónikájához tartozik, hogy Szalay Bobrovniczky Sárának, az UVSE csereként beszálló kapusának ez volt az első OB I-es mérkőzése. Mindössze 15 (!) évesen debütált az élvonalban, 2003. május 5-én született. Debütálása duplán emlékezetesre sikerült, mindkét, kapujára tartó lövést kivédte, vagyis 100%-os teljesítménnyel zárt.

A mérkőzés után az UVSE 18 éves, már a felnőtt válogatottban is bemutatkozó játékosát, Faragó Kamillát kérdeztük:

"Tudtuk, hogy ez a mérkőzés szorosabb lesz, mint az előző, mert a Dunaújváros is úgy gondolhatta, hogy ez az utolsó esélyük, hogy megszerezzék a győzelmet, és utána tudjanak nyerni még két mérkőzést. Szerencsére nem így sikerült, nagyon boldogok vagyunk, hogy megszereztük a második győzelmünket, és várjuk a szombati, reméljük, utolsó mérkőzést. A második félidőre összeszedtük magunkat, betartottuk a taktikai elemeket, a védekezés nagyon jól sikerült, az első negyedet kivéve nagyon jól védekeztünk."

Faragó_Kamilla.jpg Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Női vízilabda OB I, döntő, 2. mérkőzés
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - UVSE 5-9 (1-1, 2-3, 1-4, 1-1) 
Hajós-uszoda, vezette: Homonnai, Rubos 
Dunaújváros: Aarts - Menczinger, Gurisatti 1, Horváth B. 1, Garda 2, Ziegler, Vályi V. 1. Csere: Brezvoszki, Mahieu, Luka, Huszti, Szellák, Sajben, Kiss A. (kapus). Vezetőedző: Mihók Attila  
UVSE: Gangl - Parkes 2, Szücs, Keszthelyi 3, Faragó K. 1, Sevenich 1, Paul. Csere: J. Neushul, Antal, Kiss E., Mucsy, Peresztegi 2, Telek. Vezetőedző: Benczur Márton 
az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0, az UVSE javára

a döntő további programja
3. mérkőzés, 2019. május 4., szombat 

UVSE-Hunguest Hotels - Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, Hajós-uszoda, 15:00 

Hozzászólások