Ráúszás - A Honvéd pólócsapatának vezetőedzője jelentette be, hogy Szivós Márton lesz az utódja a kispadon
A Honvéd pólócsapatának vezetőedzője jelentette be, hogy Szivós Márton lesz az utódja a kispadon
Fotó: Fehér Anna/waterpolo.hu

A Honvéd pólócsapatának vezetőedzője jelentette be, hogy Szivós Márton lesz az utódja a kispadon

Takács MártonTakács Márton
2020/02/27 13:07
A Budapesti Honvéd férfi vízilabdacsapatának jelenlegi vezetőedzője, Merész András egy csütörtök reggeli élő televíziós adásban jelentette be, hogy a következő szezonban már nem ő, hanem a jelenlegi csapatkapitány, Szivós Márton lesz a gárda trénere, vagyis az ő utódja.

A DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban volt vendég Merész András, aki elmesélte, hogy a szerdai Honvéd-Eger bajnoki mérkőzés a hevesiek kérésére maradt el, akik az uszodabezárásuk miatt nem tudtak rendesen edzeni. (Dabrowski Norbert csapata olaszországi kupamérkőzésről tért vissza az elmúlt hét végén, kedden este még a saját uszodájukban tréningeztek, majd másnap, az egri polgármester, Mirkóczki Ádám úgy ítélte meg, hogy mivel az érintettek laboratóriumi vizsgálaton nem estek át a koronavírus miatt, túl nagy a kockázat, így tulajdonosi hatáskörben kedden éjfélkor az uszoda bezárásáról döntött.)

"Hisztériának gondolom, főleg ami az egriek körül van... Abszolút félinformációk jelentek meg erről a sztoriról a sajtóban. De ettől függetlenül tegnap én is elmentem, vettem cukrot." - mondta Merész András. "Nekem az a véleményem, hogy ahonnan ők jöttek, onnan jött még több tízezer magyar, mondjuk a velencei karneválról haza autóval. Senki nem kérdezi meg őket, hogy hol vannak, mit csinálnak. Nem zárják be az iskolájukat, az uszodájukat. Ez egy kicsit túlreagálás. De én megértem azokat is, akik 'túlreagálják ezeket a dolgokat', hiszen nem szeretnének ők lenni később a bűnbakok, hogy nem hoztak olyan intézkedést, amivel megakadályozhattak volna valamit."

Merész_András_Honvéd.jpg Merész András Honvédja - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Majd beszélt a BVSC elleni rájuk váró rangadóról, és arról, hogy "a csapat ereje predesztinál arra minket, hogy akár előre is léphessünk a hetedik helyről. Meglátjuk. Nagy elvárás nincsen. A Honvédnak egy célja van: sok fiatalt beépíteni. Az utóbbi években elmaradt, hogy a saját nevelésű fiatalokat beépítsük. Azt az egy-két fiatalt egy-egy korosztályból igyekszünk felhozni olyan szintre, hogy az OB I-ben stabil játékosok legyenek."

Ezután, az utolsó három percben jött a beszélgetés lényege, amikor a következő szezonról volt szó.

"Két évvel ezelőtt, amikor szerződést kötöttem a Honvéddal az OB I-re, már akkor az volt a megállapodásunk, hogy két-három évig leszek, közben pedig Szivós Marcit kineveljük elsőosztályú edzővé. Az eredeti elképzelés úgy hangzott, hogy az első évben játszik, a második évben játszik és kispadozik, a harmadik évben pedig átveszi, és akkor én segítek neki. Ez a második év, még mindig játszik Marci, de igazából közösen arra az elhatározásra jutottunk ezt az évet illetően, hogy nincs létjogosultsága ennek, hogy hol játszik, hol a kispadon van. Ezt most végig fogja játszani, de már megállapodtunk abban, hogy jövőre ő lesz a vezetőedző, Derekas Szilárd megmarad másodedzőnek, én pedig szakmai igazgató leszek, főleg az utánpótlásnál, de segítek Marcinak is bármiben, amiben szüksége van rá. Abszolút úgy gondolom, hogy Szivós Marci teljesen alkalmas arra, hogy elsőosztályú edző legyen. Nagyon sok edzésen inkább mint edző vesz részt, a Komjádi-kupán szereplő csapatnak ő volt az edzője, igyekszünk fölépíteni őt."

Ez tehát azt jelenti, hogy a világbajnok, Euroliga-győztes, 38 éves Szivós Márton az évad végeztével befejezi játékospályafutását, és jelenlegi csapata vezetőedzőjeként folytatja.

Hozzászólások