Ráúszás - A BL-győztes FTC jó sorsolást kapott, a Szolnok pólócsapata viszont kemény BL-csoportba került
A BL-győztes FTC jó sorsolást kapott, a Szolnok pólócsapata viszont kemény BL-csoportba került
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A BL-győztes FTC jó sorsolást kapott, a Szolnok pólócsapata viszont kemény BL-csoportba került

Takács MártonTakács Márton
2019/08/30 15:24
Pénteken Barcelonában elkészítették a férfi vízilabda Bajnokok Ligája idei sorsolását, amelyet a címvédő Ferencváros és a sorozat két évvel ezelőtti győztese, a Szolnok várhatott izgalommal a magyar klubok közül, elsőre úgy tűnik, előbbi járt jobban.

A sorozat előző aranyérmese, az FTC és a 2017-es BL-győztes Szolnok a kiemelések miatt nem kerülhetett egy csoportba. A Fradi végül a B jelű nyolcasba került, a horvát Mladost Zagreb, az olasz Pro Recco - amely a nyolcas döntő házigazdája lesz majd, tehát már biztos résztvevő -, a német Hannover, az Euro-kupa-győztes, francia Marseille, a grúz Dinamo Tbiliszi és két, a selejtezőből továbbjutó klub lesz Varga Zsolt együttesének ellenfele. Mivel a nyolcas döntő házigazdája a Recco lesz, így az olasz együttes mellett a B-csoportból csak három együttes jut tovább.

Tavaly csoportnegyeddiként került a legjobb nyolc közé a zöld-fehér gárda, majd szédületes három napot prdoukálva, a Jug Dubrovnikot, a Barcelonetát és az Olympiakoszt felülmúlva ülhetett fel Európa trónjára.

Az FTC pólósai három napon belül három BL-győztest felülmúlva nyerték meg a Bajnokok Ligáját | Hosszabbítás

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata év közben néha bukdácsolt a Bajnokok Ligájában, különösebb bravúr nélkül szerezte meg a negyedik helyet csoportjában, hogy aztán a BL nyolcas döntőjében csodás menetelés után, három BL-győztest is felülmúlva, egy szenzációs finálét a címvédő ellen ötméteresekkel megnyerve érjen fel a csúcsra.


Látva a nyári erősítéseket, a Szolnokról szerződtetett világklasszis balkezest, Zalánki Gergőt, az Olympiakosztól igazolt, gólerős kapásoldali játékost, a görög Ioannis Fountoulist és a kanadai centert, Nicolas Constantin-Bicarit, idén is a BL egyik esélyeseként beszélhetünk róluk, főleg, hogy a fenti hármassal - és a mag együtt tartásával - sikerült megfelelően pótolni a távozó Stefan Mitrovicot, Slobodan Nikicet és a visszavonuló Gór-Nagy Miklóst.

A BL-győztes FTC pólócsapata nem veszi le a lábát a gázpedálról, klasszisokkal erősítettek a zöld-fehérek | Hosszabbítás

Az ötből öt trófeát begyűjtő Ferencváros férfi vízilabda-szakosztálya csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be új igazolásait. Zalánki Gergő, a görög Ioannis Fountoulis és a kanadai Nicolas Constantin-Bicari is az FTC-nél folytatja. Helyszíni tudósításunk a Groupama Arénában tartott rendezvényről Zalánki Gergő nyilatkozatával. Az FTC-Telekom Waterpolo története legsikeresebb szezonját zárta.


A sokkal inkább átalakuló Szolnok került a nehezebb csoportba. Zivko Gocic együttese a spanyol Barceloneta, a görög Olympiakosz, a montenegrói Herceg Novi, a német Spandau 04 és a horvát Jug Dubrovnik mellé került, és még további két csapat jön majd ide a selejtezőkből. Az első négyben kéne lennie a Dózsának a továbbjutáshoz, és ez a Barceloneta, az Olympiakosz és a Jug mellett nem lesz könnyű feladat, főleg, ha még az OSC is ide kerülne a selejtezőből.

A Szolnokból visszavonult az olimpiai bajnok center Kis Gábor, Zalánki Gergő az FTC-hez igazolt, Andrija Prlainovic az OSC játékosa lett, Milan Aleksic a Barcelonetához szerződött, Kardos Gergely Egerbe távozott. Érkezett viszont a világ talán legjobb centere, az olimpiai bajnok, vb-aranyérmes, Eb-győztes Dusko Pijetlovic, valamint Gavril Subotic - mindketten a Dinamo Moszkvától -, Radomir Drasovic a Sport Management-től, Dőry Farkas Debrecenből, a magyar válogatott Várnai Kristóf a BVSC-ből, Bányai Márk és Schmölcz Norman pedig a KSI-ből.

Az OSC a második selejtezőkörben kapcsolódik be a küzdelmekbe, az újbudaiak pályázni fognak arra, hogy házigazdái legyenek az őket érintő tornának.

Ahogy a VLV cikkéből kiderül, újdonság, hogy a két csoport mérkőzései nem azonos napon lesznek. Az A-csoport játéknapja kedd és péntek, a B jelű nyolcasé szerda és szombat lesznek, de félidőben, a 8. forduló után ez a rendszer cserélődik majd.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 2019/2020
a főtábla két csoportja:

A-csoport
CNA Barceloneta
Olympiakosz
Herceg Novi
Szolnok
QA (a selejtezők A jelű párosításának győztese)
Spandau 04
Jug Dubrovnik
QB (a selejtezők B jelű párosításának győztese)

B-csoport
FTC
Mladost Zagreb
Pro Recco
QC (a selejtezők C jelű párosításának győztese)
QD (a selejtezők D jelű párosításának győztese)
Hannover
Marseille
Dinamo Tbiliszi

a menetrend

1. selejtezőkör: augusztus 29.-szeptember 1. 
2. selejtezőkör: szeptember 13-15. 
3. selejtezőkör: szeptember 21., és 23. 

főtábla: 
2019. október 8. - 2020. május 19. 

a Nyolcas Döntő időpontja: 2020. június 5-7.


Hozzászólások