Ráúszás - 5-1-es vezetésről, büntetőkkel bukta el Világliga-negyeddöntőjét a Märcz-csapat
5-1-es vezetésről, büntetőkkel bukta el Világliga-negyeddöntőjét a Märcz-csapat
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

5-1-es vezetésről, büntetőkkel bukta el Világliga-negyeddöntőjét a Märcz-csapat

Takács MártonTakács Márton
2019/06/21 16:50
A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott az ausztrál csapattól a Világliga Belgrádban zajló Szuperdöntőjének pénteki negyeddöntőjében. Märcz Tamás együttese így az 5-8. helyért folytathatja szereplését és szombaton 10 órától Kanadával találkozik.

Pedig az első félidőben mutatott nagyszerű játékával már 5-1-re is vezetett a magyar csapat. Amelyben immár szokás szerint Dőry Farkas, valamint egy másik balkezes, Gyárfás Tamás maradt ki. A kapuban megint Kardos Gergely kezdett. A csapat meg remekül nyitott. Bár 1-0-ra még Ausztrália vezetett, 5-0-s sorozatukkal a mieink elléptek ellenfelüktől. Jó emberhátrányos védekezést mutattak be Gór-Nagy Miklósék, a blokkok is a helyükön voltak (ebben a statisztikai mutatóban 7-1-re múltuk fel az ausszikat). Fegyelmezetten játszott Märcz Tamás válogatottja, ahogy Szabó Zoltán megfogalmazta a televíziós közvetítésben, "egyelőre Kayes zsebre van téve" - utalva arra, hogy a Recco félelmetes fizikai erővel bíró centere nem sok sót evett meg a magyar bekkek szorításában. A mindent megnyerő FTC klasszisa, Aaron Younger előtt is jól takart a kézerdő, a rendes játékidőben nem tudott gólt lőni a legjobb ausztrál pólós.

Mégis kikaptunk.

Pásztor_Mátyás.jpg Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Azok után, hogy az első 16 percben összesen egy gólt engedélyezett riválisának a magyar együttes, a második félidőben kapott kilencet. Alaposan feljavult az ausztrálok védekezése is, Aidan Roach és társai 8-8-nál érték be Bátori Bencééket, aztán 9-8-nál át is vették a vezetést. Tőlünk négyen is kipontozódtak, Kardos bravúrjai nagyon kellettek, az addig eredménytelen Joseph Kayes viszont megvillant a záró negyedben, és 10-9-re megint ők vezettek. Egy másodperccel a vége előtt a nagy kedvvel játszó Pásztor Mátyás hátulról vágott be egy fórt, döntetlenre mentve a partit.

Így a spanyolokkal vívott mérkőzés után ismét büntetőpárbaj döntött. Sajnos nem a mi javunkra.

Az első párban Campbell és Nagy Ádám nem hibázott, a másodikban Kayes és Bátori is betalált. A harmadikban Younger lövését védte Kardos, viszont Pásztor a felső lécre bombázott. A negyedikben Howden és Erdélyi Balázs is eredményes volt, ahogy Andrew Ford és Kállay Márk is. Jöhetett a folytatás elölről, Campbell és Nagy is újra bevágta. Ekkor Bisztritsányi Dávid úszott a kapuba, de nem volt esélye Kayes ellen, Bátori lövése viszont kijött a kapufáról, így eldőlt a találkozó.

A magyar válogatottra Kanada vár szombaton.

Férfi vízilabda Világliga Szuperdöntő, Belgrád 
negyeddöntő

Magyarország-Ausztrália 10-10 (2-1, 3-0, 2-4, 3-5) - ötméteresekkel 5-6
vezette: Margeta, Peris 
Magyarország: Kardos - Gór-Nagy 1, Kállay, Várnai, Pásztor 2, Német, Jansik D. 2, Kovács G., Erdélyi 1, Bátori 3, Bedő, Nagy 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Ausztrália: Dennerley - Campbell 3, G. Ford, Kayes 1, Power, Lachlan, Roach 2, Younger, Ford A. 1, Putt 1, Howden 1, Edwards 1. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic


Hozzászólások