Vízilabda - Petik Attila lett az OSC új vezetőedzője
Petik Attila lett az OSC új vezetőedzője
Fotó: Madar Dávid/waterpolo.hu

Petik Attila lett az OSC új vezetőedzője

Takács MártonTakács Márton
2017/06/02 10:02

Az OSC férfi vízilabdacsapatának Facebook-oldalán egy közlemény jelent meg péntek reggel 7:59-kor, amely szerint a csapat új edzője Petik Attila, az OSC utánpótlás szakmai vezetője.

Petik Attilát az OB I-es Egerből és a BVSC-ből ismerhetjük, utóbbi klubbal két bajnoki címet is nyert, majd négy szezont töltött az olasz Cosenza csapatában, amit egyéves svájci játékos-edzősködés követett. Onnan hazatérve egy fél szezont pólózott korábbi bvsc-s csapattársa, a Dabrowski Norbert irányította Fehérvár színeiben. Ezt követően másfél évig edzősködött az UTE együttesénél, majd három évre Pécsre került, onnan az OSC-be, ahol négy éve az utánpótlás-vezetői feladatokat látja el - olvasható a vlv cikkében.

Märcz Tamás szövetségi kapitányi kinevezésekor írtunk arról, hogy a BVSC-nél nagyon tudnak valamit. A Szőnyi útiak elmúlt húsz évének vezetőedzői közül az összes (!) szerepet kapott valamelyik magyar válogatottnál. Ráadásul a '90-es évek második felében itthon egyeduralkodó BVSC-ből egyre többen kapnak szerepet az OB I-ben. Németh Zsolt 2010 és 2015 között öt éven dolgozott a női válogatottnál Merész András segédjeként, 2004 novembere óta pedig az UVSE férficsapatának vezetőedzője. Amikor Märcz Tamás kapitány lett, Gerendás György mellett őt, volt bvsc-s csapattársát nevezte ki a férfi válogatott edzőjének. Szécsi Zoltán a Kaposvár játékos-edzője, Mészáros Csaba szakosztály-igazgatója, a két évvel ezelőtt elhunyt Ambrus Tamás a Pécs és az FTC vezetőedzője is volt, Dabrowski Norbert a BVSC vezetőedzői posztja mellett, után a férfi válogatott másodedzője, majd az Eger mestere lett. Utódja, Märcz Tamás a BVSC után a szövetségi kapitányi posztot is elnyerte. Az FTC pedig Varga Zsolt irányításával nyert idén Európa-kupát.

Petik Attila a középső sor közepén, Gerendás György alatt és Dabrowski Norbert mellett láthat

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, az OSC aznap bejelentette öt új játékos érkezését, de a klub vezetőedzőjét még nem. Mint ismeretes, Vincze Balázs még márciusban mondott le posztjáról, Tóth László volt a beugró, aki viszont inkább maradt a klub utánpótlásában és a női válogatott mellett másodedzőként hosszú távon, csak a bronzmeccs végéig vitte – sikerrel – a felnőttcsapatot. És bár előzetesen úgy volt, hogy szerdán az új szakembert is bemutatják, erre még várnunk kell a jövő hétig. Azaz, hogy a pénteken történtek fényében várnunk kellett volna.

Május 25-én az is az OSC sajtótájékoztatóra szóló (bár azt Takács Marcellnek címezték, pedig e sorok íróját Takács Mártonnak hívják. Úgy tűnik, kevés az a három év, amióta az OSC meccseire azokra akkreditálva járunk. Itt jegyeznénk meg, hogy mi már akkor is gyakori látogatói voltunk az újbudaiak mérkőzéseinek, amikor a csapat még a kiesés elkerüléséért harcolt) meghívójában szerepelt, hogy “a csapat bemutatása, új igazolások, új edző”. Ebből az utolsó kitételt nem sikerült teljesíteni abban a hat napban, mert szerdára nem lett meg a kiválasztott mester (legalábbis a nyilvánosság számára nem volt ismert a kiválasztott személye). Becsey Péter sportigazgató akkor azt mondta, egy sajtóközleményben várhatóan a jövő héten jelentik be, ki lesz a csapat új vezetőedzője. Becsey szerint – aki még a klub korábbi időszakában szintén volt az OSC vezetőedzője – Tóth Lászlónak túl hosszú gondolkodási időt adtak.

A csütörtöki Nemzeti Sport azt írta, hogy a "vezetőség nagy elánnal keresi a megfelelő szakembert, aki várhatóan fiatal és magyar szakember lesz."

Erre rímelt Becsey Péter, az OSC sportigazgatójának nyilatkozata, aki az M4 Sport Sportreggeli című műsorának csütörtöki adásában - ahol az FTC-től érkező Tóth Mártonnal szerepelt -, elmondta, "egy fiatal, magyar vezetőedző lesz, de a jövő hétig várni kell még rá. Úgy gondolom, hogy eddig is elég jól titokban tudtuk tartani, hogy kik a jelöltjeink."

Ennek megfelelően csütörtökön el is kezdtünk egy nagyobb cikken dolgozni (ami ezzel megy a levesbe), amelyben castingot tartottunk a szóba jöhető jelöltekről, bár az öt-hat nevet tartalmazó listánkon a most befutó Petik Attila nem szerepelt. Az nem derül ki pontosan az OSC blogján szereplő interjúból és a vlv anyagából sem, hogy Petikkel mikor állapodtak meg, az igen, hogy egy évre szól a megbízatása. Csak az látszik, hogy egy BL-ben szereplő klubhoz képest elég gyatra volt a szerdai bejelentés elmaradása, majd az új vezetőedző személyét tartalmazó közlemény jövő heti megjelenési időpontjának lebegtetése, és ahhoz képest most ez a péntek kora reggeli fejlemény. Mindig van hova fejlődni.

Hozzászólások