Vízilabda - Pazar játékkal győzte le a már EK-döntős spanyolokat a Märcz-csapat
Pazar játékkal győzte le a már EK-döntős spanyolokat a Märcz-csapat
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Pazar játékkal győzte le a már EK-döntős spanyolokat a Märcz-csapat

Takács MártonTakács Márton
2018/04/07 22:23

A magyar férfi vízilabda-válogatott az ötödik helyért játszhat az Európa-kupa rijekai nyolcas döntőjén vasárnap, miután magabiztos, 13-7-es győzelmet aratott a már biztos finalista spanyol csapat ellen.

Szombaton az a spanyol válogatott várt a magyar csapatra, amelyik már biztosan döntős a tornán (a másik finalista a horvát együttes). A mieink az Európa-kupa nyolcas döntőjének első napján 9-9-es döntetlent  játszottak Görögországgal, majd 10-5-re kikaptak  az olaszoktól. A keretből ezúttal Vadovics Viktor és Angyal Dániel nem kapott lehetőséget.

Az eddigi legjobb rijekai negyedét produkálta Märcz Tamás csapata, 3-0-val kezdett. Vogel Soma remek teljesítményt nyújtott a kapuban, jól működött a védekezés, elöl pedig Manhercz Krisztián duplázni tudott. A második nyolc percben nyolc gól is esett, sajnos nem túl kedvező elosztásban, mert kaptunk négyet, de legalább a támadások továbbra is jól mentek. A nagyszünetre 7-4-es magyar előnnyel mentek a csapatok. A harmadik felvonás olyan csodálatosan alakult, mint az első. Jansik Szilárd triplázott (!) ebben a játékrészben, Bátori Bence is megszerezte harmadik találatát, Vámos Márton pedig zseniális gólpasszokkal jelentkezett. A Mezei Tamásnak szánt assziszt olyan figurából született, amiből a közelmúltban az Eger és az olasz Busto is ízelítőt kapott. 12-5-ről következhetett a záró negyed. Amelyben csak eggyel csökkent az előnyünk, így egy nagyszerű, 13-7-es győzelemmel zárta a csoportkört a magyar válogatott.

A szezonban már harmadik alkalommal nyertünk a spanyolok ellen, Hódmezővásárhelyen a Világligában 9-8-ra ,  Kecskeméten, az Európa-kupa selejtezőjében pedig 8-7-re .

Vasárnap Montenegró ellen az ötödik helyért játszik a magyar csapat.

Férfi Európa-kupa, nyolcas döntő, Rijeka
A-csoport, 3. forduló
Magyarország-Spanyolország 13-7
 (3-0, 4-4, 5-1, 1-2)
vezette: Stanojevic (szerb), David (francia)
Magyarország: Vogel – Török, Manhercz 2, Zalánki, Vámos 2, Mezei 2, Jansik D., Jansik Sz. 3, Nagy Ádám, Bátori 3, Bedő 1, Kovács Gergő. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Spanyolország: Lopez Pinedo – Munarriz Egana 1, Granados Ortega 2, Del Toro Dominguez, Larumbe Gonfaus 1, Minguell Alferez 2, Barroso Macarro 1, Espanol Lifante, Tahull Compte, Fernandez Miranda, Cabanas Pegado, Bustos Sanchez. Szövetségi kapitány: David Martin

Hozzászólások