Vízilabda - Óriási meccset nyert meg az FTC az Eger ellen
Óriási meccset nyert meg az FTC az Eger ellen
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Óriási meccset nyert meg az FTC az Eger ellen

Takács MártonTakács Márton
2018/03/25 10:48

A Ferencváros egy góllal, 10-9-re legyőzte az Egert a férfi vízilabda OB I középszakaszának szombati, az utolsó másodpercekig izgalmas csúcsrangadóján.

Két csúcsrangadó is várt minket a férfi vízilabda-bajnokság felsőházi középszakaszának 6. fordulójában, szombaton az FTC-Eger, vasárnap pedig az OSC-Szolnok mérkőzés. Az eredmények szempontjából a Ferencváros várhatta kedvezőbb helyzetből az egriek elleni derbit, a zöld-fehérek március elején 11-10-re nyertek ugyanis a hevesiek otthonában. Azóta viszont három játékosuk is kidőlt a sorból, egy hét leforgása alatt. Előbb Varga Dániel szenvedett lábközépcsonttörést, majd Német Toninak tört el az orra, és ugyanazon a meccsen, a Miskolc elleni partin Madaras Norbertet, a Fradi csapatkapitányát végleg cserével kiállították brutalitás miatt, csapata következő két bajnoki meccsén biztosan nem játszhat, így lemaradt az Eger elleni rangadóról. Nem úgy Varga Dániel, aki ott volt a medencében és gólt is szerzett a fordulatos meccsen.

Amelyen a Ferencváros szerezte meg a vezetést, de legközelebb csak 5-4-nél volt náluk az előny. Az Eger még az első negyedben meglépett 3-1-re egy 3-0-s sorozattal, az FTC sokat hibázott védekezésben és támadásban is. A nagyszünetre így is visszajöttek 4-4-nél. 6-4-re pedig már ők mentek kettővel a harmadik felvonásban, jött viszont Hosnyánszky Norbert, és két bombagólja révén ismét a hevesieknél volt az előny. Az olimpiai bajnok harmadik találatával 9-7-re még az Eger vezetett a záró negyedben, de két labdaeladás és egy rossz fórmegjátszás, ez a három hiba nagyon sokba került nekik. Ahogy a rengeteg emberhátrány is, 16-10 volt a kiállítási arány. A Ferencváros büntetett, Manhercz Krisztián, Slobodan Nikic és Nikola Jaksic szép góljaival fordítottak és mivel Vogel Soma nagy védéssel hárította Angelos Vlachopoulos lövését az utolsó másodpercekben, megnyerték a derbit. Ami azt jelenti, hogy ha beigazolódik a papírforma, és ez a két csapat találkozik egymással az elődöntőben, akkor a Fradi - az egymás elleni eredmények miatt - 6-0-val vág neki a hét nyert pontig tartó párharcnak, vagyis már egy döntetlennel bejutna a fináléba Varga Zsolt együttese.

A BVSC három góllal legyőzte a Honvédot, így visszaelőzte Vad Lajos csapatát a tabellán, a Miskolc pedig 15-10-re nyert a Debrecen ellen.

E.ON Férfi vízilabda-bajnokság

felsőház, 6. forduló, szombat

FTC PQS Waterpolo - ZF-Eger 10-9 (2-3, 2-1, 2-3, 4-2)

Gólszerzők: Vámos 3, Manhercz K. 2, Jaksic 2, Jansik Sz., Varga Dániel, Nikic, ill. Hosnyánszky 3, Rasovic 2, Lőrincz, Kovács, Biros B., Vlachopoulos

MKB Euroleasing-BVSC-Zugló - Racionet Honvéd 10-7 (3-1, 3-2, 2-2, 2-2)

Gólszerzők: Pásztor 3, Létay 3, Várnai 2, Kovács, Csapó, ill. Kiss G. 2, Manhercz Á. 2, Kiss B., Illés, Balakirev

PannErgy-MVLC - Debrecen 15-10 (3-2, 4-3, 4-3, 4-2)

Gólszerzők: Bowen 6, Misic 3, Vadovics 2, Milicic 2, Berta, Nagy, ill. Süveges 2, Durik 2, Macsi, Szőke, Fejős, Kállay, Obradovic, Vidovic

Hozzászólások