Vízilabda - Nem Varga Dénes lett 2018 legjobb pólósa a Hosszabbítás olvasói szerint
Nem Varga Dénes lett 2018 legjobb pólósa a Hosszabbítás olvasói szerint
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Nem Varga Dénes lett 2018 legjobb pólósa a Hosszabbítás olvasói szerint

Takács MártonTakács Márton
2019/01/09 10:06

A Magyar Vízilabda-szövetség és a válogatott játékostársak is a Ferencvárossal tavaly mindent megnyerő, ősszel zseniálisan játszó Varga Dénest nevezték meg 2018 legjobb magyar pólósának, a Hosszabbítás által rendezett szavazáson viszont nem az FTC világklasszisa diadalmaskodott. 

A magyar mezőny erősségét jellemzi, hogy az egyedülálló képességekkel rendelkező Varga Dénest mindössze másodszor választotta az MVLSZ a legjobbnak itthon. Nem lehetett könnyű a döntés. Ennél az Év játékosa-díjnál a szövetségi kapitányok választanak, a szakszövetség pedig jóváhagyja a döntést. Nos, Märcz Tamás mindössze két mérkőzésen számíthatott a győztes VARGA DÉNESRE a válogatottban, egy októberi és egy novemberi Világliga-mérkőzésen, amúgy a németek  és az oroszok  ellen is remekelt a nemzeti együttesbe több mint egy év, a 2017-es nyári világbajnoki döntő után visszatérő zseni. A Ferencvárossal bajnok és Euro-kupa-győztes lett tavasszal, ősszel pedig mindent elsöprő lendülettel és gólerősen pólózik, az Európai Szuperkupát, a Magyar Kupát és a magyar Szuperkupát is megnyerte csapatával. 

A fenomenális Varga Dénes 10 lőtt góllal vágta kupán az OSC-t és a Miskolcot az MK-győztes FTC-ben | Hosszabbítás

Varga Dénes 14. éve kápráztatja el a vízilabda szerelmeseit zseniális játékával. Az összes klubcsapatában és a mindenkori magyar válogatottban is mindig kulcsember volt. Láthatjuk, mivel jár, hogy kihagyta az idei nyarat, és nem szerepelt a nemzeti együttesben egyik világversenyen sem.

Mi pedig játékra hívtuk olvasóinkat, mert kíváncsiak voltunk az ő véleményükre, pláne egy olyan év után, amikor egy olyan földöntúli zseni lett hivatalosan a legjobb, aki a válogatott összes az évi világversenyét kihagyta, mindössze két őszi meccsen viselte a nemzeti csapat sapkáját. Mondjuk az is Varga Dumi klasszisát bizonyítja, hogy így is ő lett az év pólósa. Így is megkérdeztünk titeket, hogy egyetértetek-e az MVLSZ döntésével, és a válaszok összesítése alapján a válasz nem. A Hosszabbítás szavazásán ugyanis nem Varga Dénes végzett az élen.

Ki volt 2018 legjobb magyar férfi vízilabdázója? - szavazás | Hosszabbítás

A Magyar Vízilabda-szövetség még decemberben, az ünnepek előtt megnevezte 2018 legjobb magyar vízilabdázóját, aki a férfi válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás javaslata alapján Varga Dénes lett. Mi most olvasóink véleményét várjuk, kíváncsiak vagyunk, ti kire voksolnátok. Cikkünk végén szavazhattok, nekünk négy jelöltünk van, közülük is választhattok.

Hanem Manhercz Krisztián. Az összesen 406 beérkezett szavazat 67%-át, 270 voksot besöpörve végzett az élen. Az OSC egyik legjobbja igen népszerű, erős online jelenléttel is rendelkezik, a jelöltek közül például csak neki van szurkolói Facebook-oldala. 2018 első felében kevés lehetőséget kapott a Ferencvárosban, a nyáron a Világliga döntőjére érkezett meg a jó formája, az Eb-n ő sem remekelt, a Világkupán viszont élete eddigi legjobbját hozta a nemzeti együttesben. A VLV cikkéből kiderült, hogy ő lett a nemzeti együttes házi gólkirálya 2018-ban 62 találattal. Elég jó őszt hozott, az OSC-be láthatóan jól beilleszkedett, élvezi Vad Lajos bizalmát. A Szolnokon megnyert bajnokin triplázott, a Terrassával vívott Euro-kupa-negyeddöntő visszavágóján négy gólt lőtt, igazi vezére volt az újbudaiaknak. Csapata mindössze egy vereséget szenvedett egész ősszel, a XI. kerületiek az FTC-től kaptak ki a Magyar Kupa elődöntőjében.

Eddig bejött a klubváltás az FTC-t az OSC-re cserélő, és ott vezérszerepre törő Manhercz Krisztiánnak | Hosszabbítás

Manhercz Krisztiánnal, az OSC Világkupa-győztes, világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnoki harmadik helyezett vízilabdázójával beszélgettünk az Euro-kupa-győztes és magyar bajnok Ferencvárostól való távozásáról, az OSC-hez igazolásáról, a válogatott nyári és szeptemberi eredményeiről, a mindössze egy vereséggel lehozott őszi újbudai szezonról. A Manhercz Krisztiánról szóló cikkünk volt a 2014-ben indított Ráúszás-blogon az első komolyabb posztunk.

Az FTC zsenije, Varga Dénes lett Manhercz mögött a második 68 szavazattal, Dumi az első nap még az élen állt, de aztán beindult Manhercz online támogatói köre és megelőzte a vele azonos poszton szereplő klasszist, akivel tavaly ilyenkor még együtt játszottak a Fradiban, és akivel együtt lettek Euro-kupa-győztesek és bajnokok is a zöld-fehérekkel. A VLV szavazásán, amely során a szakportál már tizedszer közölte a válogatottban 2018-ban akár csak egy percet is szereplő játékosok válaszát a szokásos körkérdésekre, és az esztendő legjobb magyar pólósát is megnevezték a fiúk, ő lett az első, ez talán még értékesebb, mint a hivatalos díj, mert a játékostársai mondták azt - a szavazatok csaknem 75 százalékával -, hogy ő volt a legjobb.

A fenomenális Varga Dénes 10 lőtt góllal vágta kupán az OSC-t és a Miskolcot az MK-győztes FTC-ben | Hosszabbítás

Varga Dénes 14. éve kápráztatja el a vízilabda szerelmeseit zseniális játékával. Az összes klubcsapatában és a mindenkori magyar válogatottban is mindig kulcsember volt. Láthatjuk, mivel jár, hogy kihagyta az idei nyarat, és nem szerepelt a nemzeti együttesben egyik világversenyen sem.

Manhercz osc-s csapattársa, Kovács Gergő állhat fel a képzeletbeli dobogó legalsó fokára 29 szavazattal.  37 meccsen játszott 2018-ban a nemzeti együttesben a VLV fentebb már idézett statisztikája szerint, kulcsembere lett Märcz Tamás együttesének. A Világliga Szuperdöntőjében és a Világkupán is a legjobbak közé tartozott, az OSC-ben is remekel, védekezésben az egész OB I-es mezőny egyik leghasznosabb tagja. Rengeteget fejlődött az elmúlt két évben, gyakorlatilag biztos helye lett a válogatottban, két évvel ezelőtt, a Volvo-kupa alatt készített interjúnkban  azt is mondta, hogy "ahhoz még biztosan idő kell, hogy stabilan bent tudjak maradni. Lehet, hogy érdemes lenne esetleg a rosszkéz-oldalra kicsit többet koncentrálni. Ebben is látok lehetőséget."  Bejött.

12 hónap alatt 90 meccset játszott, a vízilabda-válogatott és az OSC egyik legfontosabb tagja lett | Hosszabbítás

Kovács Gergő volt a vízilabda-válogatott egyik legstabilabb teljesítményt nyújtó játékosa 2018-ban. Ott volt mindhárom nyári világversenyen, amelyek közül kettőn a legjobbak közé tartozott. A nyáron klubot váltott, Egerből az OSC-hez szerződött.

A Szolnok balkezes pólósa, Zalánki Gergő lett a negyedik 22 vokssal. Ha csak a válogatott teljesítményt nézzük, ő volt a number one, a Világligában és a Világkupán is ő lett a nemzeti együttes legkiemelkedőbb játékot nyújtó tagja. 51 találatával harmadik lett a Märcz-csapat házi góllövőlistáján Manhercz (62) és Bátori Bence (55) mögött.

17 szavazat érkezett a valaki más-kategóriára, Facebook-kommentben Kardos Gergelyt és Nagy Viktort hozták még be a jelöltek közé olvasóink. 

Köszönjük, hogy részt vettetek játékunkon, és gratulálunk a győztesnek kihozott Manhercz Krisztiánnak!

Hozzászólások