Vízilabda - Négy pólós kupacsapatunk közül ezúttal csak az OSC örülhetett győzelemnek
Négy pólós kupacsapatunk közül ezúttal csak az OSC örülhetett győzelemnek
Fotó: Madar Dávid/OSC Facebook

Négy pólós kupacsapatunk közül ezúttal csak az OSC örülhetett győzelemnek

Takács MártonTakács Márton
2018/12/06 14:24

Nagyon komoly ellenfelekkel játszottak a magyar klubcsapatok a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában. Az Eger a Bresciát fogadta hazai medencében, de a végén az olaszok örülhettek 11-8-as győzelmüknek. A 2017-es aranyérmes Szolnok Berlinben játszott 9-9-es döntetlent, míg a Ferencváros a Barcelonetától kapott ki a Komjádiban 9-8-ra. Egyedül az OSC örülhetett, Vad Lajos csapata 10-7-re nyert a spanyol Terrassa ellen az Euro-kupa negyeddöntőjének második felvonásán, és bejutott a legjobb négy közé.

Az Eger otthon már a Dinamo Moszkvát és a Steauát is felülmúlta, de az igazi vízválasztó az erősebb Brescia elleni mérkőzésük ígérkezett. Dabrowski Norbert csapata ennek megfelelően álomkezdést produkált, a bekkek remekül megtartották Petar Muslimékat, elöl pedig három gyönyörű gólt is szereztek Angelos Vlachopoulosék, akik még azt is elbírták, hogy ítéltek ellenük vagy három labda nélküli kiállítást. A második negyedben is bátran játszottak az egriek, Gyárfás Tamás két gólt is szerzett, a Honvédtól igazolt balkezest "a szezon egyik legkellemesebb meglepetésének" titulált Szabó Zoltán tévés szakértő. Pietro Figlioliék viszont négyszer is eredményesek voltak, így 5-5-tel fordultak a felek.

A harmadik nyolc percben nem tudott újítani az Eger, elfáradni látszottak Sánta Dánielék, a több minőségi cserével játszó olaszok pedig kihasználták a hazaiak hibáit. 7-6-nál már náluk volt az előny, Marco Del Lungo pedig nagyszerűen védett, a mezőny talán legjobbja lett. A zseniális Vlachopoulos révén még tudtak egyenlíteni a hevesiek, de után zsinórban háromszor volt eredményes a Brescia - kétszer ejtésből -, és innen már nem tudott visszajönni az Eger. Nem volt benne a meccsben addig, hogy ekkora lesz a különbség a hajrában, de a záró felvonásban Strahinja Rasovicék nem tudták folytatni azt a támadójátékot, amit az első három negyedben produkáltak, és nem volt olyan kapusteljesítmény részükről, mint a túloldalon. A vége 11-8 lett oda, az olaszok élni tudtak a lehetőségükkel.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, főtábla
A-csoport, 4. forduló
ZF-Eger - AN Brescia (olasz) 8-11
(3-1, 2-4, 1-2, 2-4)
Gólszerzők: Vlachopoulos 3, Gyárfás 2, Avramovic 2, Rasovic, ill. Presciutti 3, Figlioli 2, Gallo 2, Rizzo 2, Janovic 2

friss Európai Szuperkupa-győztes Ferencváros a Bajnokok Ligája egyik legerősebb, legstabilabb csapatát, a Barcelonát fogadta a Komjádiban. A sportág jelenlegi két legnagyobb zsenijét, Varga Dénest és Felipe Perronét egymás ellen láthattuk játszani. Az FTC nagy terhelésnek van kitéve az utóbbi hetekben, és ez látszott is ezen a meccsen. Bár két, emberelőnyben szerzett góllal a zöld-fehérek 2-0-ra is vezettek, a csapatként elképesztően jól, gyorsan és hatékonyan működő spanyolok egy 5-0-s sorozattal válaszoltak erre. Ahogy a görögök ellen is láthattuk, Aaron Younger ment be centerbe egy idő után, majd ő fejezte be a fórt, a nagyszünetre 3-5-tel vonultak a gárdák.

Ahogy az Olympiakosz ellen, úgy ezúttal is a harmadik negyedben nyújtotta legjobb teljesítményét a Fradi. Az addig elég álmoskásan játszó Vámos Márton dobott egy hatalmas szabaddobásgólt, majd ritmust váltva 4-7-ről egyenlített ki Varga Zsolt együttese. Ahogy a Szuperkupa-döntőn, úgy most is kulcsszerepet játszott Kállay Márk, aki csereként beszállva előbb emberelőnyben talált be, majd adott két csodás gólpasszt. A 3-0-s FTC-sorozattal pedig 7-7-ről következett az utolsó negyed. A záró felvonás gyilkos fizikai csatát és sok úszást hozott, amiben jobbak voltak a vendégek, két góllal nyitottak és Stefan Mitrovic révén már csak a szépítésre futotta a Ferencváros erejéből. A Barceloneta okos és taktikus játékkal - Perrone varázslatos mezőnymunkájával, szervezői tevékenységével és kulcspasszaival - nyerni tudott idegenben. Egy komplett - Slobodan Nikiccsel felálló - és nem ilyen fáradt FTC-nek jóval több esélye lett volna a győzelemre. 

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, főtábla
A-csoport, 4. forduló
FTC-Telekom - CNA Barceloneta (spanyol) 8-9
 (2-2, 1-3, 4-2, 1-2) 
Gólszerzők:  Younger 3, Mitrovic 2, Kállay, Varga D., Vámos, ill. Tahull 3, Famera 3, Fernandez, Bustos, Munarriz

A Szolnok győzelemmel rajtolt a Bajnokok Ligájában, majd kétszer vereséget szenvedett, így igen fontos lett volna számára a győzelem az eddig pont nélküli Spandau otthonában, ám a kiegyenlített összecsapáson csak egy ponttal gazdagodott Zivko Gocic együttese. A sorozat 2017-es aranyérmese tavaly kikapott Berlinben, ahhoz képest előrelépés ez az eredmény a játékát még kereső Tisza-partiaknak.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, főtábla
B-csoport, 4. forduló
Spandau 04 (német) - Szolnoki Dózsa 9-9
(3-3, 2-3, 3-1, 1-2) 
Gólszerzők: Strelezkij 5, Dedovic 3, Gielen, ill. Zalánki 2, Aleksic 2, Jansik D., V. Rasovic, Prlainovic, Lazic, Kis G. 

Az OSC 9-9-es döntetlent játszott az Euro-kupa negyeddöntős párharcának első, spanyolországi mérkőzésén, az újbudai együttesnek  a hazai visszavágón kellett bebizonyítania, hogy jobb csapat, mint a Terrassa. Nos, ez igen hamar sikerült, már az első negyedben összejött. 4-1-re megléptek a XI. kerületiek, akik hátul magabiztosak voltak, elöl már pontatlanabbak, de így is 8-3-ra vezettek a nagyszünetben. Nem nagyon tudtak mit kezdeni a vendégek Hárai Balázsék gyors és eredményes támadásaival, Branislav Mitrovic masszív kapusteljesítményével. Vad Lajos csapatában nagyon élt a Manhercz Krisztián, Drasko Brguljan, Erdélyi Balázs hármas. Közülük Manhercz volt a legeredményesebb, aki az egyik legjobb osc-s meccsét játszotta szerdán, négy gólig jutott, igazi vezére volt az újbudaiaknak. Az utolsó két negyedben hátul már többször lankadt a figyelem, de a Terrassa így is csak kozmetikázni tudta az eredményt, a 10-7-es OSC-siker magyar továbbjutást és elődöntőt jelent.

Férfi vízilabda Euro-kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés 
A-Híd-OSC-Újbuda - CN Terrassa (spanyol) 10-7
(4-1, 4-2, 1-3, 1-1)
Gólszerzők: Manhercz 4, Brguljan 2, Kovács G., Seman, Erdélyi, Burián, ill. Alarcon 3, Sanahuja 2, Barroso 2 
Továbbjutott: OSC, 19-16-os összesítéssel 

További eredmények 
CN Marseille (francia)-Strasbourg (francia) 12-6 
Továbbjutott: a Marseille, 19-15-ös összesítéssel 

Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Primorac Kotor (montenegrói) 15-6 
Továbbjutott: a Herceg Novi, 26-15-ös összesítéssel 

NC Vouliagmeni (görög)-CC Ortigia (olasz) 6-9 
Továbbjutott: Ortigia, 16-14-es összesítéssel

Hozzászólások