Vízilabda - Négy pólós kupacsapatunk közül ezúttal csak az OSC örülhetett győzelemnek
Négy pólós kupacsapatunk közül ezúttal csak az OSC örülhetett győzelemnek

Négy pólós kupacsapatunk közül ezúttal csak az OSC örülhetett győzelemnek

Takács Márton ·
2018/12/06 14:24

Nagyon komoly ellenfelekkel játszottak a magyar klubcsapatok a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában. Az Eger a Bresciát fogadta hazai medencében, de a végén az olaszok örülhettek 11-8-as győzelmüknek. A 2017-es aranyérmes Szolnok Berlinben játszott 9-9-es döntetlent, míg a Ferencváros a Barcelonetától kapott ki a Komjádiban 9-8-ra. Egyedül az OSC örülhetett, Vad Lajos csapata 10-7-re nyert a spanyol Terrassa ellen az Euro-kupa negyeddöntőjének második felvonásán, és bejutott a legjobb négy közé.

Az Eger otthon már a Dinamo Moszkvát és a Steauát is felülmúlta, de az igazi vízválasztó az erősebb Brescia elleni mérkőzésük ígérkezett. Dabrowski Norbert csapata ennek megfelelően álomkezdést produkált, a bekkek remekül megtartották Petar Muslimékat, elöl pedig három gyönyörű gólt is szereztek Angelos Vlachopoulosék, akik még azt is elbírták, hogy ítéltek ellenük vagy három labda nélküli kiállítást. A második negyedben is bátran játszottak az egriek, Gyárfás Tamás két gólt is szerzett, a Honvédtól igazolt balkezest "a szezon egyik legkellemesebb meglepetésének" titulált Szabó Zoltán tévés szakértő. Pietro Figlioliék viszont négyszer is eredményesek voltak, így 5-5-tel fordultak a felek.

A harmadik nyolc percben nem tudott újítani az Eger, elfáradni látszottak Sánta Dánielék, a több minőségi cserével játszó olaszok pedig kihasználták a hazaiak hibáit. 7-6-nál már náluk volt az előny, Marco Del Lungo pedig nagyszerűen védett, a mezőny talán legjobbja lett. A zseniális Vlachopoulos révén még tudtak egyenlíteni a hevesiek, de után zsinórban háromszor volt eredményes a Brescia - kétszer ejtésből -, és innen már nem tudott visszajönni az Eger. Nem volt benne a meccsben addig, hogy ekkora lesz a különbség a hajrában, de a záró felvonásban Strahinja Rasovicék nem tudták folytatni azt a támadójátékot, amit az első három negyedben produkáltak, és nem volt olyan kapusteljesítmény részükről, mint a túloldalon. A vége 11-8 lett oda, az olaszok élni tudtak a lehetőségükkel.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, főtábla
A-csoport, 4. forduló
ZF-Eger - AN Brescia (olasz) 8-11
(3-1, 2-4, 1-2, 2-4)
Gólszerzők: Vlachopoulos 3, Gyárfás 2, Avramovic 2, Rasovic, ill. Presciutti 3, Figlioli 2, Gallo 2, Rizzo 2, Janovic 2

friss Európai Szuperkupa-győztes Ferencváros a Bajnokok Ligája egyik legerősebb, legstabilabb csapatát, a Barcelonát fogadta a Komjádiban. A sportág jelenlegi két legnagyobb zsenijét, Varga Dénest és Felipe Perronét egymás ellen láthattuk játszani. Az FTC nagy terhelésnek van kitéve az utóbbi hetekben, és ez látszott is ezen a meccsen. Bár két, emberelőnyben szerzett góllal a zöld-fehérek 2-0-ra is vezettek, a csapatként elképesztően jól, gyorsan és hatékonyan működő spanyolok egy 5-0-s sorozattal válaszoltak erre. Ahogy a görögök ellen is láthattuk, Aaron Younger ment be centerbe egy idő után, majd ő fejezte be a fórt, a nagyszünetre 3-5-tel vonultak a gárdák.

Ahogy az Olympiakosz ellen, úgy ezúttal is a harmadik negyedben nyújtotta legjobb teljesítményét a Fradi. Az addig elég álmoskásan játszó Vámos Márton dobott egy hatalmas szabaddobásgólt, majd ritmust váltva 4-7-ről egyenlített ki Varga Zsolt együttese. Ahogy a Szuperkupa-döntőn, úgy most is kulcsszerepet játszott Kállay Márk, aki csereként beszállva előbb emberelőnyben talált be, majd adott két csodás gólpasszt. A 3-0-s FTC-sorozattal pedig 7-7-ről következett az utolsó negyed. A záró felvonás gyilkos fizikai csatát és sok úszást hozott, amiben jobbak voltak a vendégek, két góllal nyitottak és Stefan Mitrovic révén már csak a szépítésre futotta a Ferencváros erejéből. A Barceloneta okos és taktikus játékkal - Perrone varázslatos mezőnymunkájával, szervezői tevékenységével és kulcspasszaival - nyerni tudott idegenben. Egy komplett - Slobodan Nikiccsel felálló - és nem ilyen fáradt FTC-nek jóval több esélye lett volna a győzelemre. 

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, főtábla
A-csoport, 4. forduló
FTC-Telekom - CNA Barceloneta (spanyol) 8-9
 (2-2, 1-3, 4-2, 1-2) 
Gólszerzők:  Younger 3, Mitrovic 2, Kállay, Varga D., Vámos, ill. Tahull 3, Famera 3, Fernandez, Bustos, Munarriz

A Szolnok győzelemmel rajtolt a Bajnokok Ligájában, majd kétszer vereséget szenvedett, így igen fontos lett volna számára a győzelem az eddig pont nélküli Spandau otthonában, ám a kiegyenlített összecsapáson csak egy ponttal gazdagodott Zivko Gocic együttese. A sorozat 2017-es aranyérmese tavaly kikapott Berlinben, ahhoz képest előrelépés ez az eredmény a játékát még kereső Tisza-partiaknak.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, főtábla
B-csoport, 4. forduló
Spandau 04 (német) - Szolnoki Dózsa 9-9
(3-3, 2-3, 3-1, 1-2) 
Gólszerzők: Strelezkij 5, Dedovic 3, Gielen, ill. Zalánki 2, Aleksic 2, Jansik D., V. Rasovic, Prlainovic, Lazic, Kis G. 

Az OSC 9-9-es döntetlent játszott az Euro-kupa negyeddöntős párharcának első, spanyolországi mérkőzésén, az újbudai együttesnek  a hazai visszavágón kellett bebizonyítania, hogy jobb csapat, mint a Terrassa. Nos, ez igen hamar sikerült, már az első negyedben összejött. 4-1-re megléptek a XI. kerületiek, akik hátul magabiztosak voltak, elöl már pontatlanabbak, de így is 8-3-ra vezettek a nagyszünetben. Nem nagyon tudtak mit kezdeni a vendégek Hárai Balázsék gyors és eredményes támadásaival, Branislav Mitrovic masszív kapusteljesítményével. Vad Lajos csapatában nagyon élt a Manhercz Krisztián, Drasko Brguljan, Erdélyi Balázs hármas. Közülük Manhercz volt a legeredményesebb, aki az egyik legjobb osc-s meccsét játszotta szerdán, négy gólig jutott, igazi vezére volt az újbudaiaknak. Az utolsó két negyedben hátul már többször lankadt a figyelem, de a Terrassa így is csak kozmetikázni tudta az eredményt, a 10-7-es OSC-siker magyar továbbjutást és elődöntőt jelent.

Férfi vízilabda Euro-kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés 
A-Híd-OSC-Újbuda - CN Terrassa (spanyol) 10-7
(4-1, 4-2, 1-3, 1-1)
Gólszerzők: Manhercz 4, Brguljan 2, Kovács G., Seman, Erdélyi, Burián, ill. Alarcon 3, Sanahuja 2, Barroso 2 
Továbbjutott: OSC, 19-16-os összesítéssel 

További eredmények 
CN Marseille (francia)-Strasbourg (francia) 12-6 
Továbbjutott: a Marseille, 19-15-ös összesítéssel 

Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Primorac Kotor (montenegrói) 15-6 
Továbbjutott: a Herceg Novi, 26-15-ös összesítéssel 

NC Vouliagmeni (görög)-CC Ortigia (olasz) 6-9 
Továbbjutott: Ortigia, 16-14-es összesítéssel

Hozzászólások