Miskolcról pótolja oda távozó világbajnok centerét az Eger

shadow

Négy nappal ezelőtt írtunk a ZF-Eger férfi vízilabdacsapatának legutóbbi átigazolási híreiről, akkor arról számoltunk be, hogy távozik a hevesiektől a világbajnok center, Bedő Krisztián és a szintén válogatott Lőrincz Bálint. Mindketten az Euro-kupa-elődöntős Miskolcban folytatják. Bedő 2013-ban szerződött Egerbe, a világbajnok válogatottban még a BVSC jó hírnevét öregbítette. Már ott edzője volt Dabrowski Norbert, aki beépítette őt a vasutasokhoz, majd Egerben is számított rá. Lőrincz tíz éve játszik Egerben, végigjárta a serdülő és az ifi ranglétrát is. Innen lett válogatott Benedek Tibor kapitánysága alatt. 

Az Eger kárára erősít a miskolci pólócsapat | Hosszabbítás

Bár még a középszakaszból is hátravan két forduló, tehát a rájátszás sem kezdődött meg, több átigazolás is létrejött már férfi a vízilabda OB I-ben. A legtöbbet az Eger hozott eddig nyilvánosságra.

Vasárnap azt olvashattuk az egriek honlapján, hogy már meg is van, kivel pótolják Bedőt, éppen a Miskolc középcsatárával, Sánta Dániellel. A junior világbajnoki ezüstérmes pólós a Ferencváros nevelése, a zöld-fehér évek után négy évadot töltött Szegeden, ahol tagja volt a Magyar Kupa-győztes csapatnak, nyert OB I-es bronzérmet, és tagja volt a LEN-kupában negyedik helyezést elérő együttesnek is. Miskolcon egy évet, az előző idényt töltötte.

"Hatalmas előrelépés ez a pályafutásomban, egy fontos mérföldkő, hiszen egy olyan együtteshez köteleztem el magam, amelyik folyamatosan jelen van a Bajnokok Ligája végső küzdelmeiben, és honi viszonylatban is mindig éremért játszik. Mondanom sem kell, óriási dobást jelenthet a váltás a karrieremben, és mindent meg is fogok tenni, hogy bizonyítsak, illetve, hogy az Eger csapatával jó eredményeket érjek el. Azt gondolom, ezzel az átigazolással új távlatok nyílhatnak meg előttem, bízom benne ugyanis, hogyha egy ilyen kaliberű csapatban jól tudok teljesíteni, fel tudom magamra hívni a figyelmet, akkor a válogatott behívó is elérhetővé válhat számomra. Ehhez persze sokat kell dolgoznom és fejlődnöm, amihez Dabrowski Norbert személye miatt meg is lesz minden esélyem." - mondta az Eger honlapjának Sánta.

Az Eger vezetőedzője, Dabrowski Norbert így kommentálta az átigazolást: 

"Még onnantól ismerem Sánta Danit, amikor a BVSC ifjúsági csapatának edzője voltam. Ő akkor a Fradiban játszott, ’94-esként a ’91-esek között. Akkoriban a junior válogatottban Bedő Krisztián, Német Toni és ő alkotta a három centert, szóval a legjobbak között tartották számon az utánpótlásban. Véleményem szerint több van benne, mint amit eddig mutatott, és most ez egy nagy lehetőség lesz számára. Megmondom őszintén, nagyon motivált vagyok vele szemben, hogy meddig jutunk együtt, közösen, de ugyanígy éreztem Danin is, szóval várom a közös munkát."

Új center Egerben! - Egri Vízilabda

Ahogyan ígértük, sorra jönnek a nevek. Ezúttal egy kulcspozícióban szereplő játékost jelentünk be. A hét legvégére is maradt egy hírünk, méghozzá egy újabb érkezőről. A ZF-Eger férfi együttesének 2018/2019-es keretét illetően már tíz játékos aláírásáról korábban beszámoltunk, most pedig itt a tizenegyedik személy.

Sánta az Eger következő szezonbeli keretének 11. szerződtetett játékosa. Még februárban beszámoltunk róla, hogy szerződést hosszabbított az Egerrel korábban már bajnokságot és Magyar Kupát is nyerő, a Bajnokok Ligájában tavaly a csapatot a negyedik helyig kormányzó Dabrowski Norbert, így továbbra is ő lesz a vezetőedző. Az egri klub honlapja arról is beszámolt, hogy az olimpiai bajnok – a válogatottban idén sajnos nem szereplő – Hosnyánszky Norbert, a világbajnok Decker Ádám és a pazar nyári igazolásnak bizonyuló, görög válogatott Angelos Vlachopoulos is Egerben marad. Többéves amerikai és miskolci kitérőt követően pedig hazatér az egri nevelésű kapus, Valics Bence. Ő a 2015/2016-os szezonban Miskolcon védett, remekül.

Szerződést hosszabbított három egri pólós csillag | Hosszabbítás

Egerben igen jól mennek a dolgok mostanában. A hevesi pólósok két héten belül kétszer is legyőzték a címvédő Szolnokot a Bajnokok Ligájában, előbb idegenben, majd legutóbb ezen a héten szerdán otthon is. Nem is akárhogy, 6-3-mal küldték haza a pocsékul játszó Dózsát. Kovács Gergőék pénteken 13-6-ra nyertek Tatabányán, ezzel pedig a B-csoport élén végeztek az alapszakaszban.

Március elején újabb szerződéshosszabbításokat jelentettek be a hevesiek. Decker, Hosnyánszky, Valics, és Vlachopoulos mellett a jövő évi csapat tagja lesz a már ebben a szezonban is Egerben pólózó szerb duó, Marko Avramovic és Strahinja Rasovic. 

Az OB I egyik legjobb szerb pólósa marad Egerben | Hosszabbítás

Február közepén jött a hír, hogy a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata szerződést hosszabbított a klubbal korábban már bajnokságot és Magyar Kupát is nyerő, a Bajnokok Ligájában tavaly a csapatot a negyedik helyig kormányzó Dabrowski Norberttel, így továbbra is ő lesz a vezetőedző.

Az egriek honlapja a múlt héten arról is beszámolt, hogy négy egri nevelésű fiatal játékos is sárga-kékben pólózik majd jövőre. Biros Barnabás  és Csiszár Boldizsár  mellett két ifjúsági korú tehetség is tagja lesz a keretnek, Magyar Márton  és Kürti Dominik is a felnőttcsapatban kap helyet.

A következő évadban tehát ők tizenegyen már biztosan az Eger pólósai lesznek: Decker Ádám, Hosnyánszky Norbert, Strahinja Rasovic, Angelos Vlachopoulos, Marko Avramovic, Valics Bence, Biros Barnabás, Csiszár Boldizsár, Kürti Dominik, Magyar Márton és Sánta Dániel.