Vízilabda - Már nem Vincze Balázs az OSC vezetőedzője
Már nem Vincze Balázs az OSC vezetőedzője
Fotó: Madar Dávid/waterpolo.hu

Már nem Vincze Balázs az OSC vezetőedzője

Takács MártonTakács Márton
2017/03/30 17:53

"Dr Vincze Balázs vezetőedző, a mai napon lemondott az A-Híd-OSC-Újbuda vízilabda csapat vezetőedzői tisztjéről. A 2016-17-es versenyidény végéig Tóth László (volt 287-szeres válogatott játékos, a női vízilabda válogatott jelenlegi másodedzője) látja el az A-Híd-OSC-Újbuda vezetőedzői feladatait."

Ezt posztolta az OSC a klub Facebook-oldalán csütörtökön 17.10-kor.

Vincze Balázs a vlv-nek így nyilatkozott később: "Az elmúlt időszak eseményei következtében alakult ki olyan helyzet, amiből az egyik, számomra kedvezőbb megoldás a lemondás."

Az OSC három évvel ezelőtt merész lépéseket téve alaposan megerősítette csapatát, heten jöttek például Újbudára a bajnok Egertől. Az első esztendő volt a gárda eddigi legsikeresebbje, amikor a bajnokságban és a Magyar Kupában is a döntőig meneteltek Bátori Bencéék, de mindkét alkalommal a Szolnok lett a befutó. Ráadásul Cseh Sándor együttese ütötte el a XI. kerületieket a Bajnokok Ligájában a főtáblás szerepléstől. Tavaly bronzérem jutott az OB I-ben és a Magyar Kupában is, a BL-ben akkor már összejött a főtábla is, de az egész évad ráment arra, hogy a csapat klasszis centere, Joseph Kayes a későbbi ausztrál válogatottsága érdekében nem jött vissza Budapestre játszani. A csapat szerkezeti problémákkal küzdött és nem volt esélye a Szolnokkal és az Egerrel szemben.

2016 nyarán viszont az alapemberek közül csak Decker Ádám és Kevin Graham távozott, jött centerbe a világklasszis Slobodan Nikic és a szlovák válogatott Lukas Seman úgy, hogy a magyar válogatott Német Toni is maradt, tehát ezúttal három center várt bevetésre, plusz a nemzeti együttes állandó tagjává vált balkezes szélső, Zalánki Gergő is a Nyéki Imre uszodába tette át székhelyét. Úgy tűnt, az OSC igen masszív csapattal vághat neki a szezonnak, bár az furcsának tűnt, hogy Bisztritsányi Dávid személyében - Decker Ádám és Gór-Nagy Miklós után - három idényen belül már a harmadik csapatkapitányt köszönthettük, ráadásul őt Vincze Balázs nevezte ki posztjára. A legénység jól is kezdte a szezont, újkori története során először sikerült legyőznie a Szolnokot, ráadásul idegenben, és sem a Bajnokok Ligájában, sem a bajnokságban nem szenvedett meglepő vereségeket a csapat.

Aztán elérkeztünk a decemberi szövetségi kapitányi választáshoz, ahol a már négy évvel ezelőtt is pályázó Vincze Balázs ismét alulmaradt, Märcz Tamás lett a befutó, itt pedig valami megtörhetett. Azon a héten, két nappal a szavazás után került sor a Magyar Kupa négyes döntőjére a Tüskeuszodában, ahol rá sem lehetett ismerni az OSC-re, az addigi legfontosabb mérkőzésükön simán kikaptak Salamon Ferencék a címvédő Egertől az elődöntőben úgy, hogy már 6-2-re és 7-3-ra is vezettek Hosnyánszky Norberték. Ekkor kivételesen nem Becsey Péter, hanem a klub utánpótlásában dolgozó Tóth László ült Vincze Balázs mellett a kispadon (aki aztán beugróként, az eltiltott Vinczét helyettesítve győzelemre vezette a csapatot a Népligetben március elején). A BL-ben sem sikerült bravúrokat elérni - igaz, meglepő vereségeket sem szenvedtek a fiúk -, a Brescia elleni két veretlenül megvívott parti - két döntetlen - okot adott a bizakodásra.

Aztán a múlt héten, a decemberben Berlinben 10-6-ra felülmúlt Spandaut 4-1-es előnyről sem sikerült legyőznie Nikicéknek, 5-5 lett a vége, és ezt az eredményt nem tehették ki az ablakba a játékosok és az edzők, akármilyen jól védett is az ellenfélnél Baksa László. A játékosok nem is tűrték jól a váratlan pontvesztést, volt, aki egy széket tört el, volt, aki reklámtáblákat rúgott fel, bója is repült a vízbe. Távol került a gárda a Final Sixtől, amelynek eléréséhez többek között az egész évben parádézó Szolnokot annak otthonában kéne legyőzniük.

Tegnap pedig a BVSC-től kapott ki az OSC 12-11-re úgy, hogy 5-1-re és 8-5-re is vezetett a Szőnyi úton. A meccsen Drasko Brguljan és Slobodan Nikic is négyperces kiállítást kapott, Bátori Bencét pedig cserével szórták ki. A középszakaszt biztosan a harmadik helyen zárják Zalánkiék, és az Eger vagy a Szolnok ellen elődöntőznek.

Az itt felvázolt jelek szerint a csapat fejben ismét elfáradt, talán már szét is esett.

Hozzászólások