Vízilabda - Lábtörés miatt egy hónapig nem játszhat az FTC olimpiai bajnok pólósa
Lábtörés miatt egy hónapig nem játszhat az FTC olimpiai bajnok pólósa
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Lábtörés miatt egy hónapig nem játszhat az FTC olimpiai bajnok pólósa

Takács MártonTakács Márton
2018/03/14 08:57

Szerdán délután arról adott hírt a Ferencváros vízilabdacsapatának honlapja, hogy a gárda olimpiai és világbajnoka, Varga Dániel megsérült az OSC ellen nagyon simán megnyert szombati OB I-es mérkőzésen, a bal lábán eltört a lábközépcsontja. A meccs harmadik negyedében mi is láttuk a Komjádiban, hogy Varga sántikálva foglalta el helyét a kispadon és jegelte a lábát.

"A szezon egyik legfontosabb szakasza következik, ráadásul az Eger elleni bajnoki előtt öten is válogatott mérkőzést játszanak majd, így később csatlakoznak a felkészülésbe. Az elmúlt hetekben egyre jobb formába kerültünk, ami örömteli, azonban Varga Dánielre nem számíthatok a következő hetekben. Dani az OSC ellen megnyert mérkőzésen megsérült egy szerencsétlen mozdulat után. A vizsgálatok megállapították, hogy bal lábán eltört a lábközépcsontja. A gyógyulási idő várhatóan három-négy hétig tart majd. Daninak mihamarabbi, és maradéktalan felépülést kívánunk, várjuk vissza a csapatba!” – nyilatkozta az FTC vezetőedzője, Varga Zsolt."

A Fradira igen fontos meccsek várnak még ebben a hónapban, március 24-én az Egert fogadják hazai medencében a bajnokságban, 31-én pedig címvédőként az Euro-kupa döntőjének első mérkőzésén a Komjádi-uszodában látják vendégül az olasz SM Veronát.

Varga Dániel szinten napra pontosan egy éve jelentette be, hogy többé nem szerepel a magyar vízilabda-válogatottban.

Egy újabb zsenivel lett kevesebb a pólóválogatott | Hosszabbítás

Kegyetlen időszak ez. A riói olimpia csalódást keltő ötödik helye óta Szivós Márton és Kis Gábor is bejelentette visszavonulását a válogatottól, most pedig egy hozzájuk hasonlóan világklasszis pólós csatlakozott a sorhoz. Március 10-ei nyilatkozata szerint Varga Dánielt sem láthatjuk többé a nemzeti együttesben pólózni. Märcz Tamással két nappal ezelőtt készítettünk interjút, rákérdeztünk Varga Dániel helyzetére is.

Varga Dani számára nem lehet ismeretlen ez a sérülés, a 2004-es olimpia előtt is eltört a lábközépcsontja, majd kézsérülést is szenvedett, így kimaradtak az athéni ötkarikás játékok. Tavaly júniusban egy nagyinterjút készítettünk vele, amelyben áttekintettük a nemzeti csapatban töltött 12 évének történetét. Akkor ezt mondta sérüléseiről: "Minden úgy történt, ahogy történt. Lehet, hogy amikor ezek megtörténtek, akkor elkeserítettek, de mondom, panaszkodni nem tudok."  

Varga Dániel: „Olyan ez a 12 válogatott év, mint az életem" | Hosszabbítás

Varga Dániel márciusban egy közleményben jelentette be, hogy többé nem szerepel a magyar vízilabda-válogatottban. Az olimpiai és világbajnok pólós akkor azt írta, hogy a klubszezon végéig nem szeretne nyilatkozni ezzel kapcsolatban. Mi is megvártuk ezt a határidőt, majd interjút kértünk a Ferencváros Európa-kupa-győztes klasszisától.

Gyors felépülést kívánunk neki! És utána olyan pazar gólokat, mint amilyet például a Miskolc elleni Euro-kupa-elődöntőn szerzett:

(Forrás: vlv.hu)

Hozzászólások