Vízilabda - Az Eger Kováccsal, Deckerrel és ifikkel erősít
Az Eger Kováccsal, Deckerrel és ifikkel erősít

Az Eger Kováccsal, Deckerrel és ifikkel erősít

Takács MártonTakács Márton
2016/06/07 16:39

Kedden a Magyar Kupa-győztes ZF-Eger férfi vízilabdacsapata is nyilvánosságra hozta új igazolásai nevét. Összesen négyen távoznak, öten érkeznek a bajnoki ezüstérmes együtteshez.

Sűrű hónapja van a magyar vízilabdának. A múlt hét végén rendezték a margitszigeti Bajnokok Ligája Final Sixet, hétfőn az FTC és a Szolnok is bejelentette, hogy kiket szerződtet az új szezonra, keddre az Eger is előállt a nevekkel.

A klub honlapján olvasható cikk szerint a tárgyalások lezárultak, összeállt a ZF-Eger véglegesnek tekinthető játékoskerete a következő szezonra. Ahogy arról korábban, még januárban mi is beszámoltunk, a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter a szezon végeztével befejezi játékos pályafutását, bár a BL Final Six második napján így fogalmazott nekünk az Eger-Barceloneta meccs után: “Szeretnék még játszani, bennem is vegyes érzések vannak, de már kimondtam, hogy nem, így nagyjából lezártam a vízilabdás pályafutásom. Nem azt mondom, hogy 100%-osan, de úgy 85%-osan. De ilyen magas szinten már biztos nem fogok játszani."

Távozik a klubtól Zalánki Gergő, Csoma Kristóf és Szivós Márton. Zalánki szerződtetését még májusban bejelentette az OSC, a kapus Csoma Miskolcon folytatja, azt pedig Vad Lajos árulta el április végén a vlv.hu-nak, hogy Szivós visszatér legnagyobb sikerei színhelyére, a Honvédhoz.

A világbajnok bekk, Decker Ádám érkezése már korábban publikus volt, ő 2004 és 2009 között már szerepelt a hevesi gárdában. A zuhanyhíradóban régóta lehetett hallani arról is, hogy a KSI-ből tavaly a Honvédhoz igazoló, és ott a bajnokság első felében  -főleg ősszel - parádézó Kovács Gergőt elviszi az Eger. Elvitte. Márciusban játszották a Honvéd-Eger (11-11) mérkőzést, amely a Ráúszás szerint a szezon egyik legjobb partija volt. Kovács Gergő azon a meccsen hat gólt szerzett, másnap külön cikket szenteltünk a teljesítményének.

A hét végén az országos ifjúsági bajnokságban bronzérmet nyerő egri csapatból a felnőtt keret szerződtetett játékosa lesz Biros Péter unokaöccse, Biros Barnabás, a balkezes Szalai Gábor, valamint a kapus Csiszár Boldizsár. Ők már mindhárman bemutatkoztak korábban a felnőtt OB I-ben is.

A jövő célkitűzései Egerben a változások ellenére sem változtak. A klubvezetés minden szinten, tehát a Magyar Kupában, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is a döntőbe várja a csapatot.

Az Eger OB I-es kerete:

Braniszlav Mitrovics, Csiszár Boldizsár – kapusok

Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Biros Barnabás, Uros Cuckovic, Milos CsukDecker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kovács Gergő, Lőrincz Bálint, Szalai Gábor, Borisz Vapenszki – mezőnyjátékosok

Vezetőedző: Dabrowski Norbert, másodedző: Petrovai Márton

Közben a waterpolonews.gr egyik újságírója azt tweetelte kedden, hogy az Olympiakosz és a görög válogatott egyik legjobbja, Angelos Vlahopoulos iránt a Posillipo és az Eger is érdeklődik.

Kövesd a Ráúszás blogot a Facebookon és Twitteren is!

Hozzászólások