Vízilabda - Keserű vereséggel kezdte a Világkupát a Märcz-csapat
Keserű vereséggel kezdte a Világkupát a Märcz-csapat
Fotó: Kovács Anikó/waterpolo.hu

Keserű vereséggel kezdte a Világkupát a Märcz-csapat

Takács MártonTakács Márton
2018/09/11 22:11

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-10-es vereséget szenvedett a házigazda német csapattól a Berlinben zajló Világkupa keddi nyitófordulójában.

A negyedik idei világversenyét kezdte meg kedden Märcz Tamás csapata a berlini Világkupával, amelyen fiatal, 24 év átlagéletkorú együttessel vágott neki a szövetségi kapitány. Azzal a Németországgal kezdtek a mieink, amely gárda a barcelonai Európa-bajnokságon majdnem legyőzte Kovács Gergőéket, akkor egy kínkeserves 4-4-es döntetlenre futotta ellenük. Most annál is rosszabb, magyar vereség lett a vége. 

Férfi pólósainknak már a negyedik idei világversenye lesz a berlini Világkupa | Hosszabbítás

Hat nap alatt hat mérkőzés vár kedd és vasárnap között a berlini Világkupán a magyar férfi vízilabda-válogatottra, amelynek tagjai a barcelonai Európa-bajnokságon elért nyolcadik hely után próbálnának javítani. Előzetesünk. Áprilisban az Európa-kupa rijekai nyolcas döntője ( 6. hely), júniusban a Világliga budapesti Szuperdöntője ( ezüstérem), júliusban a barcelonai Európa-bajnokság ( 8.

Vogel Soma védte végig a magyar kaput, a Világkupán a 13-as keretekből csak 11-en játszhatnak egy adott mérkőzésen, a két kimaradó ezúttal Kardos Gergely és Pohl Zoltán voltak. 

Berlin felett az ég szép kéknek és felhőktől mentesnek tűnt innen, Budapestről a magyar csapat 7-4-es vezetéséig. Az első két negyedben működött a védekezés, szép számmal akadtak és jók is voltak a blokkok, az abszolút újonc Pásztor Mátyás és a felnőtt világversenyen először szereplő Nagy Ádám is góllal debütált, a nagyszünetben 6-4 volt ide. 

Sőt, 7-4-nél már három is volt közte, ahogy fentebb jeleztük, de utána teljesen szétesett a mieink játéka, elveszítették a fonalat a magyar pólósok. Zsinórban három gólt lőttek a magukra találó németek, akik 9-8-nál ismét vezettek, és innen már nem is tudott fordítani a Märcz-csapat. 12-9-re már Reibelék vezettek a több fegyelmezetlenséget, fölösleges kiállítást produkáló és a hazaiaknak könnyű gólokat engedő Bátori Bencéék. 7-4-es vezetésünk után 8-3-ra (!) múltak felül minket onnantól kezdve. 

Jó kezdet után pocsék folytatást láthattunk a magyar válogatottól, amelyben Bátori Bence dicsérhető gólerősségéért - védekezésben akadtak rossz megoldásai -, a duplázó Jansik Szilárdnak is remek megoldásai voltak rosszkézen, de az összkép csúnya. Az Eb-n az volt a probléma, hogy rosszul kezdte szinte valamennyi meccsét a csapat, itt a nyitányon az előny megőrzése nem sikerült. Folytatás szerdán a két világklasszissal, Aaron Youngerrel és Joseph Kayesszel felálló Ausztrália ellen.

FINA Férfi vízilabda Világkupa, Berlin 
A-csoport, 1. forduló

Németország-Magyarország 12-10
(1-2, 3-4, 4-4, 4-2) 
Németország: Scheinkel - Real 3, Juengling, Schulz 1, Cuk 2, Restovic 2, Eidner 1. Csere: Reibel 3, van der Boch, Preuss, Stamm. Szövetségi kapitány: Hagen Stamm 
Magyarország: Vogel - Manhercz, Zalánki 2, Mezei, Jansik D. 1, Kovács G., Bátori 3. Csere: Jansik Sz. 2, Német, Nagy Á. 1, Pásztor 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás 

További eredmények
A-csoport

Ausztrália-Japán 14-6
B-csoport
Szerbia-Dél-Afrika 21-3
Horvátország-Egyesült Államok 15-10

A csoportunk további programja
szeptember 12., szerda

Ausztrália-Magyarország, 16:00 - tv: M4 Sport
Szerbia-Egyesült Államok, 17:30
Horvátország-Dél-Afrika, 19:00
Németország-Japán, 20:30
szeptember 13., csütörtök
Szerbia-Horvátország, 16:00
Dél-Afrika-Egyesült Államok, 17:30
Magyarország-Japán, 19:00
Németország-Ausztrália, 20:30

Hozzászólások