Vízilabda - Jövőre már BL-t nyerne a Szolnok
Jövőre már BL-t nyerne a Szolnok
Fotó: ffnatation.fr

Jövőre már BL-t nyerne a Szolnok

Takács MártonTakács Márton
2016/06/06 20:06

Hazai porondon a bajnokságban és a kupában is a címvédés a célja a Szolnoki Dózsa-Közgép férfi vízilabdacsapatának, míg a Bajnokok Ligájában az idei bronzérem után a végső győzelemre törne.

"A Szolnoki Dózsa-Közgép csapata már biztosan ott lesz jövőre a Final Six-ben, hiszen a Magyar Vízilabda Szövetség a szezon elején a bajnokság győztesének ígérte a szabadkártyát, ami garantálja a részvételt a hatos döntőben. A tavalyi hatodik hely és az idei bronzérem után pedig nem is lehet más a célunk, mint 2017-ben megnyerni a BL-döntőt. Itthon a kétéves hegemóniánkat akarjuk megőrizni a bajnokságban és a Magyar Kupában is" - mondta Kovács István, a Szolnoki Vízilabda Sport Club szakmai igazgatója.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke az MTI érdeklődésére elmondta, amennyiben a Szolnok az elmúlt két szezon bajnokként élni kíván a szabadkártyás lehetőséggel - amelyet három évvel ezelőtt az Egernek is megszavaztak a 2014 és 2016 közötti időszakra -, akkor az elnökség ezt valószínűleg támogatni fogja.

Az egyesület hétfői közleménye szerint a csapat olimpiai és világbajnokokból álló gerince, amely a válogatott alapját is adja, együtt marad. Így a Tisza-parton marad többek között Nagy Viktor, Kis Gábor, Varga Dénes és Vámos Márton is. Az együttesből négyen távoznak, a válogatott csapatkapitánya, Varga Dániel, a pályafutásának utolsó szezonját kezdő Madaras Norbert, a szerb Stefan Mitrovics, illetve a kapus Decker Attila.

Kovács István hangsúlyozta, a szolnoki klub már korábban elindult a fiatalítás útján, a távozókat ennek szellemében pótolják.

"Sikerült megszereznünk a francia válogatott 25 éves jobbszélsőjét, Ugo Crousillat-t, aki korábban a Budva, a Brescia és a Marseille csapatát is erősítette. Az utánpótlás-válogatott kapus, Kardos Gergely a Honvédból érkezik hozzánk. Bár a komplett csapatunk megvan, még egy igazoláson dolgozunk: napokon belül lezárul a tárgyalás egy olyan külföldi klasszissal, aki évek óta a nemzetközi vízilabda sztárjátékosa."

(MTI)

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Madaras Norbert, Varga Dániel és Stefan Mitrovics is a Ferencvároshoz igazolt, az ő érkezésüket éppen hétfőn jelentette be az FTC. Decker Attila a Honvéd kapusa lesz, onnan pedig Kardos Gergely jár be fordított utat. A hétvégi margitszigeti BL Final Sixen a Szolnok bronzérmes lett, miután a négy közé kerülésért 7-5-re legyőzte a két évvel ezelőtti győztes Barcelonát, másnap egy négy másodperccel a vége előtt született öngóllal kikapott az Olympiakosztól, majd a bronzmeccsen ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel 11-7-re legyőzte a címvédő Reccót.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője a hétfői Reggeli Startban beszélt a hétvégi mérkőzésekről és a Szolnok céljairól. Az itt megírt átigazolások nyilvánosságra kerülése előtt úgy fogalmazott, hogy "papíron gyengülni fogunk".

Ugo Crousillat érkezéséről is beszámoltunk hétfőn délután a Ráúszás Twitterén, a balkezes francia pólós a saját profilján retweetelte a waterpoloworld.com főszerkesztőjének információját.

Ugo Crousillat ötszörös francia bajnok a Marseille-jel, ahol 2005 és 2012 között játszott. Volt egy kis kitérője a Budvánál a 2012/2013-mas szezonban, ahol montenegrói bajnok lett, megfordult a Bresciában is a 2013/2014-es évadban, az olaszokkal megjárta a barcelonai Bajnokok Ligája Final Sixet is 2014-ben. A francia válogatott egyik legjobbja, ezt igazolta a trieszti olimpiai selejtezőn is, ahol 16 találatával a gallok legeredményesebb pólósa volt (az összesített góllövőlistán ez ötödik helyet ért). Csapata a torna másik meglepetéscsapatát, a hollandot győzte le a negyeddöntőben, kiharcolva a riói kvótát, a meccs 8-8 után ötméteresekkel dőlt el. A franciák 1992, Barcelona óta nem jártak olimpián. A marseille-i születésű balkezes Ugo Crousillat a 2013-as vb-döntőben még játszott ellenünk montenegrói színekben (2015-ben lett ismét francia válogatott). Édesapja, Marc és nagybátyja, Michel pedig a szöuli olimpián a francia válogatottat erősítette, most a 25 éves szélső folytatja a családi hagyományt.

Hozzászólások