Vízilabda - Fél lábbal az Eger és a Szolnok is a BL Nyolcas Döntőjében
Fél lábbal az Eger és a Szolnok is a BL Nyolcas Döntőjében
Fotó: a Szolnoki Vízilabda Sport Club Facebook-oldala

Fél lábbal az Eger és a Szolnok is a BL Nyolcas Döntőjében

Takács MártonTakács Márton
2018/03/01 08:45

A címvédő Szolnok 13-10-re legyőzte a vendég montenegrói Jadrant a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek kilencedik fordulójában. Az Eger a holland Alphen otthonában diadalmaskodott 14-4-re, míg az OSC hazai medencében 7-4-re kikapott a Jug Dubrovniktól. Megvédheti címét a Ferencváros az Euro-kupában, miután az elődöntőben kettős győzelemmel búcsúztatta a Miskolcot. Összefoglalónk.

A Szolnok a legutóbbi két mérkőzését elveszítette a sorozatban, az Eger volt az elkövető mindkét alkalommal, így most nagyon fontos volt a Tisza-partiak számára a három pont begyűjtése. Ehhez a Jadrant kellett legyőznie: a montenegróiak ellen 14-6-ra diadalmaskodtak idegenben. A találkozó elején úgy tűnt, a Szolnok kilábalt a hullámvölgyből, 6-3-ra meglépett, azonban a vendégek felzárkóztak, és a harmadik negyed közepére átvették a vezetést (7-8). A Dózsának innentől kezdve nagyot kellett küzdenie, és az utolsó három percben három gólt szerezve eldöntötte az összecsapást.

Az Eger igen jó formában szerepel mostanában, a Szolnok kétszeri legyőzése után az OSC-t is felülmúlta a bajnokságban, így veretlenül nyerte meg az alapszakaszt. Szerdán Hollandiában volt jelenése a hevesieknek, de az Alphen a papírformának megfelelően nem jelentett gondot az egrieknek, 14 lőtt góllal simán hozták a partit és a Recco mögött a másik helyen állva várhatják a folytatást.

Az OSC a sorozat tavalyi ezüstérmesét, két évvel ezelőtti győztesét, a horvát Jugot fogadta, de csak négy gólt tudott lőni neki. Märcz Tamás szövetségi kapitány is láthatta, hogy válogatottjai közül Erdélyi Balázs jól játszott, háromszor is eredményes volt, de rajta kívül csak Salamon Ferenc tudott gólt lőni, így pedig nem lehet megvernie a nagyon erős Dubrovnikot. 2-2-ig fej-fej mellett haladtak a felek, de utána már csak 3-4-nél volt közte egy, a négygólos Loren Fatovic vezette horvátok 6-3-ra is vezettek. Bisztritsányi Dávid jól védett, büntetőt is hárított, de elöl nem volt elég jó teljesítmény, hiba viszont sok, 7-4 lett a vége oda.

Megvédheti címét a Ferencváros az Euro-kupában, miután az elődöntőben kettős győzelemmel búcsúztatta a Miskolc csapatát.  Ez a találkozó is hasonlóan alakult a két csapat legutóbbi bajnoki, illetve a kupapárharc első felvonásához, ugyanis a miskolciak egészen a záró negyedig jól tartották magukat, amikor is a fővárosi együttes ritmust váltotta és könnyedén döntötte el a mérkőzést. Az Euro-kupa döntőjének első mérkőzését március 31-én rendezik, a Ferencváros ellenfele az olasz Verona lesz.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, főtábla, 9. forduló

A-csoport

A-Híd-OSC–Újbuda – Jug Dubrovnik (horvát) 4–7 (2–2, 1–2, 1–2, 0–1)

Gólszerzők: Erdélyi 3, Salamon, ill. Fatovic 4, Jokovic 2, Renzuto

További eredmények

Waspo Hannover (német)–Olympiakosz Pireusz (görög) 7–12

CNA Barceloneta (spanyol)–Partizan Beograd (szerb) 16–5

AN Brescia (olasz)–Dinamo Moszkva (orosz) 9–9

Az állás

1. Olympiakosz 22

2. Barceloneta 18

3. Brescia 17

4. Dinamo Moszkva 16

5. Jug Dubrovnik 16

6. OSC 7 

7. Hannover 6

8. Partizan Beograd 0

B-csoport Szolnoki Dózsa – Jadran Hercegnovi (montenegrói) 13–10 (6–3, 1–3, 2–2, 4–2)

Gólszerzők: Aleksic 4, Prlainovic 3, Younger 2, Bátori, Zalánki, Jansik D., Cuk, ill. Draskovic 3, Radovic 2, Ukropina, Popadic, Krijesorac, Merkulov, Petkovic

AZC Alphen (holland) – ZF-Eger 4–14 (1–2, 1–4, 2–4, 0–4)

Gólszerzők: van Mil, Miralis, Indjic, M. Filipovic, ill. Rasovic 4, Decker Á. 3, Angyal 2, Avramovic, Lőrincz, Biros B., Vlachopoulos, Bedő

Kedden játszották

CN Sabadell (spanyol)–Pro Recco (olasz) 9–18

Az állás

1. Recco 24

2. Eger 19 

3. Szolnok 18 (107–66)

4. Spandau 18 (83–78)

5. Jadran Hercegnovi 13

6. Steaua 9

7. Sabadell 6

8. Alphen 0

Férfi vízilabda Euro-kupa, elődöntő, 2. mérkőzés

PannErgy-Miskolc - FTC-PQS Waterpolo 8-13 (3-3, 2-2, 3-4, 0-4)

Gólszerzők: Berta 3, Bowen 2, Misic 2, Sánta, ill. Varga Dénes 4, Szirányi 2, Sedlmayer, Manhercz K., Vámos, Német, Pohl, Jansik, Mitrovic.

Továbbjutott: FTC, kettős győzelemmel, 26-17-es összesítéssel

Hozzászólások