Vízilabda - Egy héten belül az FTC három pólósa dőlt ki a sorból
Egy héten belül az FTC három pólósa dőlt ki a sorból
Fotó: Fehér Anna/waterpolo.hu

Egy héten belül az FTC három pólósa dőlt ki a sorból

Takács MártonTakács Márton
2018/03/19 08:30

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata pazar szezont fut eddig, és hol van még a vége. Varga Zsolt együttese címvédőként már bejutott az Euro-kupa döntőjébe, ahol az olasz Verona lesz az ellenfele, a bajnokságban pedig szombaton sorozatban a 14. győzelmüket aratták, a Miskolc hatból hatszor adta meg magát ebben az idényben a zöld-fehéreknek.

Árnyalja a képet, hogy közben három pólósát is elveszítette hosszabb-rövidebb időre a magyar mezőny talán legerősebb játékoskeretével rendelkező klub. A gárda olimpiai és világbajnoka, Varga Dániel megsérült az OSC ellen nagyon simán megnyert OB I-es mérkőzésen, a bal lábán eltört a lábközépcsontja, a gyógyulási idő várhatóan három-négy hétig tart majd.

Lábtörés miatt egy hónapig nem játszhat az FTC olimpiai bajnok pólósa | Hosszabbítás

Szerdán délután arról adott hírt a Ferencváros vízilabdacsapatának honlapja, hogy a gárda olimpiai és világbajnoka, Varga Dániel megsérült az OSC ellen nagyon simán megnyert szombati OB I-es mérkőzésen, abal lábán eltört a lábközépcsontja. A meccs harmadik negyedében mi is láttuk a Komjádiban, hogy Varga sántikálva foglalta el helyét a kispadon és jegelte a lábát.

A Miskolc elleni rangadó is vezéráldozattal járt. Ahogy arról beszámoltunk, a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras Norbertet, az FTC csapatkapitányát végleg cserével kiállították brutalitás miatt, a következő két bajnoki meccsen biztosan nem játszhat, így lemarad a szombati, Eger elleni rangadóról.

Az FTC pólósai hatodszorra is legyőzték a Miskolcot | Hosszabbítás

Mind a négy nagy csapat, a Szolnok, az Eger, a Ferencváros és az OSC is vendégként győzött a férfi vízilabda OB I középszakaszában, annak felsőházának ötödik fordulójában. Összefoglalónk.

Vasárnap pedig arról olvashattunk, hogy a Ferencváros válogatott centere, Német Toni orrtörést szenvedett Miskolcon, többhetes pihenő várhat rá, és Märcz Tamás szövetségi kapitány sem számíthat rá kedden Debrecenben, a hollandok elleni Világliga-mérkőzésen.

"Nagy Ádámmal voltunk centerben, akit ahogy toltam el magamtól, ő fordulásból lekönyökölt és telibe találta az orrnyergem tetejét. Rögtön sötétséget láttam, éreztem, hogy vérzik az orrom, ezért kiúsztam, a helyiek pedig lejegelték. Amint visszaértünk Miskolcról, azonnal elmentem orvoshoz, aki a röntgent követően megállapította, hogy részlegesen eltört az orrom. Edzhetek vele, és emelhetek súlyokat, játszani azonban egyelőre nem játszhatok, nagyon kell rá vigyáznom, hogy ne törjön össze még jobban. Tudok aludni, de fáj a fejem, és kaptam fájdalomcsillapítót, sőt, már készül a maszkom is. Remélem, hogy mihamarabb újra hadra fogható leszek" - mondta sérüléséről Német a waterpolo.hu-nak.

Varga Dániel és Madaras Norbert az FTC kulcsembere, Német Toni pedig Slobodan Nikic és Szirányi Balázs mellett harmadikként szokott lehetőséget kapni centerposzton. Varga az irányítója és fazonszabásza a Fradi játékának, őt elsősorban a kapásoldali társai (Varga Dénes, Stefan Mitrovic, Manhercz Krisztián) és például az egész mezőny egyik legokosabb bekkje, Nikola Jaksic, valamint a magyar válogatottban is egyre több lehetőséghez jutó Jansik Szilárd pótolhatja együttes erővel, illetve Pohl Zoltán juthat nagyobb szerephez. Madaras hiányában Vámos Márton lesz az egyedüli balkezes az együttes következő két bajnokiján, itt a nemzeti együttesbe meghívott, jobbkezes Sedlmayer Tamás lehet még jó megoldás.

Märcz Tamás igencsak elégedetten nyilatkozott a Fradi középcsatáráról a válogatott keret kihirdetésekor: "Centerben Német Toni az Európa-kupa-selejtezőn velünk volt, a Fradiban is jól játszik, üde színfoltja a posztján a versenynek." A 24 éves pólós helyett a szolnoki Mezei Tamásnak postázott meghívót a szövetségi kapitány.

Három világbajnokkal a keretben várja Hollandiát a Märcz-csapat | Hosszabbítás

14 tagú kerettel készül majd a hollandok elleni, március 20-án sorra kerülő Világliga-mérkőzésre Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A kapitány a 14 tagú névsorból 13 játékost nevez majd a kedden Debrecenben, 18.30-kor kezdődő Magyarország-Hollandia Világliga-meccsre.

A hollandok elleni válogatott keret Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Sedlmayer Tamás (FTC), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Zalánki Gergő (Szolnok)

Hozzászólások