Vízilabda - Egy éven belül két vezetőedző is lemondott az OSC-nél
Egy éven belül két vezetőedző is lemondott az OSC-nél
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Egy éven belül két vezetőedző is lemondott az OSC-nél

Takács MártonTakács Márton
2018/02/04 09:02

2017. március 30.: "Dr Vincze Balázs vezetőedző, a mai napon lemondott az A-Híd-OSC-Újbuda vízilabda csapat vezetőedzői tisztjéről. A 2016-17-es versenyidény végéig Tóth László (volt 287-szeres válogatott játékos, a női vízilabda válogatott jelenlegi másodedzője) látja el az A-Híd-OSC-Újbuda vezetőedzői feladatait.”"

2018. február 3.: "Petik Attila lemondott az A-Híd-OSC-Újbuda vezetőedzői tisztjéről. 

A 2017-18-as versenyidény végéig Tóth László (volt 287-szeres válogatott játékos, a női vízilabda válogatott jelenlegi másodedzője) látja el a megbízott edzői feladatokat. Munkáját Kovács Róbert segédedzőként támogatja.

Petik Attila munkáját köszönjük, az OSC utánpótlás szakmai vezetőjeként továbbra is számítunk tudására."

Csak a neveket kellett kicserélni az OSC tavalyi és szombati közleményében. 11 hónappal ezelőtt Vincze Balázs állt fel az újbudaiak kispadjáról, most Petik Attila mondta, elég volt. Akkor is Tóth László volt a beugró, ezúttal is ő végez majd tűzoltó munkát.

2017 május 31-én azzal az apropóval hívott össze sajtótájékoztatót az újbudai klub, hogy a Kondorosi úton bemutatják a csapat új mesterét és igazolásait. Utóbbiakat megismerhettük akkor, a vezetőedző akkor még nem volt meg. Június 2-án már igen, Petik Attila személyében. Októberben még döcögött az OSC szekere, előbb a hazai medencében rendezett BL-selejtezőben kaptak ki a Marseille-től 0-4-es kezdés után. Október 5-én a bajnoki nyitányon pedig a Honvéd esélyt sem hagyott a jóval erősebb OSC-nek, Szivós Mártonék meglepetésre 12-6-ra kiütötték Erdélyi Balázsékat.

A BL-főtáblán aztán két sikerrel rajtolt a gárda, a Partizant idegenben, a Hannovert otthon győzték le, a német csapat három perccel a vége előtt még kettővel ment, de sikerült kiegyenlíteni. Amikor már csak 38 másodperc volt hátra, a vendégek emberelőnyben támadhattak a győzelemért, de elrontották a fórt, az OSC-nek pedig még maradt ideje a slusszpoénra. Ubovic kiszorított helyzetből eleresztett egy szabaddobást, ami megpattant a négygólos Darko Brguljan karján, és az utolsó másodpercben, a dudaszó pillanatában hullott a kapuba. Ezzel nyert az OSC. Azóta viszont zsinórban öt vereséget szenvedtek Gór-Nagy Miklósék a legrangosabb európai kupasorozatban. A Barcelonától idegenben 12-6-ra, a Bresciától otthon 8-6-ra, az Olympiakosztól hazai körülmények között 10-6-ra, a tavalyi döntős Jug medencéjében 12-10-re, majd legutóbb a Kondorosin a Dinamo Moszkvától 10-5-re. A vlv-nek adott interjújában Petik Attila is ezt, a gyenge nemzetközi szereplést nevezte meg lemondása okaként.

Közben azért decemberben sikerült bejutniuk a Magyar Kupa fináléjába - az elődöntőben az Eger legyőzésével -, ahol végül katasztrofális, 13-4-es vereséget szenvedtek a 2017-ben mindent megnyerő Szolnoktól.

Juhász Zsolt, az OSC egyik legrutinosabb játékosa a BL-főtáblára jutás után így nyilatkozott honlapunknak:

"A nehezebb csoportba kerültünk, ahol a Jug Dubrovnik, az Olympiakosz és a Barceloneta mellett ott van a rettentően erős Brescia, a fekete ló pedig a Dinamo Moszkva, amely a végelszámolásnál is ott lehet, három fantasztikus szerb válogatottal, plusz az orosz válogatott 70%-val. Nagyon nehéz dolgunk lesz, viszont állunk elébe. A másik csoportban van két olyan csapat, amelyek talán oda-vissza verhetőek lennének, a miénk viszont gyilkos nyolcas. Bár nincs itt a Recco és a Szolnok, az összes többi nagyon kemény dió. Minden pont élet-halál kérdése lesz."

Az OSC fogadja még a Jugot és a Barcelonetát, megy az Olympiakoszhoz, Bresciába és Hannoverbe is. Tóth Lászlóval vág neki a bajnokság lényegi időszakának, a középszakasznak, majd a rájátszásnak is a csapat. A bajnokságban szinte biztos az újbudaiak négy közé jutása, a középszakaszban a Szolnok és az FTC lesz a két legnehezebb ellenfelük, most is az elődöntő lesz a sorsdöntő számukra.

Az alapszakasz vége után csatlakozik az együtteshez a Vasas balkezese, Burián Gergely, aki a válogatott összetartásaira három alkalommal is meghívót kapott korábban, vele erősödik és változatosabbá válik az OSC támadójátéka.

Az egyik legtehetségesebb balkezes pólóst szerzi meg az OSC | Hosszabbítás

"Már a legutóbbi alkalommal is áthívtam a másik, rutinosabb keretbe Burián Gergőt, aki a kora ellenére előrébb tart, mint gondoltam. Ő pozitív meglepetés volt, mindenki más ott van, amire én számítottam." - nyilatkozta nekünk Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a válogatott keret december 10-i összetartásakor.

A kérdés már csak az, hogy az OSC át tudja-e lépni a saját árnyékát?

Hozzászólások