Vízilabda - Az olaszok simán, 10-5-re legyőzték Nagy Viktorékat
Az olaszok simán, 10-5-re legyőzték Nagy Viktorékat
Fotó: LEN

Az olaszok simán, 10-5-re legyőzték Nagy Viktorékat

Takács MártonTakács Márton
2018/04/06 17:56

A magyar férfi vízilabda-válogatottnak nem volt esélye a győzelemre az olaszok ellen, a jóval rutinosabb itáliaiak 6-1-re is vezettek, végül 10-5-re nyertek az Európa-kupa rijeikai nyolcas döntőjének második fordulójában.

Märcz Tamás csapata csütörtökön a görögökkel ikszelt úgy, hogy kétszer is háromgólos hátrányból jött vissza.

A görögökkel játszott 9-9-es döntetlennel kezdték az EK-döntőt férfi pólósaink | Hosszabbítás

A görögökkel játszott 9-9-es döntetlennel kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a Rijekában zajló Európa-kupa nyolcas döntőjében. 15 fős kerettel utazott el Rijekába a magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa-kupa nyolcas döntőjére. Erdélyi Balázs és Német Toni sérülés miatt nem tarthatott a csapattal, akik közül kedden a szövetségi kapitány, Märcz Tamás mellett Bátori Bence, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám és Vadovics Viktor nyilatkozott nekünk a torna előtt.

Pénteken az az olasz válogatott várt a mieinkre, akiről a szövetségi kapitány előzetesen azt mondta , örül, hogy játszunk velük, “mert az egyik legkellemetlenebb és legtöbb meglepetést okozható csapat lesz idén nyáron az Európa-bajnokságon.”  Ezt ellenünk igazolták is azután, hogy Pietro Figlioli és társai 11-4-es vereséget szenvedtek a spanyoloktól a nyitó körben. A magyar keretből ezúttal Nagy Ádám és Török Béla kapott pihenőt.

Az első negyedben mindössze egy gólt láthattunk, nem a mieink szerezték, hanem az olaszok balkezese, Gonzalo Echenique. Ő eddig spanyol, azelőtt pedig argentin színekben szerepelt, a Recco klasszisa. A taljánoknál egyébként négy (!) honosított pólós is szerepelt. Echeniquén kívül a Brazíliában született, majd két olimpián is az ausztrál csapatban szereplő Figlioli (a csapatkapitány), a franciából lett olasz, Michaël Bodegas, valamint a spanyolokkal világbajnoki címet szerző Guillermo Molina.

Ahogy csütörtökön a görögökkel szemben, ezúttal sem sikerült jól a második nyolc perc, amelyet 4-1-re nyertek meg az emberelőnyöket talicskával kapó olaszok. Bodegast alig tudták tartani a magyar védők, elöl viszont minden próbálkozásunk kimaradt, fórban is, Zalánki Gergő átlövése ment csak be, a nagyszünetben 1-5 volt oda. A különbség a harmadik felvonásban sem változott. A születésnapos Jansik Szilárd góllal ünnepelt, Zalánkit viszont cserével végleg kiküldték az utolsó másodpercekben, 3-7-ről vágtunk neki a záró negyednek. Ahol bár szereztünk három gólt, kaptunk kettőt, így végül 10-5-re kaptunk ki a csapatépítésben jóval előrébb járó talján gárdától.

Nálunk szinte semmi nem működött, Vámos Mártont szinte teljesen kivették a játékból, a három balkezes lövőnk mindössze egy gólt hozott össze, kapáson pedig csak Manhercz Krisztián tudott duplázni, Bátori Bencének ma nem ment. Szombaton a spanyolok következnek a csoport harmadik körében.

Öt góllal legutóbb a tavalyi Volvo-kupán Montenegrótól (4-9) kapott ki a magyar válogatott ilyen különbséggel, világversenyen pedig a 2014-es budapesti Európa-bajnokság döntőjében, ahol 12-7-re nyertek a szerbek. Az látszik, hogy rengeteg idő és munka kell ennek a csapatnak, hogy a világ élvonalába tartozó együttesekkel tétmeccsen is fel tudja venni a versenyt.

Férfi vízilabda Európa-kupa, nyolcas döntő, Rijeka
A-csoport, 2. forduló
Magyarország-Olaszország 5-10
 (0-1, 1-4, 2-2, 2-3)
vezette: Stanojevic (szerb), Ivanovski (montenegrói)
Magyarország: Nagy – Manhercz 2, Zalánki 1, Vámos, Mezei, Angyal, Bátori. Csere: Vadovics, Jansik D., Jansik Sz. 1, Bedő 1, Kovács. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Olaszország: de Lungo – Di Fulvio 3, Figlioli 1, Velotto 1, Echenique 1, Presciutti, Bodegas 2. Csere: Molina 1, Fondelli, Renzuto, Damonte 1, Bertoli. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna.

Hozzászólások