Vízilabda - Az FTC vagy az OSC pólócsapata nem lesz ott a kupafináléban, egymással elődöntőznek
Az FTC vagy az OSC pólócsapata nem lesz ott a kupafináléban, egymással elődöntőznek

Az FTC vagy az OSC pólócsapata nem lesz ott a kupafináléban, egymással elődöntőznek

Takács Márton ·
2018/11/26 11:43

Hétfőn délelőtt a Magyar Vízilabda-szövetség székházában elkészítették a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőinek sorsolását. A férfiaknál már a legjobb négy között összecsap egymással a sorozat két legerősebb, és még állva maradt csapata, a Ferencváros és az OSC. 

Egy hete alakult ki a Magyar Kupa elődöntős mezőnye, az Egert kiejtő FTC, a Debrecent búcsúztató Miskolc, a Honvédot felülmúló BVSC és a címvédő Szolnokot kiütő OSC jutott be idén a legjobb négy közé. A Szolnok 2012 óta sorozatban hatszor játszott kupadöntőt, hármat meg is nyert, most viszont még az elődöntőben sem szerepel. Legutóbb a 2011/2012-es szezonban fordult elő, hogy a Tisza-parti csapat nélkül rendeztek kupadöntőt, akkor a Szeged és a Honvéd vívott egymással emlékezetes csatát, akkor Vincze Balázs legénysége hódította el a serleget. A Dózsa világbajnok kapusa, Nagy Viktor a pályafutása alatt még soha (!) nem búcsúzott ilyen korán aktuális együttesével a Magyar Kupában.

A címvédő Szolnok zsinórban hat finálé után már a negyeddöntőben kiesett a pólós Magyar Kupában | Hosszabbítás

Vasárnap estére kialakult a férfi vízilabda BENU Magyar Kupa elődöntőjének mezőnye, a Ferencváros, a Miskolc és a BVSC után a címvédő Szolnokot kiejtő OSC játszhat majd a decemberi négyes döntőben. Amikor november elején elkészült a negyeddöntők sorsolása, kiderült, hogy a tavalyi finálé két résztvevője, a címvédő Szolnok és az ezüstérmes OSC közül valamelyik még a legjobb négy közé sem kerül be idén.

Hétfőn az is kiderült, hogy a mezőny alapján nem lesz álomfinálé, a bajnok Ferencváros és legerősebbnek tűnő kihívója, az OSC már az elődöntőben összecsap egymással. Mivel nem egy csoportban szerepelnek az OB I-ben - az FTC az A jelű nyolcasban, míg az OSC a B-csoportban játszik - most találkoznak először, és sokáig utoljára ebben az évadban. Előzetesen a Ferencváros tűnik az esélyesebbnek, Varga Zsolt együttese összeszokottabb és több világklasszissal - Varga Dénes, Vámos Márton, Stefan Mitrovic, Nikola Jaksic, Aaaron Younger - rendelkezik, mint az újbudaiak - Branislav Mitrovic, Hárai Balázs -, de ezt a medencében is be kell bizonyítani.

A Fradi eddig mindössze egy vereséget szenvedett ebben az idényben, a múlt héten nem teljes csapattal szerepelve a Reccótól kapott ki a Bajnokok Ligájában, míg az OSC még veretlen az évadban, és az Euro-kupa negyeddöntőjében állomásozik éppen. Vad Lajos nyáron alaposan megerősített gárdája a címvédő Szolnokot ütötte el a továbbjutástól a legjobb nyolcban a Magyar Kupában, egy meccsen bőven megvan az esélyük Drasko Brguljanéknak, hogy a zöld-fehéreket is meglepjék. A négyes döntő a Komjádiban lesz, ami 2018 eleje óta a ferencvárosiak második otthonának számít, szurkolótáboruk óriási támogatást adhat nekik.

A két legénységből Gór-Nagy Miklós és Manhercz Krisztián ellentétes utat járt be a nyáron, a világbajnok bekkre az OSC már a szezon közben sem tartott igényt, ő pedig a népligetiekhez igazolt, míg a vb-ezüstérmes Manhercz az FTC-től szerződött a több játéklehetőség reményében a XI. kerületiekhez. 

A másik ágon az a  BVSC és az a Miskolc elődöntőzik, amely két csapat már három éve harcol egymással az ötödik, hatodik helyért, és ezzel együtt a nemzetközi kupaindulás lehetőségéért. Ebből a versenyfutásból legutóbb a Szőnyi úti klub került ki győztesen. Szűcs Levente csak magyar játékosokat foglalkoztató BVSC-je a hétvégén 6-4-re is vezetett az Eger ellen, de a hevesiek végül elvitték a három pontot a vasutasok otthonából. A miskolciak a nyáron két válogatott pólóssal, a világbajnok Bedő Krisztiánnal és Lőrincz Bálinttal erősítettek, több igen jó képességű légiósuk is van, parázs csatára van kilátás.

BENU férfi vízilabda Magyar Kupa Négyes döntő 
2018. december 15-16., Komjádi-uszoda
az elődöntő párosítása
14:00 A-Híd-OSC-Újbuda - FTC-Telekom
15:45 BVSC-Zugló - PannErgy-MVLC

A női Magyar Kupában is izgalmas párosítások alakultak ki, a címvédő UVSE a Ferencvárossal elődöntőzik, míg a mindig szoros meccseket játszó, friss európai Szuperkupa-győztes Dunaújváros a BVSC-vel találkozik a legjobb négy között. 

Női vízilabda Magyar Kupa Négyes döntő
2018. december 14-16., Tüske-uszoda (elődöntők), Komjádi-uszoda (döntő)

az elődöntő párosítása
16:00 UVSE - FTC-Telekom
17:30 Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - BVSC-Zugló Diapolo 

A döntőket december 16-án, vasárnap rendezik a Komjádi-uszodában: a női fináléra 14.00-tól, a férfi döntőre pedig 16.00-tól kerül sor.

Hozzászólások