Vízilabda - Az FTC pólósai hatodszorra is legyőzték a Miskolcot
Az FTC pólósai hatodszorra is legyőzték a Miskolcot
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Az FTC pólósai hatodszorra is legyőzték a Miskolcot

Takács MártonTakács Márton
2018/03/18 10:34

Mind a négy nagy csapat, a Szolnok, az Eger, a Ferencváros és az OSC is vendégként győzött a férfi vízilabda OB I középszakaszában, annak felsőházának ötödik fordulójában. Összefoglalónk.

Az OSC a középszakasz első körében 11-6-ra nyert a BVSC ellen, de azóta csak a Debrecent tudták legyőzni Salamon Ferencék, a Szolnoktól és a Ferencvárostól is simán kikaptak. Szombaton csak az első félidőben láthattunk szoros meccset, az újbudaiak 3-3 után egy 4-0-s sorozattal megléptek, és a harmadik nyolc percben, 7-3-ra is vezettek, eldöntve a partit. Még az is belefért náluk, hogy elrontottak egy kettős emberelőnyt. A vége 11-7 lett a XI. kerületiek javára, így őrzik negyedik helyüket.

A címvédő Szolnok a Honvéd otthonában diadalmaskodott kiütéssel, 13-6-os sikerrel térhettek haza. Egy egykori honvédos pólós, Fülöp Bence triplázott a vendégeknél, aki annyi gólt lőtt, mint a teljes hazai gárda. A Honvéd világbajnok kapusát, Decker Attilát le kellett cserélni (22%), a helyére beálló Duvnjak Starcevic Bornának jobban ment (40%), a Dózsa hálóőre, az éppen a Honvédtől Szolnokra szerződő Kardos Gergely viszont remekelt (70%), büntetőt is védett.

Az Eger Debrecenben játszott sokgólos meccset, 16-10-re nyertek Hárai Balázsék. Itt is le kellett cserélni a hazaiak válogatott kezdőkapusát, Lévai Mártont (25%), Kaszanyi Roland váltotta (43%). A hevesieknél hárman is remekeltek támadásban, Angelos Vlachopoulos négyszer, Kovács Gergő és Hosnyánszky Norbert háromszor-háromszor volt eredményes.

A Ferencváros hatodszorra találkozott ebben a szezonban a Miskolccal, és hatodszorra is Varga Zsolt együttese volt a jobb. A Magyar Kupa negyeddöntőjének párharcában, az Euro-kupa elődöntős csatájában és a felsőházban is kétszer-kétszer legyőzte az FTC Sike József együttesét. Talán a szombati Fradi-siker volt az eddigi legszűkebb (7-9). Vámos Mártonéknak ez volt sorozatban a 14. győzelmük a bajnokságban. Egy héten belül viszont két kulcsjátékosukat is elveszítették. Varga Dánielnek az OSC ellen nagyon simán megnyert múlt szombati OB I-es mérkőzésen a bal lábán eltört a lábközépcsontja, míg a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras Norbertet, az FTC csapatkapitányát végleg cserével kiállították brutalitás miatt a Miskolc ellen, a következő két bajnoki meccsen biztosan nem játszhat, így lemarad a jövő szombati, Eger elleni rangadóról.

E.ON Férfi vízilabda-bajnokság

középszakasz, felsőház, 5. forduló

BVSC-Zugló - A-Híd-OSC-Újbuda 7-11 (3-4, 0-1, 1-2, 3-4)

Gólszerzők: Czigány 2, Mészáros, Szabó B., Várnai, Létay, Sugár, ill. Tóth M. 3, Erdélyi 2, Burián 2, Kovács G., Gór-Nagy, Seman, Ubovic

RacioNet-Honvéd - Szolnoki Dózsa 3-16 (0-4, 1-3, 1-3, 1-6) 

Gólszerzők: Simon R., Gyárfás, Irmes, ill. Fülöp 3, Younger 3, Hangay 2, Aleksic 2, Prlainovic 2, Bátori, Zalánki, Kis, Mezei

Debrecen - ZF-Eger 10-16 (1-4, 5-3, 2-5, 2-4)

Gólszerzők: Szőke 2, Fekete 2, Obradovic 2, Vidovic 2, Dienes, Durik, ill. Vlachopoulos 4, Kovács G. 3, Hosnyánszky 3, Hárai, Avramovic 2, Lőrincz, Bedő

PannErgy-MVLC - FTC-PQS Waterpolo 7-9 (1-3, 1-2, 2-1, 3-3)

Gólszerzők: Bowen 4, Misic 2, Halek, ill. Vámos 2, Madaras, Szirányi, Jaksic, Pohl, Varga Dénes, Jansik Sz., Német

Az állás 

1. Szolnok 54

2. FTC 54

3. Eger 49

4. OSC 42

5. Miskolc 29

6. Honvéd 29

7. BVSC 29

8. Debrecen 17

Hozzászólások