Vízilabda - Az FTC pólócsapata is ott van a BL főtábláján, ahová erőssége alapján is tartozik
Az FTC pólócsapata is ott van a BL főtábláján, ahová erőssége alapján is tartozik

Az FTC pólócsapata is ott van a BL főtábláján, ahová erőssége alapján is tartozik

Takács Márton ·
2018/10/10 17:18

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében az FTC-Telekom 12-7-re nyert a görög Vouliagmeni otthonában, így 22-11-es összesítéssel jutott a sorozat főtáblájára.

A párharc első mérkőzését 10-4-re nyerte meg a Ferencváros a Komjádiban, így már Budapesten eldöntötte a továbbjutást kérdését. A Fradinak olyan erős a játékoskerete, hogy Varga Zsolt azt is megengedhette magának, hogy a csapat két legrutinosabb játékosa, a már mindent megnyerő centerklasszis, Slobodan Nikic és a világbajnok Gór-Nagy Miklós is itthon maradjon, a többieké volt a főszerep szerdán Athénban.

Akik éltek a lehetőséggel, Jansik Szilárdék 12-7-re győztek a visszavágón, vagyis összesítésben 11 góllal voltak jobbak görög ellenfelüknél, 22-11-es gólkülönbséggel jöttek ki sikeresen a párharcból. A második meccsen 2-1-ig tartották magukat a hellének, azután már nem tudtak két gólnál közelebb férkőzni a magyar csapathoz. A Fradi többször is vezetett négy góllal, végül öt lett közte. 

A zöld-fehérek az Egerrel, az olasz Pro Reccóval, a román Steaua Bucuresti csapatával, a szerb Crvena Zvezdával, a spanyol CNA Barcelonetával, az orosz Dinamo Moszkvával, valamint az olasz Brescia és a spanyol Terrassa párharc győztesével került egy csoportba, a B jelű nyolcasba.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör
2. mérkőzés

Vouliagmeni (görög) - FTC-Telekom 7-12 (2-4, 1-1, 3-4, 1-3)
Gólszerzők: Afroudakis 4, Basic, Buha, Solanakis, ill. Varga Dénes 2, Vámos 2, Jaksic 2, Jansik Sz. 2, Mitrovic 2, Pohl 1, Younger 1
Továbbjutott: az FTC, kettős győzelemmel, 22-11-es összesítéssel 

A Ferencváros hiába nyerte meg a Szolnok és az Eger előtt a magyar bajnokságot, a hevesiek és a Dózsa is szabadkártyával rendelkezik erre a szezonra is, így ők automatikusan ott vannak a főtáblán (a hevesieknek ehhez meg kellett nyerniük az OSC elleni bronzpárbajt, megtették), az FTC-nek pedig selejtezőt kellett játszania, ráadásul két kört is meg kellett tenniük Varga Déneséknek, hogy ott lehessenek a legjobb tizenhatban. A játékoskeret alapján ez nem jelenthetett gondot, sőt, Varga Zsolt kétszeres Euro-kupa-győztes együttese a Bajnokok Ligája egyik legnagyobb esélyese lesz.

Selejtezős útjuk során a horvát Jadran Splitet 17-7-re, a holland Alphent 14-7-re, a francia Pays D'Aix együttesét pedig 10-4-re győzte le a második körben. A harmadik fordulóban a görög Vouliagmenit hazai medencében előbb 10-re, majd idegenben 12-7-re múlta felül. A legszorosabb partiján is öttel volt jobb riválisánál.

A Szolnok a címvédő Olympiakosszal, az Eger a döntős Reccóval került egy BL-csoportba | Hosszabbítás

Szerda délben a 33. vízilabda Európa-bajnokság helyszínén, Barcelonában megtartották a férfi Bajnokok Ligája főtáblájának sorsolását. A két, már főtáblás magyar klub közül az Eger az A-, míg a Szolnok a B-csoportba került. A magyar bajnoki aranyérmes Ferencváros a második és a harmadik selejtezőkör teljesítése után lesz ott a legjobb 16 mezőnyében.

A Bajnokok Ligája főtáblájának csoportjai

A-csoport
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
ZF Eger
Dinamo Moszkva (orosz)
Steaua Bukarest (román)
Crvena Zvezda (szerb)
FTC-Telekom
a Brescia-Terrassa selejtező győztese

B-csoport
Olympiakosz (görög) 
Jug Dubrovnik (horvát)
Szolnoki Dózsa
Spandau 04 (német)
Waspo Hannover (német)
Mladost Zagreb (horvát)
a Jadran Split-Jadran Herceg Novi selejtező győztese
a Strasbourg-Verona selejtező győztese

Hozzászólások